Problem z teleportacją i nie tylko

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Post Reply
Inferno
Niemy Mędrzec

Problem z teleportacją i nie tylko

Post by Inferno »

To mój pierwszy wpis na forum więc przepraszam za wszystkie błędy które napisałem.

Gram w Spellforce złotą edycje,

Mam trzy problemy

1.Pierwszy polega na tym że nie mogę się przenieść do Szarogórza, jeśli prubuje przez menhir czy przez portal w Lionon to mapa nigdy mi się nie załaduje.

2.Gdy włączam grę to wyskakuje błąd w którym piszę ż nie można znaleźć pliku imgengine.dll, ściągnąłem go i przeniosłem do folderu ale to nic nie dało, nadal wyskakuje błąd

Czy zna ktoś link do dobrej wersji tego pliku?

3.W Szarozgórzu na cmętarzu o północy zaczynają się pojawiać duchu (gdy mam pierścień cienia). Czy da się iść za duchami przez portal?
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

Błędów faktycznie się sporo pojawiło...

Ad.2 Taki błąd pojawiał się swego czasu po zainstalowaniu DeamonTools (i odinstalowaniu) - czy aby używasz oryginalnej wersji gry ?? Jaki system masz zainstalowany ? Co z programem o którym napisałem wyżej, masz/miałeś ?

Ad.3 Szkielety pojawiają się i tak ma być. Easter egg Twórców gry, nic poza tym. I nigdzie za nimi nie pójdziesz (jakoś nie kojarzę, żeby szkieleciki te gdziekolwiek chodziły... A tym bardziej do jakiegoś portalu).

Widzę poza tym pewną niekonsekwencję w tym co piszesz - Nie możesz wejść do Szarogórza (punkt 1) a jednocześnie piszesz, że w Szarogórzu pojawiają Ci się szkielety (punkt 3) - to jak to w końcu jest, możesz wejść na tą mapę czy nie możesz?
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Inferno
Niemy Mędrzec

Post by Inferno »

Używam Deamon Tools

Używam orginalnej wersji gry

Nie mogę się dostać do mapy z Szarogórzem tak jak napisałem,

To o tych szkieletach to tylko chciałem wiedzieć czy możliwe jest przeniesienie się do jakiejś krainy.
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

A co się dzieje kiedy próbujesz się teleportować do Szarogórza? Gra się całkiem wyłącza? Pojawia się jakieś okienko z błędem? Może za krótko czekasz na załadowanie mapy... Rozumiem, że na inne mapy przenosisz się bez problemu, jedynie do Szarogórza nie możesz i masz problem...

Próbowałeś przekopiować gdzieś swoje save 'y i przeinstalować grę ? Jakiej wersji gry używasz?

Prawdę mówiąc nie spotkałem się z sytuacją, żeby wszędzie można było się teleportować menhirem czy dojść przy użyciu portali, a do jednej lokalizacji nie... Dziwne to bardzo.

Jeśli możesz, podeślij mi save (wrzuć na jakiś serwis - upload, albo wyślij na e-mail). Sprawdzę, czy też taki problem będę miał.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
DiabloPL
Skrytopisarz

Post by DiabloPL »

st34l3k może miec racje przeinstaluj sobie gre .Nie zapomnij skopiowac save 'y.
Post Reply