Krucza Przełęcz

Spellforce: Shadow of the Phoenix
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Daj na drugą linię skałomiotów i czarnoksiężników, a do walki w zwarciu trolle (z ME to się tylko czarnoksiężnicy przydają). Ja samymi praktycznie samymi skałomiotami Rohena wykończyłam, dopiero jak zdołał podleźć to dostał łupnia od mocarzy.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Powiem tak: jak masz dużo czasu i surowców to Czarnoksiężnicy, ale jak tego nie masz (jak np. w pvp :wink:) to wolę Czarowników.

Mocarze coś pięknego! Ale i tak wolę Wojenników :P.

Myślę też jednak, że decyzja kogo rekrutować wyjdzie w trakcie grania i będzie zależna przede wszystkim od sytuacji na polu bitwy jak i ilości zasobów.
Aileen
Wójt

Post by Aileen »

Ja się trochę poślimaczyłam przy monumencie mrocznych elfów, więc na przynajmniej 10 czarnoksiężników było mnie stać.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Podziwiam za cierpliwość.

Hmm jak tak teraz sobie myślę: to czy na tej mapie można robić Mocarzy?;>

Bo jak na szybko ogarniałem plany to nie mam wszystkich, żeby ich rekrutować, ale molem coś przeoczyć bo się spieszyłem na autobus :P.

Btw: sorry za jakieś literówki bądź inne błędy, ale piszę od jakiegoś czasu posty z telefonu...
Aileen
Wójt

Post by Aileen »

Mocarzy chyba robiłam, ale też się mogłam pomylić, bo Przełęcz robiłam dosyć dawno. W każdym razie, trolle okazały się znakomite właśnie na takie wypady, wytrzymałe i nieźle grzmocą.
Spoiler:
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Można robić Mocarzy. Po prostu kolega miał inaczej niż ja poustawiane plany budynków i dlatego wpierw ich nie znalazłem... W każdym razie bez Mocarzy byłoby trudniej przejść tą misję, ale też dałoby radę :wink:.
dicky
Skrytopisarz

Post by dicky »

Na końcu Kruczej Przełęczy są 2 portale. Lepiej wybrać do Kathai czy Rozpalonych Kamieni?
Tallos
Łupieżca tematów
Postać w RPG: Faern Liom

Post by Tallos »

Rozpalone Kamienie to lokacja dodatkowa nie konieczne do przejścia jednakże ja uważam, że warto ją przejść, bo Kathai jest dość trudne. W dodatku po przejściu Kamieni czeka Cię miła niespodzianka, ale zrób to co uważasz :wink:
Why magic is magic?
Image
Karta Faerna
dicky
Skrytopisarz

Post by dicky »

Tallos, dzięki. Trzeba trochę przyexpić przed Kathai :)

Update:

O co chodzi z trzecią klątwą Utrura?
Raugia
Niemy Mędrzec

Post by Raugia »

Mam pytanko. Zasadniczo Jestem Na Kruczej przełęczy (już z kamieniem feniksa - ale bez ostrza) i miałam do zdobycia 4 fortece. Wychodzi na to, że zdobyłam 3 a w czwartej mam wszystkich obdartych ze skóry na 50lvl i nie idzie ich za cholerę zabić.

I nie bardzo wiem jak zdobyć czwartą fortece.

Może ktoś pomóc?
Fenris
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Fenris

Post by Fenris »

Hmm, a to nie byli przypadkiem obdarci ze skóry bohaterowie? Jeśli tak to kojarzę, że nie trzeba ich ubijać tylko omijać i poprzełączać parę dźwigni które chyba otwierały bramę. Nie spiesz się tak jednak, bo o ile pamięć mnie nie myli za nią będzie sam Rosiu z potężną armią, IMO minimum na niego to jakieś 60 miotaczy plus mięso chociaż i tak musiałem sobie pomóc dobudowawszy przystrzeliwujące go wieże ;]
Image
Spoiler:
Landaen
Łowca postów
Postać w RPG: Falibor

Post by Landaen »

A ja kojarzę pewnego skrega, który wyręczał nas w przełączaniu dźwigni.
Mess with the best - die like the rest.
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

mi się wydaje że skerga nie było niedawno zacząłem od początku kampanię Feniksa i jestem w Koloseum a na kruczej przełęczy poza Drakonem nikogo nie spotkałem z npc.
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Bezix
Łowca postów
Postać w RPG: Terill Senus

Post by Bezix »

To jak przeszedłeś w ogóle tą lokację o_O? Przecież, na wschodzie ( jeszcze na początku mapy ) jest olbrzym, a w pierwszej fortecy jest pewien krasnolud ( nie pamiętam imienia ), który wysadza bramę do fortecy ( gdzie znajduje się monument mrocznych wraz z budynkami :wink: ), innego sposobu na przejście przez tą fortecę nie ma. No, chyba że przechodziłeś to na kodach i teleportowałeś się od razu do portalu prowadzącego do Kathai.

Od siebie dodam, że ta lokacja nie sprawiła mi problemu. Wystarczy poprosić olbrzyma ( któremu pomogliśmy ) o to, żeby zatkał wejścia do grot ( co prawda, nie zrobi tego we wszystkich, ale przynajmniej łatwiej wam będzie chronić obozu ). Potem robicie 5 Chodzących Fortec, a jak już macie odpowiednie budynki i dużo surowców, to przywołujecie miotaczy, głazomiotów ( bo zamrażają ), trochę bojowników ( żeby trzymać wrogów z dala od 2 pierwszych oraz ci także zamrażają :P ) i mocarzy ( dobijają wroga ). Ja z taką armią nie miałem problemów i z niewielkimi stratami ( tworzyłem ich ok. 40-50, czasem tylko nadrabiałem straty, w postaci paru trolli ), a potem robiłem armię mrocznych elfów ( co ciekawe, jeszcze zostało mi sporo trolli, tak ok. 40 ). Gdy już dotarłem do ostatniej fortecy i pojawił się Rohen, jeszcze przed cutscenką wycofałem armię do bramy i w ten sposób oszczędziłem sobie walkę z dwoma armiami, zablokowałem armię, która biegła od wąwozu w bramie i ładnie ją wykończyłem miotaczami, głazomiotami i czarnoksiężnikami, a następnie odwróciłem uwagę armii stojącej koło Rohena i po wybiciu zająłem się samym Rohenem. Teraz ta lokacja wydaje się trudna?
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

No tak zapomniałem o Mjornie (olbrzymie) i Jarlu (krasnoludzie) + Drakon no to wszyscy NPC jak to się mawia "skleroza nie boli"
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Post Reply