Spellforce 1 map edytor - dyskusja ogólna

Dział poświęcony wszelkim mapom i ich edytorze.
Grandolik
Zbrojny w klawiaturę

Ja też mam problem :(

Post by Grandolik »

Zrobiłem sobie mapkę którą ukaże jak ją dopracuje :P

Gdy chce ją zapisać wyskakuje eroor że nie mam budynków w okół SpawPointa jak zrobić żeby były te budynki podporządkowane do SpawPointa ?Nie mogę także budować budynków takich jak czarna wieża (Black Tower)

Prosze o szybką odpowiedź :cry:

EDIT :

Mapka już się poprawnie zapisuje nie wiem co to było ,

lecz spellforce mi jej nie czyta co poradzić :( :(
Archimonde
Skrytopisarz

Post by Archimonde »

Witajcie. Mam pytanie. Jak przypisać budynek do SpawnPoint 'a??

EDIT: Już wiem :)
„Słyszałeś, że kazał nazywać się Prawicą Pana? Według mnie Proteza brzmi trafniej.”
„Pani, jesteś naczyniem mądrości. Trudno mi uwierzyć, że cała zawartość gdzieś się wylała.”
„Świry! Nic tylko świry! Jagnię, Serafiel! I wszyscy wieszczą! Daj spokój, Daimonie! To szaleńcy. Uwielbiają wieszczyć. Same klęski, oczywiście. Widzą krew, zgliszcza, dym, sine trupy, gołe d**y i puste pudełka! Mam dość. Jeszcze jeden wieszczący szaleniec i podam się do dymisji.” - Maja Lidia Kossakowska - Siewca Wiatru
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

Nie ma ktoś edytora do wersji 1.10?
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Guard Anvares
Skrytopisarz

Post by Guard Anvares »

noo powiem szczerze że edytor mi się spodobał,ale będę potrzebował czasu,aby poznać jego tajniki, na razie umiem zrobić tylko ląd i ew. dodać jakiś obiekt xD

małe pytanko: da się jakoś powiększyć "pędzel" ?!

chodzi mi oto że jak na suchym lądzie stawiam np. trawę to jest to tylko 1 pole na kliknięcie,nie da się tego zwiększyć?
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Post by Zachary09 »

Na pewno wiem, że się da. Ale już jak - niestety, ale zapomniałem. Napisz kiedyś do mnie na steamie to sprawdzę to, jak będę miał wolny czas...
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

za pomocą brush setesing chyba , niestety mi ta opcja nie fafa muszę robić wszystko na piechtę
Guard Anvares
Skrytopisarz

Post by Guard Anvares »

u mnie (bynajmniej) też nie działa,Konradus masz pewność że to ten przycisk?

i jeszcze jedne pytanie: jak dodawać te budynki do spawnpointa? 2 osoby o to pytały ale nagle olśniło je,więc ja się po raz 3 pytam,jak?

...normalnie myślałem że mnie szlak trafi z tymi budynkami :/
magpl122
Niemy Mędrzec

Post by magpl122 »

jak zrobić spawn np. pająków ?
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

no np . dajesz budynki z orc building (uwaga nie te z object tylko te z buildings) to ma znaczenie no i pozniej bierzesz coop bodajże i tamjest "spawn point" no i jest taki okrąg i te budynki które będą w tym okręgu będą przypisane do danego spawnpointa (uwaga te okręgi nie mogą się stykać ani przecinać)

a jesli chodzi o to jaki to bd. spawnpoint to już zaznaczasz go i jest tam lista stworków jakie będą się tam respić , nalezy przypisać np. clan grag (6)- 6 to lvl no i będą respiły się orkowie np. gargowy pikinier (pisze z pamięci a więc nazwy potworków mogą być nieprawidłowe)

edit:Tak jestem pewnien bo cały edytor przeszukałem , a jak pytałem się Hju.. to też mówił , że do tego służy brush settesing
tomtom100
Niemy Mędrzec

Post by tomtom100 »

Niewidze tekstur. pozatym nie dzialaja mi to do wysokosci chyba że czeba nacinąć jakiś klawisz jak to często w edytorach bywa.
Beezimienny
Niemy Mędrzec

Post by Beezimienny »

Przeklej link nie działa
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Mam małą prozbę , jakby kto uczynny mi pomógł i powiedział jak za pomocą artmoneya dodawać skrzynie z plnami , runami ; kupców ?

Prawie skończyłem pare mapek tylko właśnie bossów chciałem powstawiać :D

Dzięki z góry (pw) , gg:6130617 ^^
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

W którym folderze jak się ma zainstalowanego spellforce 'a jest edytor map?z góry thx
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

zobacz 1 stronę tego tematu , ściągnij sobie z tamtych linków ^^
tomtom100
Niemy Mędrzec

Post by tomtom100 »

Pomocy!!!!! Nie widze tekstur i nie moge się zoriętować gdzie co jest. Pozatym do czego służą te, to coś jak przepychaczki(!?)? Gdzie wrzucać gotową mapke żeby działała w grze. Prosiłbym o wyjaśnienie łopatologiczne.
Post Reply