Galeria SpellForce 'owa

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Galeria SpellForce 'owa

Post by maciek »

Zawsze w SpellForce 'a "z za bohatera".Wpadłem na pomysł żeby otworzyć galerię.Pierwsza "wystawa" będzie nosiła tytuł "Szarogórskie życie-piękna wyspa bez agresji.".Screeny będą na bieżąco.

Wystawa 1

Przysnąłem na stojąco,a murarz akurat robił mur...

Image

Sprawdzałem bezpieczeństwo wioski Lemuela.Przyczepił się do mnie sługa żywiołów.

Image

Cudowne miasto,kocham takie widoki!

Image

Twierdza!

Image

Bawiłem się w chowanego.Koleżankę znalazłem od razu!

Image

Ha!Schowałem się i mnie nie znalazła!

Image

Blask gasnącego słońca...

http://img405.imageshack.us/i/ablask.png/

Zaraz wskoczę na dach!

http://img714.imageshack.us/i/askok.png/
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Re: Galeria SpellForce 'owa

Post by Zachary09 »

Dałeś linki do galerii ze zdjęciem, a nie bezpośrednio do zdjęcia. Dlatego właśnie nie zadziałało Ci to. Nie rozumiem, jaki problem jest dać prawym na zdjęcie i '...

@Topic

Bardzo fajne fotki 8)
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

W tym tygodniu zrobię kilka screenów z Szarogórzem i Liannon.Jak zdążę,to jeszcze Eloni.Celem tej galerii jest pokazanie że świat SpellForce 'a został stworzony,nie tylko do widowiskowych walk.Wpadłem też na pomysł screenów fajnie wyglądającego uzbrojenia.
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Pomysł całkiem fajny, byleby tych screenów nie zrobiło się zbyt dużo. A takie perełki, czy po prostu ładna aranżacja są atrakcyjne. Pamiętam że Vinrael bawił się AM i wychodziły ciekawe rzeczy. O ile to nie będzie takie perfidne cheatowanie typu Morderczy Królik to nawet krowy wbiegające do Eloni mogą być ciekawe.

Też mam kilka screenów, jak wrócę z zakładu naukowo-resocjalizacyjnego to wstawię.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

Edytka: Jak pomniejszać zdjęcia? Bardzo prosto!

Gdy wklejasz screena np. do painta, to zaznacz cały obrazek. Następnie naciśnij na jego obszarze prawem przyciskiem myszy. Rozwinie Ci się menu podręczne - wybierz opcje "Rozciągnij/pochyl...". Teraz ustaw szerokość i wysokość. Jeżeli nie chcesz zbytnio tracić na jakości to zmniejszaj szerokość i wysokość jednakowo, np. wcześniej było 100 % szerokości, 100% wysokości - by zmniejszyć obrazek przykładowo podajemy wymiary 50% krótsze.

Osobiście jednak uważam, że lepiej zmniejszać obrazki w gimpie.

Uruchamiamy gimpa i wklejamy nasz obraz.

Z górnego menu rozwijamy opcje obraz, a następnie skaluj obraz. Teraz możemy pomniejszać i powiększyć obraz tak, jak chcemy (przy skalowaniu szerokość i wysokość zmieniają się wprost proporcjonalnie).
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

Jak pomniejszać to wiem.Chodziło mi o zmniejszanie rozmiarów w imageshacku(jest kilka linków koło zdjęcia,nie wiem czy jest taki że automatycznie zmniejsza).Nie wiem czy nie wyszedł bełkot.PS dziś chyba dodam kilka fotek,tylko zrobię lekcje.

edit

Dodawać miniatury zdjęć,ale potem trzeba klikać,czy dodawać bezpośrednio,ale będą wielgachne?
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Prezentacja Eloni

1. Chciałbym tutaj przedstawić piękno Eloni i wspaniały fakt nocy i dnia w Spellforce. :)

2. Miłego oglądania!

Piękny zachód słońca

Image

Cudne drzewa

Image

Dolina

Image

Elfki w osadzie

Image

Kotlina jelonków

Image

Noc w Eloni

Image

Późny wieczór

Image

Zachód słońca 2

Image

PS Niektóre obrazki dziwnie pościnało... Będę też wrzucał galerie z innych krain(tylko najpierw tam dojdę)
Aileen
Wójt

Post by Aileen »

Wow, dopiero teraz mnie olśniło, że widać w widoku 3d księżyc i słońce. Naprawdę piękne ujęcia, ten temat to strzał w dziesiątkę.

Zmieniasz sobie przy pomocy AM wygląd postaci? ;>
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Faktycznie ładnie się prezentuje to słońce i księżyc w 3D, ale dla zawodowego grafika komputerowego to żaden problem coś takiego stworzyć - wystarczy rysować elipsy i one po pierwsze stworzą koło a po drugie utworzą cień tej kuli (mam na myśli robienie tego w tradycyjny sposób, czyli na kartce papieru) :wink:.

Nie zmienia to faktu, że temat jest niezły, bo szczerze mówiąc nigdy nie grałem z widoku RPG (ewentualnie czasem używam do dalszego widzenia mapy ze wzgórz np.), nie podziałem widoków ani nie robiłem tym bardziej screenów, dlatego miło się patrzy na te niektóre wasze screeny :D.
Lumis
Odbębniacz postów

Post by Lumis »

O tak Eloni najładniejsza kraina w całej grze. Można siedziec w niej bez końca i podziwac jej piękno jak grałem w tą kampanie to nigdy z niej nie mogłem wyjśc, w sumie na każdej postaci spędziłem tam z 5h lub więcej... ;]

Ps Muszę też wrzucic zdjęcia z moich ulubionych miejscówek ;P
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

Pytam się,dodać małe czy duże fotki?Po prostu w te małe trzeba klikać,a duże mogę nie chcieć się ładować.A o Eloni nie zrobiłem wiele fotek bo o Eloni to można zrobić nawet osobny dział( :) ).
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

Zdecydowanie małe, moim zdaniem. Szybciej się będzie stronka ładowała a później po kolei można sobie pooglądać fotki klikając na nie.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Aileen
Wójt

Post by Aileen »

Image

Ja na razie tylko jeden, reszcie muszę pousuwać paski i dodatki a teraz mi się nie chce.
Spoiler:
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

Tego posta będę uzupełniał... mam nadzieję :wink:

Image

Elfki z Eloni i ich bodyguard! Żaden ork nie ośmieli się więcej zakłócić spokoju długouchych [:
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

Niektóre fotki mogą nie chcieć się ładować do końca( :o )

Galeria "Liannon-gdy Czarna Pięść jest starą legendą..."

http://img139.imageshack.us/gal.php?g=amiasto.png

1 fotka-wzgórze.

2 fotka-rozpadlina i przyroda.

3 fotka-piękna rzeka!

4 fotka-niedźwiedź który został zaszczycony stać koło Sługi Run...

5 fotka-ognisko ducha bandyty.

6 fotka-cudowna przyroda!

7 fotka-jeden strzela focha,a dwa siedzą w krzakach...

Galeria "Eloni-kraina nieoceniona słowami."

Robienie galerii o Eloni byłoby fajne,ale niemożliwe.Dałem tu 5 fotek,zachęcam do chodzenia awatarem po Eloni.Fajnie jest zrobić osadę w oczyszczonej mapie.

http://img521.imageshack.us/gal.php?g=68507968.png

1 fotka-świat nieskończonej wyobraźni...

2 fotka-plum,plum i ktoś kto stoi tu od 2004 roku...

3 fotka-piękno budownictwo i drzewa ninja!

4 fotka-kilka drzew.

5 fotka-blask słońca i płonące drzewo...

Chyba zrobię przerwę w galeriach bo jak sobie myślę,to każdej krainie można zrobić kilkadziesiąt fotek...
Post Reply