Rap, Hip-Hop. Muzyka, kultura i życie

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Może to i dobry pomysł, ale trzeba by było coś takiego zrobić praktycznie z każdą muzyką, bo np. niektóre piosenki pop są naprawdę świetne, ale Bibera to się słuchać już kompletnie nie da! Tak samo jest z niektórymi kawałkami rockowymi czy metalowymi, znowu wszystko zależy od tego kto co lubi. Choć osobiście nie lubię rapu, gdzie co drugie słowo zaczyna się na "k", "ch", itd. Trzeba samemu selekcjonować nuty - ja tak np. zrobiłem z Peją i z jego wszystkich piosenek podoba mi się góra 8-10 kawałków :wink:.

Aha. Byłbym zapomniał. Widzę, że bardzo uczepiłeś się ludzi JP. Tylko popatrz też, że po pierwsze to się są skejci czy hip-hopowcy tylko zwykłe penerstwo, które siedzi w małej grupie (zwykle ok. 3-4 osób) w bramach lub buja się po mieście, zwłaszcza nocą, i udają kozaków. Takich ludzi w góry powinno się tępić i przyznaję Ci rację w jednym a mianowicie, że 99% z tych ludzi słucha rapu, tylko że tego rapu z samymi wulgaryzmami. Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu często odnoszę wrażenie, że Ci ludzie faktycznie mogą pochodzić z rodzin patologicznych i mieć jakieś problemy w życiu, ale kto ich tam wie... Podam taki przykład, a mianowicie Peja: miał faktycznie trudne dzieciństwo, grzecznym chłopcem nigdy nie był, nie każde jego piosenki są ambitne, ale chłopak się stara, miał rożne zatargi z prawem, tylko że nikt nie mówi o tym, że on potrafi za darmo zagrać na koncercie charytatywnym w szkole na prośbę uczniów tej szkoły, albo że sam z siebie bierze udziały w różnych takich akcjach. Po prostu bądźmy sprawiedliwi w ocenach i dostrzegajmy i to co złe i to co dobre. Dlatego podkreślam raz jeszcze nie wszyscy ludzie co nalezą do kultury HH są penerami za jakich ich większość społeczeństwa bierze.
jaro
Zbrojny w klawiaturę

Post by jaro »

Ja tam wtrącę swoje 3 groszy, niektórzy tu narzekają na "dresy JP".

Ale w latach .80 i .90 problemy były ze skinami i punkami, więc to nie wina muzyki, ale ludzkiej głupoty, ja znam wielu ludzi którzy słuchają firmy a są w porządku, a że nie lubią policji to już kwestia przeżyć...
Image
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Ewentualnie być rozpieszczonymi ciotami, które nigdy w życiu nie zderzył się z prawdziwym problemem.

Wybaczcie. Musiałem. Już milknę.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

Faktycznie śmieszne jest to, żeby budować sobie opinie w czyiś oczach.

Może Ciebie to nie obchodzi, ale dla mnie się liczy to, jak postrzegają mnie ludzie. Możliwe, że faktycznie trochę śmiesznie brzmi to zdanie, które we wcześniejszym poście napisałem, jednak chyba wiadomo o co chodzi..

I nie chodzi mi tutaj by być takiego typu szpanerem itd. Według mnie ważniejsze są uczucia, jakie człowiek ukazuje drugiej osobie, np. tęsknota, wsparcie, żal*, itp..

[/offtop]

*nie chodziło mi tu a taki żal, która większość debili powtarza w co drugim zdaniu, tylko o skruchę np. w sytuacji jakieś tragedii, która przydarzyła się drugiej osobie.
Icer
Odbębniacz postów

Post by Icer »

Nie powiem z jaką rymowanką mi sie "rymuje" Peja i TeDe.

A co do mojego nurtu.. Hmm.. Jako PunkRockowiec "powinieniem" neinawidzić metali, hip-hopu i takie tam. Ale je lubię. El Porta (DB Rap), Eminem (^^), Metal (Drowing Pool), Rock (TDG, LP itd.)..

Ja też nei znoszę "koxów" na ulicach z Peją i "Regulaminem mordobicia" * na komach. Idą na ciebie, a ty spiee.. ^^

__

* - Czy jak to tam było
Post Reply