Ogólnie słucham duuuużo różnego metalu (i punka polskiego w sumie nawet też trochę
Nie przepadam za Behemothem. Może i na arenie światowej ich widać ale Nergal to zwykły show-men. Za to Oriona dość podziwiam (piękny cover razem z Vaderem piosenki "Wyrocznia"
A jak już wymieniłem Wyrocznię to stary dobry polski zespół o nazwie Kat (niewiele osób może go teraz zna ale warty polecenia moim zdaniem.)
Z polskich jeszcze mogę dodać Frontside, Vader, Hunter(tutaj część utworów bo niektóre po prostu do mnie nie trafiają) Made Of Hate (oraz Archeon ), Fate Unknown i więcej grzechów może przypomnę sobie później
Z zagranicznych to już szerzej
Co do techno to takie elektryczne dźwięki mnie odrzucają bardzo. Jeśli chodzi o polski hip hop/rap to mogę posłuchać dobrego tekstu z głową, a nie żałosnego lansu niewyżytych leszczy (np. Peja czy Firma to dla mnie 0). Mogę posłuchać sobie Łony np. bo jego utwory mają jakieś przesłanie, a nie zamiast przecinków przekleństwo, każda kobieta to szmata i zawsze masz pluć na policję (takie coś do mnie nie trafia... To są zwykli lanserzy liczący na zarobek z grona młodych szukających czegokolwiek dzięki czemu poczują się fajniejsi etc.)
Jak bym coś z tematu wyskoczył to przepraszam
pozdrawiam