Najlepsza magia do ataku

Dyskusja o grze SpellForce

Poll: Jaka magia jest najbardziej przydatna w wielkich bitwach

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:13

Zdrowie
7
9%
Natura
1
1%
Aury
0
No votes
Nekromancja
7
9%
Śmierć
22
30%
Klątwy
0
No votes
Lód
24
32%
Ogień
6
8%
Ziemia
1
1%
Ofensywa
3
4%
Defensywa
1
1%
Hipnoza
2
3%

Total votes: 74

Landaen
Łowca postów
Postać w RPG: Falibor

Post by Landaen »

Eh, nie rozprawiajcie tak tylko od razu na PvP idźcie. Wyników posłucham chętnie.
Mess with the best - die like the rest.
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Post by Zachary09 »

Moim zdaniem natura. Rzucam oplątanie korzeniami i już nikt się nie ruszy ani zaatakuje.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

To samo co masowymi korzeniami można osiągnąć masowym zamrożeniem, glinianymi stopami czy masową hipnozą. Przy czym należy pamiętać, że każde z tych zaklęć charakteryzuje się czymś innym tj.: masowe korzenie zadają obrażenia; masowe zamrożenie całkowicie unieruchamia, ale działa dość krótko; masowa hipnoza również całkowicie unieruchamia, ale działa dłużej i nie przerywa się po zaatakowaniu zahipnotyzowanej jednostki jak po zwykłej hipnozie; gliniane stopy natomiast zatrzymują możliwość poruszania się, ale nie walki i z biegiem czasu to zaklęcie słabnie i jednostki poruszają się choć z początku dość wolno to po chwili odzyskują standardową szybkość.

Dlatego sama natura jakaś świetna wg mnie nie jest, bo podałem Ci tu przykłady innych rodzajów magii, które tak samo działają, ale każdy woli co innego :wink:.
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Najlepsza magia do ataku? Osobiście uważam, że najbardziej śmiercionośne połączenie to czarna magia śmierci plus defensywna umysłu. Jak każde połączenie, ma swoje wady - z ciężkozbrojnym wojownikiem-paladynem będzie ciężko.

Magia umysłu sama w sobie jest skierowana przeciwko wrogowi o uzdolnieniach magicznych (np. taki szok), ale na walczących wręcz jest również skuteczna (słynna masowa hipnoza ;p). Uroki to głównie ubezpieczenie naszego żywota, a defensywna, jak nazwa wskazuje, sama do walki się nie nadaje, jedynie w połączeniu. Ogólnie gra się mentatem bardzo dobrze, jedynie na początku są lekkie schody.

Czarnym magiem grało mi się jak dotąd najlepiej. Podczas gdy ostrza utrzymują oponenta z dala ode mnie, ja go kropię Śmiercią. Wadą jej jest dość duże zużycie many.

No i magia żywiołów. Osobiście jej nie lubię, aczkolwiek doceniam zniszczenia czynione przez Zamieć i Deszcz Ognia. Nie testowałam, więc się nie wypowiem. A właściwie - testowałam przez krótką chwilę, doszłam do 10 lvla i uznałam ze jest mniej opłacalna od czarnej czy umysłu.

Biała magia do walki się nie nadaje. To defensywna magia, a nie zawsze stają nam na drodze ożywieńcy. Konieczna jest do niej jakaś bardziej agresywna umiejętność. Nawet jak się będziemy leczyli w kółko, w końcu skończy się mana i w tym momencie nasz żywot.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
MarkusTJ
Skrytopisarz

Post by MarkusTJ »

Samym magiem nie zdarzyło mi się przejść całej gry (nie z powodu trudności, raczej była to wina separacji ze SF:ZŚ), ale najsilniej mi się grało śmiercią.. 300 obrażeń zaklęciem "Śmierć" :D Chociaż ogniem też dobrze: "Deszcz Ognia" i po pierdołach, zostają tylko silni, ale że grałem przy śmierci lekkim wojownikiem to ich kosiłem z "Szałem".

Osobiście uważam że najsilniejsze jest POŁĄCZENIE magiczne to Czarna Magia: Śmierć + Magia Żywiołów: Lód. Zamrażasz wroga a potem go uśmiercasz. Na Ostrza dobre.
Lumis
Odbębniacz postów

Post by Lumis »

Dla mnie najlepsza magia ofensywna ale na high lvlu bo wtedy jest masowa hipnoza ;p
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Nie tylko to zaklęcie z magii umysłu-ofensywy jest dobre^^. W każdym razie sama ofensywa wiele nie zdziała, bo szok strasznie mało odbiera... Ale nie powiem też lubię tą magię :D.
Jazon
Skrytopisarz

Post by Jazon »

Najlepsza magia do ataku do śmierć i żywioły a szczególnie lód.
Alven
Niemy Mędrzec

Post by Alven »

Najlepsza magia do ataku jest śmierć, gdyż zadaje dużo obrażeń.
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Hmm no na pewno smierć i lód , lecz zaklęcie hipnozy z magii umysłu też jest dobre .
Rohen_Tahir
Skrytopisarz

Post by Rohen_Tahir »

Jeśli ma się dużo szybko regenerującej się many, to jest się praktycznie niezniszczalnym używając magii lodu-sekwencyjnego wybuchu lodu przeplatanego sekwencyjną kulą ognia od czasu do czasu.

Przeciwnicy ruszyc sie nie mogą, a jeśli drgną, to dal pewności używać glinianych stóp. Taką techniką w pojedynkę, bez używania armii, czy tam kodów rozwalałem ostrza w ostatniej misji w Czarnej Dżungli.
Image
Vegeta11
Skrytopisarz

Re: Najlepsza magia do ataku

Post by Vegeta11 »

Jak dla mnie najlepszą magia jest magia żywiołów zwarta obrona i atak . Jednak najbardziej moim zdaniem najlepsza jest magia lodu
niech Aryn ma was wszystkich w opiece XD
Post Reply