Zaczęło się dobrze (Układa dłonie do zagrania "G" - cokolwiek to znaczy - na gitarze). Później weszła perkusja. Trochę wolna, ale akurat tu mi to szczególnie nie przeszkadzało - gitara nadrabiała. Ten człowiek mógłby nie śpiewać, byłoby lepiej dla świata ^^ ' Ale słyszałem gorsze wokale. Ogółem piosenka mi się spodobała, nałogowo bym słuchać nie mógł, ale raz na (długi ) czas - spoko. 7.
Dla fanów starszej muzyki Klasyk power metalu, zaraz przed Blind Guardian.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Świetne! Nigdy nie słyszałam o tym zespole (może dlatego, że jestem leniwa jesli chodzi o szukanie) ale dawno nie znalazłam piosenki którą bym sobie odsłuchała po kilka razy i nadal mi się podobała. 10/10 O, i bardzo ładna grafika w filmie.
A teraz coś innego - po łacinie. Osobiście ten utwór bardzo mi się kojarzy z Zerbitami i Kryptami Zegarowymi, taki klimatyczny i nieco mroczny.
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Dobra nutka DA, z dobrego filmu. Kiedyś ją o wiele bardziej lubiłem niż obecnie ale i tak dam 8,5/10 . Btw: szkoda, że takie ciche to nagranie było, mam na myśli, że ledwo je słychać z moich głośników .
Możesz mi mówić, że nie lubisz dzieł któregoś z klasyków, ale nie masz prawa powiedzieć, że nie był on geniuszem.
Usłyszane od kolesia od sztuki, jeszcze za czasów, kiedy miałem ten piękny przedmiot w szkole...
Ok, do rzeczy. Ładna ballada. Nie lubię smętów, ale to miły ukłon dla polskiej publiczności ze strony Manowar. Po jakimś czasie usnąłem ^^ ' ale liczy się gest 7/10
Ty, który wchodzisz
Hm... Ari, na początku miałem zonka i sobie myślę, że jakaś odmiana... A na wikipedii czytam i jest napisane, że to jest power metal, choć w to nie wierze ^^ Może to tylko ta piosenka jest taka.
Lekkie, wesołe i przyjemne Trochę mnie podniosło z zamuły przedszkolnej (w sensie: przed szkołą, a nie "przedszkola" ). Mam skojarzenia z Helloween - słuszne? 8,5/10
Ty, który wchodzisz
Oceniając utwór... Tu-dududududum-dududum... Ach (: Nawet wokal znośny, jak na ten rodzaj muzyki 9/10, głównie przez piękne skojarzenia z Rhapsody of Fire i Conquer ^^
Ari ma bilet do SZCZĂŚCIA!!! Zgadnijcie, kto usłyszy to na żywo? :>
Ty, który wchodzisz