Krainy w Spell Force

Dyskusja o grze SpellForce
filipman
Skrytopisarz

Post by filipman »

ja lubię

cień drzew za wycisk gdy grałę z drugim razem (legion orków na mnie tylko z wieżami ale wygrałę) lubię dobre bitwy

shiel za epicką wręcz walkę z orkami i bandytami(trudo było gdy zwiadowcy wroga mnie odkryli)i niezłe ukształtowanie terenu idealne pod budowe wież

dziką przełęcz jak wspomniałę lubię dobre bitwy oraz za walkę z władcą pająków

i empyrie no niezłe miasto dużo zadań oraz można tam się poczuć swowodnie jeśli chce się mieć wybór
MarkusTJ
Skrytopisarz

Post by MarkusTJ »

Ponownie boleję nad moim brakiem dodatków (tzn. np. "co to jest to empyrie!?"), ale z ZŚ to świetne były: Szarogórze (wszystko kupisz, wszystko sprzedasz, dużo questów.. żyć nie umierać!!), Eloni (kochałem ten fragment z otwieraniem bramy :D) oraz ta mapka gdzie były miasto mrocznym elfów, nie pamiętam jak się kraina zwała :(
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

1.Empyria to drugie Szarogórze w Cieniu Feniksa

2.Mi się podobają w 1Tirganach - uwielbiam lodowe elfy i kult który reprezentują, Miraw Thur - orkowie fajnie spędzają wolny czas w tym mieście( grają goblinami w piłkę) a w 2 Zachodnia Garda nowy dom Shaikan i Ostoja stolica smoczego państwa.

Edit

Oraz Żelazne pola stary dom Shaikan
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Lumis
Odbębniacz postów

Post by Lumis »

Jak dla mnie to zdecydowanie Eloni nie dośc, że tam takie elfki ładne są to jeszcze takie widoki cudne ;p.
Jazon
Skrytopisarz

Post by Jazon »

Najbardziej lubię Szarogórze bo jest ładne, jest pierwszą mapą, jest tu dużo misji i dużo kupców :D
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Eloni , cień drzew . Eloni miły nastrój i muzyka , przyznam się raz wyłączyłęm uzyki wszedłem do Eloni słuchałem uzyki gdy , moje wiezyczki mnie ekspiły a ja lekcje robiłem przy tej bajecznej muzyczce ^^

CieńDrzew , Einar , najlepsza postać z gry a poza tym to uwielbiam tłuc orków :D
Narses
Niemy Mędrzec

Post by Narses »

Oczywiście ukochane Szarogórze i Liannon :)
A do tego jeszcze Ostra Skała ( ta muzyczka przy olbrzymie ;D )
i Farlonowa Nadzieja ( sam nie wiem dlaczego)
Yeah, faires wear boots and you gotta believe me!
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Szarogórze, Ostra Skała, Eloni oraz Cień Drzew(go go expiące wieżyczki)
Image
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Re: Krainy w Spell Force

Post by MagnusArias »

Z każdej z kampanii mam sentyment do każdej mapy ;) Południowa Godmarchia kojarzyła mi się z ciągłym bluźnieniem, bo zapomniałem o przejściu obok lodowych golemów. Idę jak głupi przez fortyfikację Ostrzy, do iście strasznej Czarnej Wieży.
Kolejno - Liannon. Ma w sobie ten specyficzny urok, może krajobrazy? Postacie? Typowa sielanka.
Następnie - Południowe Góry Wietrzne. Tak samo jak Liannon. Urzekła mnie historia ich olbrzyma ;) I małego liska. Szczenie Tany. Wy tez pamiętacie wszystkie szczegóły z gry? xD Mapa żeby mi się spodobała musi być zielona. Jakoś nie ma chęci grania na mapie typu Szept, Dolina Szarego Zmierzchu czy Lodowe Bagna.

A może kilka z SF2?
No to skoro można :P
Shal - No, chyba jedna z bardziej dopracowanych krain Mhhrocznych. Ta epicka wspinaczka, te "Ostrza" z Wojen Smoków.
Nie pamiętam nazwy mapy, ale było tam spotkanie ze Smokami. Oświećcie mnie, to była Ostoja ? W każdym razie świetna.
A na koniec zostawiłem sobie... Okręt-Miasto. Zagadki ze skrzyniami, questy, itp. Chyba jedyna rzecz której brakowało w jedynce ;)
Vegeta11
Skrytopisarz

Post by Vegeta11 »

Magnus ta mapa nazywała sie chyba ostoja
Moją ulubiona mapą jest Eloni cień drzew i dzika przełęcz . Eloni i cień drzew sentyment do elfów , a dzika przełecz nie wiem czemu porostu ja lubie :D [łucznik]
niech Aryn ma was wszystkich w opiece XD
PaladynFarlon
Odbębniacz postów

Post by PaladynFarlon »

hmmm dlamnie sie podobają między innymi Liannon ( za ten swój spokojny klimat ;D ) Eloni i Tirganach oraz Szept ( za ładną walke z umarlakami ^^ ). No i niewiem czemu ale szarogórze :D
Hmm... a ten podpis.... to ważny jest ಠ_ಠ?
Post Reply