Jakiej muzyki słuchacie ?

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Guest

Post by Guest »

Słucham wszelakie remixy, dj driver, dj bolek, max farenthide itd. i hardstyle (przaktycznie wszystko co leci w Energy 2000 :P). Lubie także polski hip-hop.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Pełna zgoda Ari :wink:. Kiedyś uwielbiałem rocka (dziś już trochę mniej ale nadal go lubię), a Linkin Park nadal jest moim ulubionym zespołem rockowym :D.
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Ja ostatnio usłyszałem "grając" na JamLegend (jest to gra typu guitar hero, ale przeglądarkowa) pewien utwór (bez słów) "Canon Rock".

"Canon Rock" jest neoklasyczno-metalową aranżacją kanonu D-dur Johanna Pachelbela.

Bardzo mi się spodobał, wykonuje go niejaki Jerry Chang (JerryC)). Polecam posłuchać.
Archival
Skrytopisarz

Post by Archival »

A ja słucham power metalu, a konkretnie Sabatonu i kilku utworów Gamma Ray
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Sabaton rulez ogólnie power metal wymiata :)
Image
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Ostatnio bardzo upodobałem sobie bardzo ciekawy pod względem muzycznym i tekstowym album Iron Maiden pt. Seventh son of a Seventh son. Album posiada majestatyczny i podniosły klimat i polecam jego przesłuchanie każdemu nawet jak nie jest fanem Iron Maiden.
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Sabaton fajny zespół również go lubie . A poza tym Ramsteina , trochę linkin parka , metalicy i nickelbacka słucham. No ogólnie metalu i rocka ^^
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Czeka ktoś jeszcze oprócz mnie na nowy album Iron Maiden? Ma wyjść zgodnie z zapowiedziami 16.
Made_of_Hate
Odbębniacz postów

Post by Made_of_Hate »

No ja jeszcze czekam ale nie wiem czy kupię :X bo $ mało ostatnio u mnie ;]
Drzewiu
Odbębniacz postów

Post by Drzewiu »

A mnie wszyscy znienawidzą, bo słucham Madonny. Od początku jej kariery po teraz. Oprócz tego Within Temptation, Prodigy i Nightwish.
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Mam już nowy album Iron Maiden. Pisać na pw kto chce.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Najtmiiiiiś! Niech ktoś spróbuje Cię za NW schrzanić, to długo tu nie pożyje -.- Z nową wokalistką, czy starą? :> Zespół Epica pan przesłuchiwał? :wink:

Co do płyt, na które czekam...

Nowa płyta Nightwish. Nic więcej.

Poza tym chcę dorwać trzymiesięczną "The Frozen Tears of Angels" (Rhapsody of Fire), również w miarę nową "Rekreatur" (Equilibrium) oraz stare "Once" (Nightwish), "The Divine Conspiracy" (Epica), "Dawn of Victory" (Rhapsody), "Wishmaster" (Nightwish), "Century Child" (Nightwish)... O, i może "The Stone of Triumph" (Ryashon)... Kiedyś trzeba zacząć zarabiać na oryginały :F
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Ari też kolekcjonujesz? Ja teraz czycham na nową Scorpionsów. A mam już kilka Irona, Queena, AC/DC, Americanę - The Offspring, The Scarecrow Avantasii i Lao Che.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Masz płytę Avantasii!? Daj mi namiary, to się jej pozbędziesz ;P "The Metal Opera" jest niedostępna w Polsce -.-

Kolekcjonowałbym, gdyby

a) moja rodzina wiedziała, co mi kupić

b) to nie było takie drogie

Na razie mam tylko oryginał singla "Amaranth" (Nightwish), który dostałem od znajomej.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

http://merlin.pl/The-Scarecrow_Avantasi ... 41724.html - The Scarecrow za 31 zł!

http://merlin.pl/The-Metal-Opera_Avanta ... 14822.html - Metal Opera I

http://merlin.pl/The-Metal-Opera-Gold-E ... 90963.html - Metal Opera I i II

O, dzięki. Ostatnio, jak sprawdzałem, nie była na stanie - może dlatego, że to było krótko przed świętami. //Ari
Post Reply