Odpowiedzi na najczęstsze problemy graczy.
Jest jeszcze jeden dobry sposób na Korshara. Otóż, wytłucz te szkielety sprzed bramy (ostrożnie, żeby nie zaalarmować Korshara i zjaw. Rzuć na jednego dowolny czar/strzel do niego z łuku a wszystkie podbiegną). Jak już się z nimi rozprawisz, wyleź avatarem (wyposaż go od magii umysłu) do Korshara, poczekaj aż się pojawi jego kwestia, a następnie wiej do korytarza (reszta stoi z tyłu). Kiedy miniesz drzwi, zaatakuj z dystansu zjawy. Jesli dobrze pójdzie, zjawy polecą na ciebie a Korshar się wróci. Zabij zjawy i hurtem leć na wodza. Już sobie poradzisz, nie załatwi 5 bohaterów hipnozą na raz.
U mnie zawsze sposób działał (przechodziłam ZŚ kilka razy), ale nie wiem jak z innymi pójdzie. W każdym razie, to nie jest trudna misja.
U mnie zawsze sposób działał (przechodziłam ZŚ kilka razy), ale nie wiem jak z innymi pójdzie. W każdym razie, to nie jest trudna misja.
Spoiler:
Witam! Mam pytanie: jak tutaj tworzyć nowe itemki? Bo jestem w kryptach zegarowych i "zgubiłem" kilka monet ognia i ziemi potrzebnych do otwarcia skrzyń na dole przy demonach i bardzo mi są potrzebne, ale nie wiem jak je zdobyć. Szukałem na forum jak kopiować itp., ale nie znalazłem niczego, co by mi pomogło. Na stronie 4 jest taki sposób ale brakuje jednego zdjęcia, a kopiowanie przez F7 u mnie nie działa. Bardzo proszę o pomoc. ID monety ognia (7222) i monety ziemi (7356) jak widać mam.
Jeżeli zły temat, to proszę o przeniesienie (jeżeli możliwe).
Z góry dzięki.
@Edit:
Chciałbym jeszcze dostać się do tego pokoju z nagrodami w Kryptach Zegarowych, ale nie wiem jak to zrobić. Mógłby ktoś wytłumaczyć mi? Tutaj zdjęcia:
http://img689.imageshack.us/gal.php?g=zdjecie0004.png
Żółta kropka to brama, czerwona linia to trasa i czerwona otoczka to to miejsce.
Oraz chciałbym jeszcze otworzyć klatki z tytanami w tym jednym pokoju (czytałem w tym temacie jak to zrobić), ale się nie udaje ani samemu, ani z pomocą tego tematu. W tym także prosiłbym o pomoc.
Jeżeli zły temat, to proszę o przeniesienie (jeżeli możliwe).
Z góry dzięki.
@Edit:
Chciałbym jeszcze dostać się do tego pokoju z nagrodami w Kryptach Zegarowych, ale nie wiem jak to zrobić. Mógłby ktoś wytłumaczyć mi? Tutaj zdjęcia:
http://img689.imageshack.us/gal.php?g=zdjecie0004.png
Żółta kropka to brama, czerwona linia to trasa i czerwona otoczka to to miejsce.
Oraz chciałbym jeszcze otworzyć klatki z tytanami w tym jednym pokoju (czytałem w tym temacie jak to zrobić), ale się nie udaje ani samemu, ani z pomocą tego tematu. W tym także prosiłbym o pomoc.
Podchodząc do tych "klatek", pokazuje Ci się filmik, które "latarnie" należy dotknąć (zapalić) i w jakiej kolejności. Jeśli nie potrafisz zapamiętać kolejności, zobacz ile ich jest, rozrysuj je sobie na kartce i oglądając filmik zaznaczaj (np. cyframi) do której i w jakiej kolejności musisz podejść.
Możesz także uruchomić monument bohaterów i postawić przy każdej latarni do zapalenia jednego bohatera, aby później wiedzieć do której latarni musisz podejść.
Możesz także uruchomić monument bohaterów i postawić przy każdej latarni do zapalenia jednego bohatera, aby później wiedzieć do której latarni musisz podejść.
Już poprawiłem brak tego jednego zdjęcia, może Ci to teraz pomoże. Nie dziw się również jeśli będą pewne różnice między tym co widzisz na ekranie swojego monitora a tym co jest na tych screenach, ponieważ screeny są ze starszej wersji, a jak zdążyłem zauważyć przez tę chwile co robiłem ten brakujący screen są pewne różnice między poszczególnymi wersjami (Wersja v7.32 jest wg mnie lepsza od v7.33 choć ta druga jest ponoć w 95% spolszczona ^^).
Wersja 7.32 ?? Na pewno o tej samej grze piszecie ??
Wersja ArtMoneya, przypuszczam ;P //Ari
EDIT: Ari ma racje. Chodziło mi o wersje ArtMoney 'a
.
Wersja 7.32 ?? Na pewno o tej samej grze piszecie ??
Wersja ArtMoneya, przypuszczam ;P //Ari
EDIT: Ari ma racje. Chodziło mi o wersje ArtMoney 'a
Mi się udało zdobyć tylko z Gaju Driad oraz Kathai. Problem polega w tym, że nie wiem gdzie są te dwie pozostałe miejscowości. Są to jakieś dodatkowe lokacje? Ja w menhirach mam tylko te obowiązkowe (o ile jakieś inne dodatkowe istnieją). Bardzo bym prosił o zdjęcie dla 2 i 4, jeżeli można.
3. No i właśnie trzecie pytanie: Czy są jakieś dodatkowe lokacje?
Bardzo proszę o pomoc jeszcze raz.
Z góry dzięki.
3. No i właśnie trzecie pytanie: Czy są jakieś dodatkowe lokacje?
Bardzo proszę o pomoc jeszcze raz.
Z góry dzięki.
-
ElshinShenwen
- Niemy Mędrzec
To bedzie pytanie ktore zapewne przewijalo sie tu wiele razy,ale ryzyk fizyk.
Gralem w Spellforce 1 [wszystkie czesci] wiele razy, znam ja na pamiec.To byla moja pierwsza pozadna gra.
Ale wyczytalem tu o owym Art moneyu.Przerobilem w lianon lvl na 25, a kase na 999999,mam juz wszystkie najlepsze ciuchy,bronie i runy na ziemiach Utranu.Jednak nie umiem dodawac itemow.Prosze o informacje na gg.
Z gory dzieki.
Pozdrawiam.
Gralem w Spellforce 1 [wszystkie czesci] wiele razy, znam ja na pamiec.To byla moja pierwsza pozadna gra.
Ale wyczytalem tu o owym Art moneyu.Przerobilem w lianon lvl na 25, a kase na 999999,mam juz wszystkie najlepsze ciuchy,bronie i runy na ziemiach Utranu.Jednak nie umiem dodawac itemow.Prosze o informacje na gg.
Z gory dzieki.
Pozdrawiam.
ElshinShenwen: tak przewijało się wiele razy przez forum. Wystarczyłoby gdybyś przeszukał TEN temat, to znalazłbyś odpowiedź na swoje pytanie! Na stronie 4 jest poradnik mojego autorstwa pt: "Otrzymywanie Itemów w SpellForce!". Wszystko jest tam dokładnie opisane, masz nawet obrazki do pomocy
. W razie jakichkolwiek problemów pisz na PW
.
Łuczniczka Caitlyn 5: Eloni, Urshuk
Łucznik Jahwel 11: Południowe Góry Wietrzne, Tanar (nagroda za quest)
Łucznik Shalir 16: Mulandir, zwłoki Ar 'a
Czarnoksiężnik Antius 18: Bruzda, Ulather
Wojownik Cord 1:nagroda za quest (Atak górskich goblinów): Szarogórze, Sartarius
Wojowniczka Rahira 8: Szarogórze
Wojownik Rodgar 11: Dzika Przełęcz, Calira Winterwhite
Wojowniczka Karia 14: Kurhany Skowytu, zwłoki jednego z przeciwników niedaleko portalu do wewnętrznej fortecy
Wojownik Bael 15: Szarogórze, kupiec
Wojownik Ishtar 21: Żywy Las, północno-zachodnie gniazdo Kitharów
* Można wybrać tylko jedną z tych run, nie obie, nie otrzymując informacji o Ostrzu Ziemi
Jeśli to nie wszystkie (bądź ktoś chce sprecyzować/poprawić położenie runy) proszę o PW
Łucznik Jahwel 11: Południowe Góry Wietrzne, Tanar (nagroda za quest)
Łucznik Shalir 16: Mulandir, zwłoki Ar 'a
Czarnoksiężnik Antius 18: Bruzda, Ulather
Wojownik Cord 1:nagroda za quest (Atak górskich goblinów): Szarogórze, Sartarius
Wojowniczka Rahira 8: Szarogórze
Wojownik Rodgar 11: Dzika Przełęcz, Calira Winterwhite
Wojowniczka Karia 14: Kurhany Skowytu, zwłoki jednego z przeciwników niedaleko portalu do wewnętrznej fortecy
Wojownik Bael 15: Szarogórze, kupiec
Wojownik Ishtar 21: Żywy Las, północno-zachodnie gniazdo Kitharów
* Można wybrać tylko jedną z tych run, nie obie, nie otrzymując informacji o Ostrzu Ziemi
Jeśli to nie wszystkie (bądź ktoś chce sprecyzować/poprawić położenie runy) proszę o PW
Znalazłem na poprzednich stronach tematu informacje jak importować postacie z kampanii do gry swobodnej. Na pewno spróbuję, ale najbardziej zależy mi na czymś odwrotnym: jak importować postacie z trybu gry swobodnej do kampanii zakon świtu lub oddechu zimy, bo z tego mogę normalnie importować też do cienia feniksa. Czy ktoś znalazł na to sposób ?
Co do szaty rohena to znalazłem w internecie ze nie ma na to ID wiec to akurat nieważne.
Co do szaty rohena to znalazłem w internecie ze nie ma na to ID wiec to akurat nieważne.