Gra swobodna - dyskusja ogólna
Wie ktoś może od czego zależy czy działa ten trik w Grze Swobodnej z tym, że jeśli drugi gracz nie odpali swojego monumentu to nie ma zwiadów dopóki on go nie odpali? Jest to bardzo wygodna sprawa, gdyż można się spokojnie rozbudowywać, pogadać w trakcie gry, zobaczyć gdzie są obozy wroga i zabudować się wieżami i expić
.
Tak, to działa. Wrogowie idą dopiero wtedy, gdy wszyscy gracze odpalą jakiś monument.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Może włączyliście i później wyłączyliście monument? Grałem w ten sposób wiele razy i nigdy się nie zdarzało, żebym musiał tępić zwiad...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Jestem pewien, że nie było takiej sytuacji jak mówisz, ponieważ kilkakrotnie mówiłem Dembiemu2696, żeby go nie włączał i on tego nie zrobił, bo zaczął się rozbudowywać jak ja już zabezpieczyłem przejścia wieżami i armią.
Ari chyba będziesz musiał zacząć wątpić, ponieważ swego czasu grałem dość sporo w Grę Swobodną z Kukaburą i mieliśmy takie sytuacje, że raz zwiady były a raz nie
.
W sumie jest to mały problem, tylko że wkurza jak ty sobie gadasz o głupotach, spokojnie wszystko robisz, bo jesteś pewien, że zwiadów nie będzie a tu nagle słyszysz ten charakterystyczny dźwięk
.
Ari chyba będziesz musiał zacząć wątpić, ponieważ swego czasu grałem dość sporo w Grę Swobodną z Kukaburą i mieliśmy takie sytuacje, że raz zwiady były a raz nie
W sumie jest to mały problem, tylko że wkurza jak ty sobie gadasz o głupotach, spokojnie wszystko robisz, bo jesteś pewien, że zwiadów nie będzie a tu nagle słyszysz ten charakterystyczny dźwięk
Sprawdzone metodą empiryczną - nie może odpalić monumentu gracz, który zakłada grę (robi serwer). Nawet jeśli jest w swobodnej jeszcze 2 innych graczy, mogą oni robić co chcą, rozbudowywać się do woli, obudowywać itd. Zwiadowcy (a nawet całe grupy od razu jeśli trwa rozbudowa dłuższą chwilę) zaczną chodzić w trybie natychmiastowym po uruchomieniu monumentu przez gracza-host 'a.