Jak to jest z umiejętnościami w CF

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.
Guest

Jak to jest z umiejętnościami w CF

Post by Guest »

Jeżeli zainportuje postać np z zakonu świtu i mam 26lvl magie żywiołów na 10 (ogień i lód też) i leczenia na 11 to potem są 13 poziomy czy co ?
Guest

Re: Jak to jest z umiejętnościami w CF

Post by Guest »

eee...nie za bardzo rozumiem o czym ty mówisz ale postać importuje się ze wszystkimi detalami dokładnie.
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Skupcio tak. Umiejętności w Cieniu Feniksa możesz rozwinąć do 20 poziomu maksymalnie.
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

aha dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno mogłabyś mi powiedzieć czy jeżeli mam Magię Żywiołów 10 (ogień i lód też) oraz białą magię poziom 11 (leczenie 11) to te obie umiejętności doprowadze do 20 poziomu ? (starczy mi 50 lvli xD ?)
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Hmm... zdaje mi się, że nie, ale mogę się mylić. Punktów umiejętności ci na pewno starczy, tylko że będzie problem z punktami cech. Może akurat się wyrobisz, ale nie koniecznie. Musisz spróbować. :)
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Za nic w świecie bardzo wątpie ;p ewentualnie wszystkie cechy białęj magi natura,zdrowie i wzmocnienia ale te mają podobne wymagania a magia żywiołów i biała to co innego jak dla mnie to góra do 16 ;]
Guest

Post by Guest »

Ale wiesz jeżeli wezme sobie magię żywiołów i tylko to będzie mój priorytet a białą magię będę rozwijał sporadycznie to myślę że powinno starczyć. Najwyżej jeżeli będzie mi zostawało pkt umiejętności to sobie jeszcze dam ziemię.
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

Szczerze? Magia ziemi nie ma fajnych zaklęcie. Jedyne zaklęcie jakie mi się podoba w CF to ta, która unieruchamia przeciwników na danym obszarze (na ikonie zaklęcia jest taka stopa, nie pamiętam jak się nazywało). Potrafi wielu przeciwników, nawet na wysokim lvl unieruchomić na dłuższy czas.
Spoiler:
Guest

Post by Guest »

Bez sensu jest rozwijać np. magie ziemi i ognia wogóle się nie uzupełniają ;] Jak już to lód i ogień to pasuje jak ulał ;]
Guest

Post by Guest »

bo właśnie lód i ognień mam :P ale mówie że jak mi będzie zostawało pkt umiejętności to sobie dodam ziemię.
Guest

Post by Guest »

Ale żeby dodawać ziemie będziesz musiał rozwijać statystki pasujące do ziemi a to Ci nie pozwoli odpowiednio rozwinąć lodu i ognia ;] Bo to nie o same punkty umiejętności chodzi przecież ;P Ja mam np. teraz 5 wolnych pkt umiejętności a rozwijam wszystkie rodzaje białej magi.
Guest

Post by Guest »

lol przecież ziemia ogień i lód mają wspólne statystyki. Czytaj ze zrozumieniem.
Guest

Post by Guest »

No nie pamiętam dobrze ale z tego co wiem to wspólne staty są tylko do zwiększania umiejętności magii żywiołów która sama w sobie nic nie daje dopiero chyba w tych podrodzajach są różnice ;] Np.Jak teraz gram Białym magiem to chyba zdrowie i wzmocnienia mają te same staty ale już natura ma jeszcze bodajże charyzme i w żywiołach chyba też coś takiego jest ;]
Milten
Zbrojny w klawiaturę

Post by Milten »

Ja to bym sobie wybrał Wojownika z lekkim uzbrojeniem magią lodu i magią ognia
Sorvina
Jeden z Trzynastu

Post by Sorvina »

gosc_ - masz racje co do Białej Magii, ale co do Magii Żywiołów niestety nie. Ja bardzo często grałam magiem żywiołów i wiem, że przez calutką grę rozwijałam inteligencję i mądrość. :wink:
Spoiler:
Post Reply