Chyba jako jeden z bardzo niewielu czytałem instrukcję i znalazłem kilka przydatnych komend, a to takich które się znajdują także w dwójce jako przyciski nad mapą. W jedynce takich przycisków nie ma, trzeba klikać z przytrzymanymi określonymi klawiszami, a są to:
- ctrl - jednostki atakują po drodze, można wyznaczyć kilka punktów trasy i jeden problem - gdy wróg zniknie jednostkom z oczu, te wracają tam skąd dupe ruszyły.
- alt - patrol. jednostki chodzą ciągle po określonych przez gracza punktach. Problem - nie biegają. Fajne bo można taką żyjącą (?) wioche zrobić.
- shift - nie używałem, ale ponoć jest to komenda nie potrzebna bo działa jak zwykłe kliknięcie xD
[EDIT: oczywiście te klawisze się przytrzymuję przy klikaniu PPM i komenda wywołana, dziękuję koledze z dołu. Co do komend klawisz+LPM, to znam tylko komende z ctrl, czyli zaznaczanie wszystkich jednostek danego typu. Pozostałe niech ktoś inny wyjaśni.]
I jedna prośba: jesli jest, to bardzo potrzebuję komendy na utrzymanie stanowiska przez jednostki takie jak łucznicy czy uzdrowiciele.
Pozdrawia nowy na forum Koyuki.
Dziękuję koledze z dołu.
komendy
Klawisz na utrzymywanie stanowiska to "H". A jeśli lubisz zabijać własne jednostki, zaznacz je i wciśnij "K"
BTW, szkoda tylko, że nie napisałeś, iż samo klikanie klawisza Ctrl, lub Shift nic nie da. W zależności od komendy, jest to PPM, lub LPM.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

Shift ustawia kilka punktów, po których będą przemieszczać się jednostki 
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Czemu ja się dopiero teraz o tym dowiaduję? Męczę się z krnąbrnymi uzdrowicielkami co się pchają do boju jak głupie, odstawiam je, blokuję (w tym momencie lecą do przodu łuczniczki) a tu się okazuje że niepotrzebnie się męczę xD
Spoiler: