Ta gra sie rozpada(zobacz)

Dyskusja o grze SpellForce
Post Reply
Pawemol
Misiek

Ta gra sie rozpada(zobacz)

Post by Pawemol »

Mam pewne przeczucia , jak wchodzę w spellforce na internet to nikogo nie ma.Edytor map nie działa tak jakbyśmy chcieli.I w ogóle przez internet straszne lagi(wystarczą 4 osoby) co począć , czy nie lepiej zapomnieć o tej grze? Ona już przestała być taka jak kiedyś.

Lecz jest nadzieja jeśli ktoś zrobi fajne mapki i napisze na forum spellforce.com do pobrania , tam jest mnóstwo użytkowników i można z nimi pograć przez hamachi , lan itp. Więc aż tak źle nie jest.

Proszę napisać co o tym sądzicie ,że pogramy z użytkownikami z tamtego forum?
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Możliwe, ale...

Każda gra traci na popularności, może z paroma wyjątkami (np. CS). Chyba nie czytałeś artykułu, że nawet WoW traci popularność. To naturalna kolej rzeczy. Wychodzą gry o ładniejszej grafice, z ciekawym multi i nawet może z ciekawszą fabuła (choć starsze gry naprawdę trudno pobić w tym aspekcie!)

Jak dla mnie i zapewne dla większości użytkowników tego forum SpellForce nadal jest grą świetną!! Najprostszy przykład to to, że nadal gramy ze sobą, ciągle są nowi użytkownicy i coś się dzieje!

Ja bym chętnie się zmierzył z tym klanem z Czech :wink:.

Zgodzę się z Tobą co do jednego, a mianowicie, że mogłoby być więcej map do grania, bo jest ich faktycznie za mało...

PS: Do Ariego albo STLa - jako, że nie ma teraz na forum praktycznie w ogóle Modów to chyba trzeba by przenieść ten temat do innego działu, bo ten jest chyba nie odpowiedni. Jakby co to chcę tylko Wam pomóc :wink:
Pawemol
Misiek

Post by Pawemol »

tak , te mapki ,mam edytor ale coś nie bardzo umie się nim posługiwać , a co do wowa to mam już 80 lvl ,ale na privie typy blizzlike i właściwie spellforce nadal mnie kręci, choć mało tematów na forum jest
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Jak jest mało tematów? :?. Gdybyśmy z każdymi detalami, problemami itd. robili nowe tematy to wiesz jaki byłby bałagan. Co do WoW 'a to ja w niego nie grałem z wielu powodów, ale to teraz nie jest ważne. Ważniejsze jest to, że z tego co dobrze pamiętam to mi na wersji 1.52 też nie działał edytor map :?. Były bodajże jakieś błędy i nie chciało mi się kombinować, potem zdobyłem wersję 1.53 i temat edytora upadł. Wg mnie nadal największym problemem SpellForce jak problem z grą przez neta np. przez lagi czy różne wersję gry. Jednak mimo to ta gra nadal żyje i ma się dobrze i mieć się będzie! :D. Ja np. widziałbym coś takiego jak pojedynki 1v1, ale samymi bohaterami na Koloseum - każdy zawodnik miałby X czasu na przygotowanie się (czary, przyzwania, zmiana eq) a potem następowałaby walka. Spowodowałoby to powstanie ciekawszych bohaterów i rozruszałoby graczy, którzy nie chcieliby walczyć z armiami tylko pojedynkówać się w rpg. Napiszcie proszę czy bylibyście czymś takim zainteresowani. Jeśli tak to mógłbym się podjąć organizacji czegoś takiego! :).
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Przede wszystkim, przenoszę do działu Dyskusji Ogólnej, który wydaje mi się bardziej odpowiedni na ten temat.

Pojedynki 1v1 istnieją w ramach Wojen Klanów, które jednak są zapomniane i praktycznie nie oddychają. A, i nie wiesz chyba, na co się piszesz, zgłaszając się na ochotnika... :wink:

Nie dziwię się, że nikogo nie widzisz po wejściu do sieci, skoro twórcy gry zamknęli serwery. Można grać tylko za pośrednictwem LAN.

Pawemol, jeśli chcesz, to zapomnij o grze. Nie wiem, jaka była kiedyś, ale dla mnie nadal jest tym samym Spellforce 'm i przez lata nic się nie zmieniła :wink:
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

W taki razie musiałem czegoś nie doczytać, albo pewnie zapomniałem o tym, że istnieją takie pojedynki jak napisałem. Mimo wszystko nigdy jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek się na nie umawiał :?... Cóż w razie czego mogę pomóc w ich reaktywacji :wink:.

No szkoda, żę nie ma serwerów i da się grać tylko przez LAN, ale cóż takie życie...

Pawelmol: Ari ma w sumie racje jak gra ma dla Ciebie za dużo minusów itd. to przestań w nią grać :P. Choć myślę, że nie przyszłoby Ci to łatwo.

Widzę Ari, że przeniosłeś ten temat tak jak Ci podpowiadałem :wink:.
Guest

Post by Guest »

Moim zdaniem ta gra naprawdę się rozpada. Ciężko teraz o jakąś grę przez neta, ale główna przyczyna to to że zaczynamy grać z kodami i artmoneyem przez co spellforce traci swój urok. Powinniśmy zrobić wszystko aby ta gra nie została zapomniana. Oszukując i grając na kodach sami przyczyniamy się do niszczenia spellforce bo każda gra w którą się tak gra musi się w końcu znudzić.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

To w takim razie gra się rozpada, czy gracze upadli?

W grze z kodami czy AM nie widzę żadnej radochy, chyba że z teleportem w celach poznawczych :P
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Guest

Post by Guest »

Nie rozumiem jak ArtMoney wpływać ma na grę przez neta. Ja osobiście tylko chciałem się pobawić ArtMoneyem. Do gry w zasadzie mi nie potrzebny :P

Ale speed-hacka sobie nie odmówię po zabunkrowaniu bazy (po prostu czekając na trening jednostki mogę iść i kąpiel wziąć ^^ )
Guest

Post by Guest »

A może gier przez neta nie ma dlatego że w spellforce źle się przez niego gra. W końcu nie da się przekazywać itemów i nie ma tych wszystkich innych rzeczy ważnych w grach przez neta. To nie jest jakaś super strategia. W każdej rasie jest tylko jedna budowla obronna nie ma taranów katapult murów itp. W takim przypadku nie trzeba lubić gier przez neta ale są fajne kampanie więc nie jest to aż tak niezbędne.
Landaen
Łowca postów
Postać w RPG: Falibor

Post by Landaen »

SpellForce może i nie jest grą do multi, ale mnie urzekł fabułą i soundtrackiem.
Mess with the best - die like the rest.
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

SF nie musi być dobry do rozgrywki internetowej fani zawsze coś wymyślą w tej sprawie a w sf 2 są katapulty tylko wciąż murów nie zrobili choć to wadą nie jest
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Weteran Mędrców
Skrytopisarz
Postać w RPG: Kordel

Re: Ta gra sie rozpada(zobacz)

Post by Weteran Mędrców »

Ej ta gra się nie rozpada u mnie ponad 200 osób gra w mieście :twisted: [ork]
Venetic
Skrytopisarz
Postać w RPG: La Shin

Post by Venetic »

Dla mnie zawsze będzie na czasie, nie zapomnę o SF 1.To mój biały kruk.Ale to prawda, że nie sposób się zgrać z kimś na necie!Gdyby edytor był sprawny [dobrze podzielony i spakowany] to chociaż zrobiłbym sobie kilka mapek.
Lubie SF i tyle, i nie zapomnę o tej grze! :cry:
Image
Venetic
SevSecond
Skrytopisarz
Postać w RPG: MrSevSecond

Post by SevSecond »

Ja na szczęście robię mapki.
Proszę o to link do jednej z nich http://www.speedyshare.com/DmCnQ/Ioran-Thur.map
Zrobię jeszcze kilka... MIŁEGO GRANIA ŻYCZĘ :P
,,Ioran Thur'' - wszystkie prawa zastrzeżone :)
Post Reply