Ocena kampanii feniksa
-
Guest
-
Guest
hmm kapitalny dodatek, świetne zakończenie trylogii jaką tworzą razem pierwszy sellforce i obydwa addony. Najbardziej polubiłem misję 3 i 4. Najcięższe to z pewnością Kathai i dwie ostatnie w tych orientalnych ruinach, ranyy jak ja je długo przechodziłem. Najlepsza jest z pewnością fabuła, moment kiedy dowiedziałem się kim jest to bóstwo i w ogóle końcowy filmik są super. A sam motyw z tym jak Hokan nas oszukał w ZŚ z tą maską i zrobienie z niego głównego złego sami wiecie, genialne.
-
Guest
Moim zdaniem krypty zegarowe to w kampanii feniksa zdecydowanie najlepsza mapa. Osobiście bardzo lubię rozwiązywać zagadki a te w kryptach nie są ani za tródne ani za łatwe. Swoją pierwszą postacią nie rozwiązywałem ich i przechodziłem misję sposobem siłowym ale potem bardzo tego żałowałem więc specjalnie zrobiłem nową postać i przeszedłem drugi raz tym razem już normalnie.
Za to ortografia jest za trUdna. //st34l3k
Za to ortografia jest za trUdna. //st34l3k
Co ciekawe, oddawszy Anktahra Zerbicie, on sam mówi, że żeby ujść z życiem z Krypt, a w dodatku poszperać w "skarbach" trzeba wykazać się inteligencją. Opowiadał też, że zagadki powstały po to by Hokanowi nie udało się wydrzeć tajemnic Zerbickich, jako że nekromanta używa właśnie sposobów siłowych ^^
Spoiler:
-
Guest
-
Guard Anvares
- Skrytopisarz
Chciałbym dokładnie sprecyzować swoje poglądy,ale raczej zastosuje króciutkie opisy:(Wyczerpujący)(Mapy)
Wybrzeże Czarnowody - mapka wstępna,fajnie zrobiona,nic dodać,nic ując (25% mapki sprawiło mi trudność(około)
Onyksowe brzegi - Koszmar w pełnym tego słowa znaczeniu - Hazimowie,Derwisze i szczypta orków na dokładkę(Trudność ok. 80%)
Empyria - Moje ulubione miasto pod względem niemal wszystkiego,(Trudność - 0%)
Gaj Driad - piękne miejsce,gdyby tylko zechciałoby zawsze porośnięte trawą i bluszczem (trudność ok. 30%)
Czerwone Pustkowia - idealnie odwzorowany klimat pustynny,mumie moim zdaniem trochę zepsuły ten klimat,ale bynajmniej lepiej pasowali,niż ci klekoczący kościami(trudność ok. 50%)
Krucza Przełęcz - za każdym razem gdy w niej grałem,wyłączałem głośnik - tabuny ożywieńców + wieczny lód + obdarci + nieumarły Rohen(brrr) + muzyka = mroczny klimat/ta mapa sprawiła mi najwięcej trudności (ok. 90%)
Kathai - pustynny klimat + mała mieścina sprawiło że ta mapka ma klimacik i znowu ożywieńcy psują ten klimat,ale wkroczenie Cesarza Empyrii przesłoniło wszystko (trudność ok. 40%)
Krypty Zegarowe - nie udzielam opisu,nie lubię zagadek takiego typu,jedyne co mi się podobało to walka z Xalabrem (trudność ok. 50%)
Twierdza Mrocznego Wiatru - moim a zdaniem ostrza nie pasują do dżungli,a wy jak myślicie? (trudność ok. 60%)
Wąwóz - to samo co w poprzedniczce.ale Ko(sz)mary dawały wycisk
(trudnośc ok. 70%)
Kościana Świątynia - mieszane uczucia,z jednej strony spodziewałem się burzy fajerwerków bajerów itp. a tu kilka pokoików...z drugiej strony wątek z tym że Darius nie jest tym,za kogo się podawał bardzo mi się spodobał,i za to ta mapka ma u mnie + (trudność ok. 60% licząc z Belialem - 100%)
Dodatkowe -
Shal 'Dun - zależy jak grałeś,stare ruiny + ożywieńcy współdziałają ze sobą no i ten bydlak Fial Darg (trudność porównywalnie co na Wybrzeżu Czzarnowody)
Rozpalone Kamienie - jedna wielka zagadka,i tyle (trudność około 30%)
Ogółem: Ani Mityczny Zakon Świtu,pod wodzą Sartariusa,Ani Oddech Zimy,śnieżny jak sam Aryn nie zachęciło mnie do gry tak,jak Cień Feniksa,(mimo iż Zakon Świtu dla mnie ma lepszy klimat/fabułe)
Sugestie Fabularne: Zdecydowanie kiedy zabiłem Zamaskowanego,ujrzałem Driade,która przywróciła życie na całym EO poczułem mocny niedosyt,mówiąc "Ja chce więcej"
zawiodłem się trochu na późniejszym uwięzieniu naszego sprzymierzeńca,grając z ostrzem cienia, chciałem zobaczyć jak mój Avatar ląduje w pace,i wyciąga go Strażnik Feniksa
Sugestie Graficzne: trochę niedoróbek graficznych,nic poważnego
Sugestie dźwiękowe: (Brak)
moja ostateczna ocena to 9,5/10 , CF jest dla mnie doskonały pod niemal każdym względem,lecz aby wrzucić 10/10 musiałby być perfekcyjny...
PS. jeśli pokręciłem kolejność w mapach proszę mnie poprawić
PS.Post wyczerpujący,jeśli macie jakąś sugestie sprawie moich doświadczeń - pisać
PS.recka krótko i na odwal,wierzcie mi,że umiałbym lepszą ^^
Wybrzeże Czarnowody - mapka wstępna,fajnie zrobiona,nic dodać,nic ując (25% mapki sprawiło mi trudność(około)
Onyksowe brzegi - Koszmar w pełnym tego słowa znaczeniu - Hazimowie,Derwisze i szczypta orków na dokładkę(Trudność ok. 80%)
Empyria - Moje ulubione miasto pod względem niemal wszystkiego,(Trudność - 0%)
Gaj Driad - piękne miejsce,gdyby tylko zechciałoby zawsze porośnięte trawą i bluszczem (trudność ok. 30%)
Czerwone Pustkowia - idealnie odwzorowany klimat pustynny,mumie moim zdaniem trochę zepsuły ten klimat,ale bynajmniej lepiej pasowali,niż ci klekoczący kościami(trudność ok. 50%)
Krucza Przełęcz - za każdym razem gdy w niej grałem,wyłączałem głośnik - tabuny ożywieńców + wieczny lód + obdarci + nieumarły Rohen(brrr) + muzyka = mroczny klimat/ta mapa sprawiła mi najwięcej trudności (ok. 90%)
Kathai - pustynny klimat + mała mieścina sprawiło że ta mapka ma klimacik i znowu ożywieńcy psują ten klimat,ale wkroczenie Cesarza Empyrii przesłoniło wszystko (trudność ok. 40%)
Krypty Zegarowe - nie udzielam opisu,nie lubię zagadek takiego typu,jedyne co mi się podobało to walka z Xalabrem (trudność ok. 50%)
Twierdza Mrocznego Wiatru - moim a zdaniem ostrza nie pasują do dżungli,a wy jak myślicie? (trudność ok. 60%)
Wąwóz - to samo co w poprzedniczce.ale Ko(sz)mary dawały wycisk
Kościana Świątynia - mieszane uczucia,z jednej strony spodziewałem się burzy fajerwerków bajerów itp. a tu kilka pokoików...z drugiej strony wątek z tym że Darius nie jest tym,za kogo się podawał bardzo mi się spodobał,i za to ta mapka ma u mnie + (trudność ok. 60% licząc z Belialem - 100%)
Dodatkowe -
Shal 'Dun - zależy jak grałeś,stare ruiny + ożywieńcy współdziałają ze sobą no i ten bydlak Fial Darg (trudność porównywalnie co na Wybrzeżu Czzarnowody)
Rozpalone Kamienie - jedna wielka zagadka,i tyle (trudność około 30%)
Ogółem: Ani Mityczny Zakon Świtu,pod wodzą Sartariusa,Ani Oddech Zimy,śnieżny jak sam Aryn nie zachęciło mnie do gry tak,jak Cień Feniksa,(mimo iż Zakon Świtu dla mnie ma lepszy klimat/fabułe)
Sugestie Fabularne: Zdecydowanie kiedy zabiłem Zamaskowanego,ujrzałem Driade,która przywróciła życie na całym EO poczułem mocny niedosyt,mówiąc "Ja chce więcej"
zawiodłem się trochu na późniejszym uwięzieniu naszego sprzymierzeńca,grając z ostrzem cienia, chciałem zobaczyć jak mój Avatar ląduje w pace,i wyciąga go Strażnik Feniksa
Sugestie Graficzne: trochę niedoróbek graficznych,nic poważnego
Sugestie dźwiękowe: (Brak)
moja ostateczna ocena to 9,5/10 , CF jest dla mnie doskonały pod niemal każdym względem,lecz aby wrzucić 10/10 musiałby być perfekcyjny...
PS. jeśli pokręciłem kolejność w mapach proszę mnie poprawić
PS.Post wyczerpujący,jeśli macie jakąś sugestie sprawie moich doświadczeń - pisać
PS.recka krótko i na odwal,wierzcie mi,że umiałbym lepszą ^^