Ulubiony tekst żołnierza

Dyskusja o grze SpellForce
Archival
Skrytopisarz

Ulubiony tekst żołnierza

Post by Archival »

Ciekaw jestem jaki jest wasz ulubiony tekst i czyj:

Mój to kransoludzkie : That was your last mistake :wink:
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Ha! Dobry temat. Mnie zawsze wkurzał i jednocześnie bardzo wtopił w pamięć tekst naszego avatara, koniecznie musi to być kobieta. Ostatnia rozmowa z Rohenem i ze śmiesznym dla mnie naciskiem wypowiedziane słowa avatarki "But why?".
Spoiler:
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Faktycznie ciekawy temat :).

Mi się najbardziej podoba tekst Trolli "Can I kill now?", ponieważ jest wypowiadany takim ' i piskliwym głosem, który do takich wielkich bestii trochę nie pasuje i brzmi śmiesznie zwłaszcza kiedy porównamy go z głosem Orków.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Z żołnierskich powiedzonek zapadło mi w pamięć elfie "Sisters, defend yourselves", które początkowo zrozumiałem jako "Sisters, defend our serves" - siostry, obrońmy naszych chłopów :D niestety w sensie poddanych, chłopów pańszczyźnianych, ale i tak z kumplem rechotaliśmy się parę minut i wysyłaliśmy biedne, pojedyncze elfki na wojnę :P

Poza tym, zapamiętałem (czy raczej: zapamiętaliśmy. W ZŚ grałem początkowo z kumplem) wszystkie obelgi Brannigana. Te o runicznych pomiotach itp. Każda była obowiązkowo komentowana chóralnym "łooo" i przy ostatecznej walce z Branniganem mieliśmy nadzieję na solówkę...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Mnie rozwala tekst trolli jak atakują naszą bazę:D ' jest dobry :P - głos mi się kojarzy bardziej z takim (nie wiem jak to ująć) małym oszustem nie wiem czemu :wink:
Archival
Skrytopisarz

Post by Archival »

Włąsciwie to jest jeszcze jeden krasnoludzki tekst który mnie powala: It 's a trap ! Najlepiej brzmi gdy krasnoludy mają miażdżącą przewagę a i tak się drą że to pułapka :D
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Hehe. To też Archival jest fajny tekst. Mi się podoba połączenie tego "It 's a trap" :D. Jest to mój drugi ulubiony tekst w całej grze :wink:.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Mało tego, elfki walczące z jednym przeciwnikiem potrafią powiedzieć "It 's too much of them" (jest ich zbyt wielu). To już zahacza o czepialstwo :wink:
Ty, który wchodzisz
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Fajny tekst jest mrocznych elfów(niewolników) '. Ze Smigolem z Władcy Pierścieni mi się kojarzy :D
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Co do elfich "it 's too many of them" to miałem raz na Kruczej przełęczy przy ostrzach co atakują coś takiego. Ostrza rozwaliły mi jednostki została jedna a ta ten właśnie tekst walnęła.
Image
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Osobiście uważam że najlepsze teksty mają krasnoludy i trolle. Trolle z tym ich "Can I kill nooooow?" xD Całej armii krasnoludów zagradza drogę jeden ożywieniec:

"It 's a trap!"

"More, more!"

"Moving out!"

I to wszystko na widok jednego szkielecika ;p

Natomiast nie mam pojęcia co mówią mroczne elfy.

Btw, nekromanta wygląda niczym członek grupy death metalowej.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Adek384
Skrytopisarz

Post by Adek384 »

Trolle są świetne z tym swoim "Can I kill now?"

Elfki i Krasnoludy też mają kilka odzywek, które mi się bardzo podobają. Niestety, jakoś Mrocznych Elfów zrozumieć nie mogę :? Tak one te teksty mówią, że jednego słowa zrozumieć nie mogłem.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Ja niektóre rozumiem :wink: np. "your orders?" ;P Jedna bitewna na pewno brzmi "Nor will defend us" :wink:
Ty, który wchodzisz
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Ostatnio słyszałam komentarz, że głos mrocznych przypomina głos kogoś, kto w pośpiechu je kanapkę...

Rotfl :D //Ari
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Craig Un 'Shallach
Niemy Mędrzec

Post by Craig Un 'Shallach »

Mroczne elfy czasem gadają coś typu: " We are dead" albo " We are death"... nigdy nie mogę się wsłuchać które to ;p
Post Reply