Tak mi się kupiło ta grę no i zacząłem grać.
I tyłek.
Misja w Ostrzu skały.
Zbunkrowałem się na przejściach i zacząłem robić wypady w celu wyczyszczenia przejścia. No i problem: Mino i Ci drudzy walą kupą drzwiami i oknami. Każdy wypad jest kasowany zaraz po minięciu linii wieżyczek.?
ver 1.53 i nie działa tam konsola żeby chociaż mieć drzewo na wieże.
Zarzuci może ktoś pomysłem.
Ostrze Skały
Po 1. Nie używaj kodów;]
Po 2. Cofnij się trochę zrób szybko armię i ich rozwal.
Po 3. Przywołaj wszystkich dostępnych bohaterów - dużo pomogą
Po 4. Jeśli ci się nic nie uda zrób tak jak napisałem poniżej;]
PS Ja ostrą skałę przeszedłem prawie bez aktywacji monumentu.(w jakimś momencie aktywowałem bo nie mogłem dać rady.) Jak nie aktywujesz monumentu, wrogowie nie będą się tak namnażać
Po 2. Cofnij się trochę zrób szybko armię i ich rozwal.
Po 3. Przywołaj wszystkich dostępnych bohaterów - dużo pomogą
Po 4. Jeśli ci się nic nie uda zrób tak jak napisałem poniżej;]
PS Ja ostrą skałę przeszedłem prawie bez aktywacji monumentu.(w jakimś momencie aktywowałem bo nie mogłem dać rady.) Jak nie aktywujesz monumentu, wrogowie nie będą się tak namnażać
Na wstępie:
1. Ostra Skała, a nie Ostrze Skały.
2. W wersji 1.53 konsola do kodów działa. 99% użytkowników forum posiada tę wersję.
No, to tyle :]
Skoro nie możesz sobie poradzić z atakami wojsk minotaurów i zwierzoludzi, to wyobraź sobie, że ich bazy są o wiele lepiej bronione - jak zamierzasz sobie poradzić z obroną?
Nie jestem pewien, czy Ostra Skała się nadaje do szturmu wieżyczkami, ale nie zaszkodzi spróbować. O ile się nie mylę, jest tam monument elfek (jest?), więc dzięki Chacie Leśnika drewna nie powinno Ci zabraknąć do końca życia. Wystarczy znaleźć trochę miejsca i obsadzić wokół chatami drwalek.
Ok trochę minąłem się z celem. Budujesz mur wieżyczek. Kiedy upewniasz się, że mur radzi sobie z atakami (możesz podesłać avatara z bohaterami bądź uzdrowicielami, żeby nie niszczyli wież), budujesz mur nieco dalej. I tak aż do momentu, w którym podejdziesz do bazy wroga. Wtedy wywabiasz wrogów do wieżyczek. O ile pamiętam, w Skale są dziesiątki wąskich przejść, które aż proszą się o zablokowanie smukłymi elfimi wieżami
PS Sknerus, ale zarazqa już aktywował monument, więc nawet po dezaktywacji będą się wrogowie namnażać.
1. Ostra Skała, a nie Ostrze Skały.
2. W wersji 1.53 konsola do kodów działa. 99% użytkowników forum posiada tę wersję.
No, to tyle :]
Skoro nie możesz sobie poradzić z atakami wojsk minotaurów i zwierzoludzi, to wyobraź sobie, że ich bazy są o wiele lepiej bronione - jak zamierzasz sobie poradzić z obroną?
Nie jestem pewien, czy Ostra Skała się nadaje do szturmu wieżyczkami, ale nie zaszkodzi spróbować. O ile się nie mylę, jest tam monument elfek (jest?), więc dzięki Chacie Leśnika drewna nie powinno Ci zabraknąć do końca życia. Wystarczy znaleźć trochę miejsca i obsadzić wokół chatami drwalek.
Ok trochę minąłem się z celem. Budujesz mur wieżyczek. Kiedy upewniasz się, że mur radzi sobie z atakami (możesz podesłać avatara z bohaterami bądź uzdrowicielami, żeby nie niszczyli wież), budujesz mur nieco dalej. I tak aż do momentu, w którym podejdziesz do bazy wroga. Wtedy wywabiasz wrogów do wieżyczek. O ile pamiętam, w Skale są dziesiątki wąskich przejść, które aż proszą się o zablokowanie smukłymi elfimi wieżami
PS Sknerus, ale zarazqa już aktywował monument, więc nawet po dezaktywacji będą się wrogowie namnażać.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Chodziło mi oto aby wczytał sobie od nowa;] Tak będzie łatwiej:P Zresztą z ostrą skałą nie miałem problemów;] Robiłem tak jak napisałem.
PS Nie używajcie kodów! To psuje całą zabawę
1. Może nie mieć save 'a.
2. Gdzie ja napisałem o użyciu kodów?
3. Ty nie miałeś problemów, ale on ma.
//Ari.
AD 2. Pisałeś, że kody w tej wersji działają;]
PS Nie używajcie kodów! To psuje całą zabawę
1. Może nie mieć save 'a.
2. Gdzie ja napisałem o użyciu kodów?
3. Ty nie miałeś problemów, ale on ma.
//Ari.
AD 2. Pisałeś, że kody w tej wersji działają;]
Trochę dziwne, że w tej misji masz problem, ale ok. Po pierwsze, skoro nie możesz wyjść z bazy, to ataki przeczekaj w bazie. Nawal pełno wieżyczek i czekaj. Atak komputera wygląda tak, że najpierw przysyła po 2, 3 jednostki do bazy, a później coraz więcej ok. 10. Przez jakiś czas trwa ten "punkt kulminacyjny" ataku, a później znowu spada do jedno-, dwuosobowego ataku. Wtedy właśnie spróbuj atakować.
Do tego upewnij się, że masz maksymalnie ulepszone runy (na odpowiednim poziomie).
Do tego upewnij się, że masz maksymalnie ulepszone runy (na odpowiednim poziomie).
Spoiler:
-
Guest