Znacie jeszcze może jeszcze jakieś inne godne polecenia książki fantasy
Książki...
Heh. Ja też lubię Harry 'ego Pottera jednak chyba nie aż tak bardzo jak Ty
. Lubię czytać również inne książki - głównie fantasy
. Ja osobiście polecam: Władcę Pierścieni, Silmarillion, sagę o Wiedźminie, cykl Dziedzictwo, Hobbit-Czyli tam i z powrotem, serię DragonLance Kroniki. To są m.in. moje ulubione książki. W tej chwili przymierzam się do kupna Trylogii Czarnego Maga, mam nadzieję, że okażą się interesujące:). Jednak ja najbardziej lubię zaczytywać się w sadze o Wiedźminie, ponieważ posiada wielowątkową fabułę, mroczny świat bez podziału na dobro i zło:D.
Możesz napisać więcej o Wiedźminie? Lubie książki o czarnej magii
Ale to nie świadczy o mnie, jestem dobrym człowiekiem, naprawdę
Co do polecania to polecam wszystkim sagę Wojny Duszków!! Pamiętajcie ' o niczym nie świadczy! W książce występują demony, nekromanci i wiele innych mhrocznych rzeczy
Zresztą opisałem to w innym temacie 
Ja jestem satanistą, ale jestem dobrym człowiekiem 
Ad rem. Dragonlance! Przemmir, czytałeś coś poza "Smokami..."? Jeśli tak, pożycz
Zwłaszcza jeśli masz "czas bliźniaków" :] Shiver, polecam Ci tę tetralogię fantasy (kolejno - "smoki jesiennego zmierzchu", "Smoki zimowej nocy", "Smoki wiosennego świtu", "Smoki letniego słońca" - tej ostatniej nie jestem pewien), skoro nie masz co czytać
Ponadto, zaj 'bistą "Północną granicę" naszego rodaka Kresa, wszystko od Pratchetta ("Wyprawę czarownic" przeczytałem chyba 10 czy 15 razy
) oraz Piekary ("Przenajświętsza Rzeczpospolita"... ach
).
Ad rem. Dragonlance! Przemmir, czytałeś coś poza "Smokami..."? Jeśli tak, pożycz
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
"Smoki.
Stwory rodem z legend opowiadanych dzieciom.
Lecz dziś mit przybrał szaty świata realnego. Smoki powróciły na Krynn. Ciemność i zniszczenie pochłaniają krainę. Nadzieja tkwi w przedwiośniu, kiedy przybędą bohaterowie smoczej lancy, podejmując walkę ze smokami."
Opis z tyłu książki
cała saga powstała w oparciu o sesje rpg, a więc mamy do czynienia z naprawdę złożonymi psychologicznie postaciami - zwłaszcza godni uwagi są bliźniacy. No i Tas ^^
Wszystko zależy, jak pojmujesz satanizm... Ale to niewłaściwy temat na dyskusje.
Stwory rodem z legend opowiadanych dzieciom.
Lecz dziś mit przybrał szaty świata realnego. Smoki powróciły na Krynn. Ciemność i zniszczenie pochłaniają krainę. Nadzieja tkwi w przedwiośniu, kiedy przybędą bohaterowie smoczej lancy, podejmując walkę ze smokami."
Opis z tyłu książki
Wszystko zależy, jak pojmujesz satanizm... Ale to niewłaściwy temat na dyskusje.
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Te "Smoki..." naprawdę polecam, bo są jak pisze zresztą Ari bardzo ciekawe
. Co do jakiś mhrocznych książek to może Trylogia Czarnego Maga? Kolega właśnie ją czyta i mówi, że jest interesująca fabuła i klimat tej książki (w ogóle to już chyba nie jest trylogia, bo jak mi się zdaje to są już cztery książki, a więc mamy cykl a nie trylogię
).
Z mhrocznych to gorąco *zerk przez okno na zalegający śnieg* polecam kroniki Wardstone - już gdzieś w tym temacie o nich pisałem 
"Czas Bliźniaków" jest o Raistlinie i Caramonie, ale też o Tasslehoffie ;D Ja mam trzecią część "Smoków..." na własność (z różowym napisem na okładce... bue), mogę wypożyczyć w zamian za czwartą :]
"Czas Bliźniaków" jest o Raistlinie i Caramonie, ale też o Tasslehoffie ;D Ja mam trzecią część "Smoków..." na własność (z różowym napisem na okładce... bue), mogę wypożyczyć w zamian za czwartą :]
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz
Bardzo chętnie bym pożyczył Ari tą trzecią część kronik. Oczywiście ja Ci pożyczę czwartą
. Myślę tylko, że byłbym w stanie wymienić się tymi książkami dopiero po świętach (ale przed nowym rokiem
), gdyż wcześniej mnie nie będzie w Naszym pięknym mieście
.
Wracając jednak jeszcze do tematu. Całkiem niezła jest książka "Marchia Cienia" oraz jej kontynuacja "Rozgrywka Cienia" (zaznaczę tylko, że drugiej części nie czytałem).
Wracając jednak jeszcze do tematu. Całkiem niezła jest książka "Marchia Cienia" oraz jej kontynuacja "Rozgrywka Cienia" (zaznaczę tylko, że drugiej części nie czytałem).
To polecam teraz przeczytać "Władcę", następnie "Silmarillion", "Niedokończone Opowieści" i może "Księgę Zaginonych Opowieści" ( z tym, że tam godny uwagi jest tom 3, lub w zalezności od wydania końcówka tomu drugiego), ewentualnie jak dobrze znasz angielski to z "History of Middle-earth" tom V, XI i XII, jako uzupełnienie pewnych wątków. ;P Wiem, że dużo tego, ale uwierz mi na słowo, warto. 

Mi się natomiast ostatnio spodobała książka Davida Gaidera pt.: "Dragon Age: Utracony Tron". Książkę tą właściwie nie napisał pisarz tylko zwykły scenarzysta do gry Dragon Age: Origins (Początek), mimo to książka jest bardzo ciekawa i godna polecenie. Fabuła jej dotyczy wydarzeń mających miejsce przed zdarzeniami z gry. Niedawno wyszła również jego druga książka "Dragon Age: Powołanie", ale o niej niestety nie mogę wam jeszcze nic powiedzieć, ponieważ nie miałem okazji przeczytać. Jednak znając pierwszą część domyślam się, że druga będzie równie udana i tak jak jej poprzedniczka dotyczyć będzie wydarzeń przed dodatkiem do gry Dragon Age: Orignis-Awakening (Początek-Przebudzenie).