Anime/Manga, które lubicie

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Tobik
Webmajster

Anime/Manga, które lubicie

Post by Tobik »

Jestem bardzo ciekaw czy ktoś z tego forum interesuje się taką tematyką.

Ja na przykład czytam mange naruto.

Możę ktoś by zachecił do czytania mangi, oraz powodów dla których miałby to zrobić. Zachęcam do dyskusji.
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

Odświeżę ten temat, bo aż nie mogę nie odpisać...

Ja lubię też Naruto. Ale ja oglądam anime, a nie czytam mangę. Ale z chęcią bym sobie przeczytał :wink:

Lubię również Full Metal Alchemist ale też anime. Oglądałem wszystkie części i return to shanbala :wink:
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

Jeżeli chcesz sobie poczytać mange t ozapraszam na strone

http://www.manga-lib.pl/

Jest tam wiele mang typu naruto, bleach, ale nie jestem pewien czy jest Full Metal Alchemist
Kroko
Skrytopisarz

Post by Kroko »

Jeśli czytać mangę to tylko w języku angielskim.

Co do Naruto, anime słabe, manga też nie jakaś super ale daje rade. Od siebie polecam:

:arrow: Mangi:

One piece

Mahou Sensei Negima

Historys Strongest Disciple Kenichi

Fairy Tail

Katekyo Hitman Reborn!

Psyren

D.Gray-Man

Bleach - strasznie tu panele marnują :?

Onidare

Yureka

Witch Hunter

Medaka Box

Tyle powinno na początek wystarczyć. Anime zbyt wiele żeby wypisywać, jeśli ktoś będzie chciał to mogę polecić parę serii, wystarczy krótko zdefiniować preferencje :wink:
Guest

Post by Guest »

Ja osobiście czytam Naruto, a przeczytałem już 666 satan(Polecam bardzo mi się podobało :wink:)

A obejrzałem Death Note, Zero no tu sajme(Jakoś tak) Hellsing, kilka naruto

No a z metrażowych to Ruchomy zamek Hauru, W krainie bogów, Mój sąsiad Totoro :))
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja wolę oglądać :D Znacie GTO?(Great Teatcher Onizuka) To jest genialne :D
Leśny Elf
Skrytopisarz

Post by Leśny Elf »

[usunięty]
Last edited by Leśny Elf on Fri, 29 Apr 2011, 18:38, edited 1 time in total.
Fenris
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Fenris

Post by Fenris »

Mangi za bardzo czytać nie lubię, wolę akcje. Z jednym małym wyjątkiem od kupienia tomika pierwszego Fairy tail po prostu zakochałem się w tej mandze. Ok teraz lecimy z anime.

One piece - niepowtarzalne anime, równie dużo humoru co akcji. Świetne walki, a czasem nawet wyciskacze łez. Z tej serii można poprostu czerpać garściami, a i nawet fillery da się oglądać.

Full metal Alchemist: Brotherhood - nie oglądałem poprzedniej serii(podobno za bardzo odbiegała od mangi lecz też była świetna) ciekawy klimat, dobry pomysł może nie tak dużo humoru, ale przyjemnie się ogląda.

Fairy Tail - świetne anime, które niestety porzuciłem na rzecz mangi, a rzadko mi się to zdaża.

Naruto - pamiętacie wolę ognia tą tajemniczość w walce z Zabuzą. Pierwsze odcinki pełne humoru. Teraz tylko fillery, żarty o penisach i sasugay. IMO wszystko upadło w raz z shippuudenem, a śmierci Zboka i Itachiego nie wybaczę.

Bleach - SS arc Łajzen i reszta majstersztyk, potem zrobiło się... dziwnie.
Image
Spoiler:
Sexy
Skrytopisarz

Post by Sexy »

Bleach: Bankai i po robocie :P

Naruto: Jutzu !(znaczek znaczek) bum (ogien)!

DBZ xD: Kame Hame i pozamiatame Xd
Mroczny mag
Łowca postów

Post by Mroczny mag »

Moja ulubiona Anima która mnie rozśmieszyła wzruszyła i przekonała do tego że ryba też człowiek to Seto no Hanayome wspaniała produkcja na podstawie mangi o tej samej nazwie
po to czego nie zabrała śmierć zabiorę ja ,a czego mi się nie uda zabrać ukryje czas
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

To może je się też wypowiem, choć większość zapewne zna moje podejście do takiej (tfu!)rczości. Podejście to zawdzięczam wdzięcznej i jakże skomplikowanej anime/mandze Bleach.

Ale przeczytałam niedawno kawałek mangi o nazwie Defense Devil. Pomijając momenty których dzieci małe czytać nie powinny i inne zberezeństwa podoba mi się.

Książe demonów któremu odebrano moce i wydalono ze świata demonów postanawia zrobić coś dobrego dla dusz niesłusznie skazanych na potępienie (czyt. zostaje prawnikiem). Potem fabuła się rozbudowuje i dowiadujemy się m.in. dlaczego ową moc stracił, dlaczego nie może jej odzyskać i po co włamuje się do świata demonów z zakonnicą u boku.

Ale poważnie, całkiem fajne ^^ Jest część rozdziałów po polsku, reszta po angielsku.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Hentai tez może być? :D
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Moje zdanie o anime i mandze - "Pi***le ich prosto w kolano, a każdemu twórcy życzę pogardy". Aha i nie mylić z Hentaiami xDDD
MarkusTJ
Skrytopisarz

Post by MarkusTJ »

GTO całe obejrzałem.

Teraz tylko Bleach (Manga), jak ktoś nie rozumie tego co się teraz tam dzieje niech mi napisze ;P GG:2693328 :)
Icer
Odbębniacz postów

Post by Icer »

Dragon Ball. (Przeczytałem i obejrzałem) Nie ma sobie równych. Moim skromnym zdaniem nawet Naruto się chowa ;p

PS. Hentai.. Mm.. Nie :)
Post Reply