Liderzy Klanów
Choć formalnie głosowanie zaczęło się dopiero dziś, praktycznie cała Komisja już zagłosowała. Ci, którzy jeszcze nie oddali swych głosów (bodajże 3-4 osoby) i tak nie zmienia już sytuacji. Dlatego mam pytanie - czy wyniki podać już pojutrze (jutro mija termin edycji głosów), czy tak jak było planowane (tj. 1.09.)?
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Z jednej strony nie chciałbym, żeby te osoby które nie wzięły udziału w głosowaniu poczuły się... Gorsze/Pokrzywdzone/Inne - niepotrzebne skreślić.
Z drugiej jednak strony, przez to widać właśnie, jak bardzo zależy im na całym projekcie. Cóż, ogólnie można rzecz, że nie zbyt się przejęli tym co się ostatnio dzieje na forum i nawet kandydat na lidera ma to w głębokim poważaniu.
żeby nie przynudzać, powiem krótko: Moim zdaniem powinieneś zaczekać do czwartku-piątku, na podanie ostatecznych wyników. Możliwe, że to nic nie zmieni, ale przecież nigdzie się nam nie pali...
Z drugiej jednak strony, przez to widać właśnie, jak bardzo zależy im na całym projekcie. Cóż, ogólnie można rzecz, że nie zbyt się przejęli tym co się ostatnio dzieje na forum i nawet kandydat na lidera ma to w głębokim poważaniu.
żeby nie przynudzać, powiem krótko: Moim zdaniem powinieneś zaczekać do czwartku-piątku, na podanie ostatecznych wyników. Możliwe, że to nic nie zmieni, ale przecież nigdzie się nam nie pali...
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

Wiem, że Kahada nie będzie do końca sierpnia. I jeśli dobrze kojarze, Shiv też gdzieś wyjechał. Oni mnie uprzedzili i z ich powodu bym mógł zaczekać. Zresztą, oficjalne podsumowanie możemy zrobić jak wszyscy oddadzą głosy, a teraz tylko (lub aż) przejść do spraw organizacyjnych - rozdać uprawnienia, odświeżyć grupy, zacząć wstępną (podkreślam) rekrutację itd.
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Ten ostatni pomysł uważam za dobry. Rekrutację można, a nawet trzeba zacząć. Zwłaszcza, że tak daleko jeszcze nie byliśmy.
Co by jeszcze do ogłoszenia wyników i przydzielania uprawnień: Nie wiem czy zauważyłeś, ale w tej chwili w głosowaniu na lidera prowadzę 8:3. Jeżeli zagłosują osoby nieobecne + Kafar podejmie decyzję sytuacja się może zmienić ( Feniks ciągle może wygrać), więc warto zaczekać, gdyż byłoby to także pokrzywdzenie jednego ze startujących w wyborach.
Osobiście proponuję takie rozwiązanie: obaj do zakończenia głosowania otrzymamy tymczasowo uprawnienia i obaj zajmiemy się początkową fazą rekrutacji, oraz podstawową organizacją klanu.
Co by jeszcze do ogłoszenia wyników i przydzielania uprawnień: Nie wiem czy zauważyłeś, ale w tej chwili w głosowaniu na lidera prowadzę 8:3. Jeżeli zagłosują osoby nieobecne + Kafar podejmie decyzję sytuacja się może zmienić ( Feniks ciągle może wygrać), więc warto zaczekać, gdyż byłoby to także pokrzywdzenie jednego ze startujących w wyborach.
Osobiście proponuję takie rozwiązanie: obaj do zakończenia głosowania otrzymamy tymczasowo uprawnienia i obaj zajmiemy się początkową fazą rekrutacji, oraz podstawową organizacją klanu.

Bo nigdy tak daleko nie byliśmy? To żaden argument... Przecież WK same nam nie uciekną, więc parę dni nie robi różnicy...
A co do Liderów. Tak, na razie prowadzisz ośmioma głosami. Osób które nie oddały jeszcze głosu są cztery. Feniks ma tylko trzy głosy. 3+4=7...
Tak więc gdyby wszyscy którzy nie zagłosowali, zrobili to, wówczas Feniks nadal miałby tylko 7 głosów. Kafar, powstrzymał się od głosu i raczej tego nie zmieni, zwłaszcza, że chyba dzisiaj czy jutro mija okres ewentualnej korekty w wyborach...
A co do Liderów. Tak, na razie prowadzisz ośmioma głosami. Osób które nie oddały jeszcze głosu są cztery. Feniks ma tylko trzy głosy. 3+4=7...
Tak więc gdyby wszyscy którzy nie zagłosowali, zrobili to, wówczas Feniks nadal miałby tylko 7 głosów. Kafar, powstrzymał się od głosu i raczej tego nie zmieni, zwłaszcza, że chyba dzisiaj czy jutro mija okres ewentualnej korekty w wyborach...
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
And if you won't...

Byliśmy
Jeśli dobrze pamiętam, projekt posypał się, kiedy Synowie Nocy (czy jak wtedy nazywał się ten Klan) złamali niepisaną zasadę - przekroczyli początkowy limit osób w Klanie.
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz
Czas na edycję głosów minął, więc podaję dotychczasowe wyniki głosowania:
Zakon Aonira - Kandydatura Kafara została przyjęta (13 za/0 przeciw/0 się wstrzymało)
Pagoda Aryna - Zwycięzcą został Doyle (8 na Doyle 'a/3 na Psotę/1 się wstrzymał)
Klan Pięści - Zwycięża Ari (11 na Ariego/1 na nicu23/1 się wstrzymał)
Synowie Nocy - Kandydatura Rafalsa została odrzucona (0 za/14 przeciw/0 się wstrzymało)
Jak widać, ostatnie 3-4 głosy nic już nie zmienią. Wszystkim kandydatom dziękuję za zgłoszenia, zwycięzcom gratuluję, a przegranych zapraszam na drugą turę (o niej niżej). Zwycięzcy otrzymali już uprawnienia i mogą rozpocząć wstępną rekrutację w Koszarach oraz pozakładać odpowiednie tematy w swoich działach. Przypominam jednak, że oficjalny start WK i zakończenie głosowania przypada 1 września.
Ok, a teraz o drugiej turze zgłoszeń. Wszystkich kandydatów proszę o zgłaszanie chęci zostania Liderem do mnie na PW (Wystarczy krótkie "chciałbym zostać Liderem") - w zależności od liczby kandydatów, druga tura (wyglądać będzie identycznie jak pierwsza, z tym, że do Pagody Aryna, Zakonu Aonira i Klanu Pięści zgłaszać się już nie można) oficjalnych zgłoszeń zacznie się drugiego lub 14 września.
Pozdrawiam.
Zakon Aonira - Kandydatura Kafara została przyjęta (13 za/0 przeciw/0 się wstrzymało)
Pagoda Aryna - Zwycięzcą został Doyle (8 na Doyle 'a/3 na Psotę/1 się wstrzymał)
Klan Pięści - Zwycięża Ari (11 na Ariego/1 na nicu23/1 się wstrzymał)
Synowie Nocy - Kandydatura Rafalsa została odrzucona (0 za/14 przeciw/0 się wstrzymało)
Jak widać, ostatnie 3-4 głosy nic już nie zmienią. Wszystkim kandydatom dziękuję za zgłoszenia, zwycięzcom gratuluję, a przegranych zapraszam na drugą turę (o niej niżej). Zwycięzcy otrzymali już uprawnienia i mogą rozpocząć wstępną rekrutację w Koszarach oraz pozakładać odpowiednie tematy w swoich działach. Przypominam jednak, że oficjalny start WK i zakończenie głosowania przypada 1 września.
Ok, a teraz o drugiej turze zgłoszeń. Wszystkich kandydatów proszę o zgłaszanie chęci zostania Liderem do mnie na PW (Wystarczy krótkie "chciałbym zostać Liderem") - w zależności od liczby kandydatów, druga tura (wyglądać będzie identycznie jak pierwsza, z tym, że do Pagody Aryna, Zakonu Aonira i Klanu Pięści zgłaszać się już nie można) oficjalnych zgłoszeń zacznie się drugiego lub 14 września.
Pozdrawiam.
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz
Nick na forum: Hyouton (niedawno druid)
Klan, któremu chcę przewodzić: synowie nocy
Uzasadnienie:
1. Potrzeba nam nowych klanów, aby była jakaś rozgrywka.
2. Nigdy nie byłem jakimś liderem, lordem, władcą, modem itp. Nie mam w ogóle doświadczenia na ten temat, ale tak na prawdę kiedyś trzeba spróbować.
Jeżeli mi się nie uda to trudno. Chyba mnie nikt nie zabije.
3. Znam dobrze tą rasę w grze (nie mówię, że to jest moja ulubiona rasa ;P).
4. Usuwam, bo pare osób uznało to za (plagiat?? :/).
Klan, któremu chcę przewodzić: synowie nocy
Uzasadnienie:
1. Potrzeba nam nowych klanów, aby była jakaś rozgrywka.
2. Nigdy nie byłem jakimś liderem, lordem, władcą, modem itp. Nie mam w ogóle doświadczenia na ten temat, ale tak na prawdę kiedyś trzeba spróbować.
Jeżeli mi się nie uda to trudno. Chyba mnie nikt nie zabije.
3. Znam dobrze tą rasę w grze (nie mówię, że to jest moja ulubiona rasa ;P).
4. Usuwam, bo pare osób uznało to za (plagiat?? :/).
Nick na forum : Feniks
Klan któremu chce przewodzić Bractwo Niethalfa
1.Prowadzę bloga
2.Często wchodzę na forum - praktycznie codziennie ,i mam już duże doświadczenie w tej sprawie.
3. Pomagałem przy pisaniu regulaminu WK - co oznacza ,że znam go dobrze.
4. Staram się pomagać każdemu użytkownikowi.
Niektórzy mogą się dziwić przecież dobrze Ci było jako lider klanu elfów . Moja ostateczna odpowiedź :wiem ,ale wojny muszą kiedyś ruszyć .
Podjąłem ostateczną decyzję . Nie kandyduje . Wracam do Pagody Aryna. Wojny ruszą jeszcze w tym roku . Wierze w to i dlatego mam zamiar pomóc losowi.
Klan któremu chce przewodzić Bractwo Niethalfa
1.Prowadzę bloga
2.Często wchodzę na forum - praktycznie codziennie ,i mam już duże doświadczenie w tej sprawie.
3. Pomagałem przy pisaniu regulaminu WK - co oznacza ,że znam go dobrze.
4. Staram się pomagać każdemu użytkownikowi.
Niektórzy mogą się dziwić przecież dobrze Ci było jako lider klanu elfów . Moja ostateczna odpowiedź :wiem ,ale wojny muszą kiedyś ruszyć .
Podjąłem ostateczną decyzję . Nie kandyduje . Wracam do Pagody Aryna. Wojny ruszą jeszcze w tym roku . Wierze w to i dlatego mam zamiar pomóc losowi.