Problem z grą

Sługa Run
Odbębniacz postów

Post by Sługa Run »

ja mam problem przy włanczaniu gry, kiedy już zainstalowałem pojawiło mi się że

moja wersja sterowników dirext spełnia wymagania gry. Ale gdy chciałem włączyć gre to wyskakuje mi coś takiego: Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_25.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawic ten problem. Co robić?
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Wg mnie powinieneś przeinstalować directX jednak.
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

Albo przeinstalować DirectX, albo, skoro piszesz że wywala Ci komunikat że brakuje takiego pliku, można ściągnąć sam ten plik i umieścić w odpowiednim miejscu (najczęściej w katalogu Windows/System32).

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... l?d3dx9_25 sciagniesz plik.

Następnie należy rozpakować archiwum (w zależności od posiadanego systemu - C:WindowsSystem (Windows 95/98/Me); C:WINNTSystem32 (Windows NT/2000); C:WindowsSystem32 (Windows XP))

Jeśli wyskoczy monit, należy nadpisać (overwrite) posiadany już plik (oczywiście wcześniej można wykonać kopię zapasową istniejącego pliku) a następnie zrestartować komputer.

Jeśli błąd nadal będzie, trzeba jeszcze zarejestrować plik, czyli otwierasz Start -> Uruchom i wpisujesz regsvr32.exe /i d3dx9_25.dll i restart kompa;

(lub druga opcja, uruchamiasz Start -> Uruchom, wpisujesz CMD, dajesz Enter a następnie w konsoli piszesz: regsvr32 "d3dx9_25".dll)

Jeśli to nie pomoże, to na razie nie mam innych pomysłów :)

Powodzenia, pozdrawiam.

Edit

Mayor - nawet jak On nie ma tego DX na płycie żadnej, to od czego jest internet, poszuka - znajdzie.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Taa, chciałem oszczędzić ręcznego doinstalowywania pliku, kto wie czy na tym komputerze nie brakuje jeszcze jakiegoś pliku, więc wolałem podać cały pakiet, by była pewność, że wszystkie pliki będą. :D Generalnie DX9c jest na wielu płytach dołączanych do czasopism i zakładałem, iż Sługa run ma takowy program gdzieś na płycie. Fakt faktem, nie wszyscy tak robią, no ale myślę, że większość.
Sługa Run
Odbębniacz postów

Post by Sługa Run »

udało mi sie wreszcie właczyć :) ale teraz mam kolejny problem :( bo pozyczałem od kolegi podstawke a on gdzies zapodział instrukcje i nie wiem jaki jest kod seryjny :( może ktoś podać?
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
ms13mf
Niemy Mędrzec

Post by ms13mf »

czesc jestem nowym graczem i mam podobny problem zainstalowalem ta gre ale jak musze wpisac nr seryjny to wyskakuje powiadomienie nieprawidlowe haslo ?? wpisuje dobrze ale itak mi to wyskakuje pomozecie plz
Dosu666
Zbrojny w klawiaturę

Post by Dosu666 »

dajesz Myślniki "-" pomiędzy literamy?? i piszesz na caps locku??
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Ja miałem problem z SF2Sw , jak zainstalowałem wszystko ok ale po włączeniu gry po chwili wyskakiwało do pulpitu ,zainstalowałem grę z cd-a i wszystko ok . Od razu mówię , że sprzęt ok bo na najwyższych chodzi a directa ma lepszą wersję niż wymaga lecz gdy chcę zainstalować dragon storm to po przewaleniu cracka do DS wyskakuje , że nie ma pliku hc.dll , patrze jest koło cracka to przewalam i wyskakuje mi komunikat :

(VDS) Missing VDS arciwe ! Please reinstal the application (reinstalowałem wiele razy i dupa)

Z góry dziękuję za pomoc :)
Post Reply