Regulamin, wersja 0.99 epsilon

Znajdująca się w Cieniu Drzew - wielkiego dęba i topoli - smukła wieża jest najrzadziej używanym budynkiem. Nieliczne osoby zapoznają się z regulaminem, by potem skrótowo wyjaśnić go reszcie klanu. Czasem jakiś niewo... posłaniec przychodzi, by sprawdzić, czy nie ma nowych, ważnych ogłoszeń.
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

Mam parę pytań:

1.Czy postacie wyhodowane na Marsie , GuranHall czy Narkoplanecie będą dyskwalifikowane ?

2. Czy można będzie posiadać więcej niż jednego bohatera ?

3. Na kiedy przewidywany jest pierwszy mecz ?
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

1. Nie widziałem żadnej z tych map, więc nie mam pojęcia. Ale jeśli można zdobyć tam pr0 przedmioty, to tak, będą dyskwalifikowane.

2. Tak, można. Ponadto, avatarów nie dotyczy zasada Sezonu. Jeśli jednak masz ich kilku, przez rozgrywką uprzedź przeciwnika o imieniu avatara, żeby go nie pomylił z Sędzią :wink:

3. Jeśli nic się nie pokomplikuje, pierwsze mecze odbędą się między 2 a 11 września :wink:
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

30.08.09.

Wersja 0.99. epsilon. Ze względu na rosnące ArtMoney 'owanie dodano punkt do paragrafu II. Ponadto, dodano punkt do paragrafu III.
Ty, który wchodzisz
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

Hehe, to wysyłanie postaci jest dobrym rozwiązaniem, aczkolwiek, jak mniemam Druid zapewne już wymyślił tyle sztuczek z użyciem artmoneya, jak i bez niego, że prędzej czy później na pewno po raz kolejny trzeba będzie aktualizować regulamin.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Właśnie dzisiaj miałem zaproponować, taki punkt, o wysyłanie avatarów do arbitrów.

Moim zdaniem bardzo dobry pomysł!
Image
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Oczywiście, może sobie zmienić staty pomiędzy wysłaniem a grą, ale w grze zauważą to arbitrowie...
Ty, który wchodzisz
Guest

Post by Guest »

A dlaczego nie można zrobić tak: stawiając serwer wybieramy opcje Awatar:pre definiowany i wybieramy go z grupy kilku awatarów.Uniemożliwiło by to modyfikowanie postaci przez art money i wszyscy mieli by taki sam lvl i odpowiednie przedmioty .

Wysyłanie do arbitrów postaci może być meczące i na pewno kłopotliwe.
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Ale te postacie są do....
Image
Eon
Postrach moderatorów

Post by Eon »

Zgadzam się. Nie widzę krzty przyjemności w graniu taką postacią.
Guest

Post by Guest »

Satysfakcjonują cie oszustwa szwindle i handel postaciami?

Na [bluzg] całe korowody z wysyłaniem postaci,farmieniem na chama sami sobie uniemożliwiacie powstanie dobrego projektu.

Kto grał w Spellforce 2 przez neta wie ze nie awatary przesądzają o wyniku bitew a dowódca i jego taktyka.

PS Projekt [bluzg] przy pierwszej bitwie z nierównym lvl.

Artmoney ma łatke do edycji itemów

.

Panuj nad słownictwem. //Ari.
Eon
Postrach moderatorów

Post by Eon »

Nie, raczej nie :) Do reszty się nie odniosę. Edytuj posta i usuń wulgaryzmy, bo to podchodzi pod Warna :P

A Ty nie masz w tym dziale nic do powiedzenia. //A.

Phi. Warna zawsze można dać w innym... //Soul
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Gramy w "jedynce"...
Ty, który wchodzisz
Guest

Post by Guest »

Ja dałem tylko przykład.
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Okey, ale takich jak ten lepiej nie dawać. -.-
Image
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

[to się tyczy wojen klanów ,ale powinno być w innym temacie]

Jest już 14 września 2009 roku i ruszyliśmy się tylko o jeden drobny krok .

Musimy zrobić coś więcej bo w takim tempie najbliższy mecz odbędzie się w następne wakacje lub w najlepszym przypadku w ferie zimowe ,a to przeszkodzi w wojnach - każde województwo ma w innym tygodniu .

Powinniśmy otworzyć temat dla chętnych do bycia liderem . Jest ich tylko trzech ,a projekt się sypie .

[A to już tyczy się regulaminu]

Ważną sprawą powinny być limity . Ile można mieć wież - tu proponowałbym brak limitów , bo to jedynie zależy od innych graczy - czy dają je budować czy nie .

Ale limit przywołanych jednostek . Proponuje max. 10 . Dlaczego ? Bo jak ktoś przywoła 50 ostrzy i 80 jednostek armii rzuci się to w mig pokona przeciwnika i tyle . ,a tak ma tylko do dyspozycji 10 ostrzy na 20 poziomie , co zmniejsza szanse na zwycięstwo poprzez ilość many - w wojnach będziemy musieli wykazać się przecież sprytem oraz taktyką .

Co do arbitrów - dlaczego jeszcze nie rozpoczęto rekrutacji ? I tu trafiamy kosą na kamień .

Jeżeli wybierzemy tryb mapy zasłonięta - to arbiter nic nie będzie widział ,a jeżeli będzie widoczna - nikt nie będzie mógł się dobrze zaczaić .

Kolejna sprawa - zaklęcia masowe . Musimy je uregulować ponieważ zbyt duża liczba tych zaklęć rzuconych w jednym czasie powoduje zacinanie się gry ,a w konsekwencji nawet przerywanie połączenia .Musimy więc jakoś to uregulować np. nie więcej niż 1 zaklęcie typu zamieć ,deszcz na gracza w jednym czasie . Dopiero gdy efekt zaklęcia się skończy można rzucać kolejne .

I kolejna sprawa ArtMoney - musimy jasno wytyczyć to co jest w jego używaniu zakazane ,a co nie .

]PYTANIA DO TWÓRCÓW PROJEKTU ORAZ INNYCH UŻYTKOWNIKÓW[

1.Czy można (regulamin będzie pozwalał) na stworzenie jednego avatara ,bez rozdanych statów i rozdanie ich dopiero przed meczem ? Czy będzie to też surowo zakazane ?

2.Jak będą wyglądać mecze 2vs2 czy 1vs1 ?

[propozycje]

Proponowałbym jeszcze jedną rzecz . Gracz ,który wygrał najwięcej meczów w sezonie dostaje w nicku Bonus np. zwycięzca sezonu czy traci warna . Byłoby to możliwe (zdobycie tytułu) tylko raz do roku , pod koniec którego z 6 takich osób walczyłoby o super tytuł i zaszczyty do końca roku .

Sorry za użycie koloru ,ale użyłem go żeby lepiej się czytało.
Post Reply