Testy Na Inteligencje

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

Ja skupiłem się, ale drugiego "OF" nie wyłapałem xD Cóż 5 to prawie Geniusz :P Te testy to naprawdę rewelacja ! Maluska znajdź jeszcze kilka :P
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Guest

Post by Guest »

1

W pokoju było "Coś i nic"

Coś wyszło drzwiami a nic oknem.

Co zostało w pokoju?

Pomyśl :)

zastanów się.....

jeszcze się zastanów...

naprawde pomyśl::D

Odpowiedź:

W pokoju było "Coś i nic" to zostało "i" :D

2

W pokoju było dwóch ojców i dwóch synów.

Dostali 1200 złotych do podziału.

Jak to możliwe, że każdy dostał po 400 złotych?

Zastanów się teraz przez chwilkę, pogłówkuj, pamiętaj nie ma w tym żadnej ściemy :).

Odpowiedź:

W pokoju był dziadek ojciec i syn czyli jakby nie było dwóch ojców i dwóch synów :).

3

W porcie były 2 statki "tak" i "nie".

"tak" wypłynął w rejs. Czy wiesz jaki statek został w porcie?

To przecież Ci mówie, że w porcie były 2 statki "tak" i "nie".

"tak" wypłynął w rejs.

Czy wiesz jaki statek został w porcie?

Ludzie mają tendencje do odpowiadania jak najkrócej się da.

Tę zabawę można tak ciągnąć w nieskończoność dopóki nie padnie prawidłowa odpowiedź:

Statek "nie". W porcie został statek "nie"

4

Zwróć uwagę, jak najczęściej trzymasz ręce stojąc i rozmawiając z kimś lub na coś oczekując.

1. Ręce w kieszeniach: Jesteś aktywny i przedsiębiorczy, często przejawiasz inicjatywę. Niechętnie opowiadasz o sobie, zawsze chowasz jakiegoś asa w rękawie. Nie dowierzasz ludziom, zachowujesz spory dystans. Trudno się z tobą zaprzyjaźnić! Jesteś złośliwy, każdemu wytykasz błędy. Masz poczucie humoru i dość cięty język.

2. Ręce skrzyżowane na piersiach: Nie jesteś zadowolony z życia. Nie potrafisz walczyć, jesteś przesadnie ostrożny i przeważnie w defensywie. Drobne przeszkody sprawiają, że wycofujesz się z realizacji planów. Uciekasz od odpowiedzialności, wolisz wykonywać cudze polecenia. Niechętnie zabierasz głos w dyskusji. Twoją jedyną metodą obrony jest przekora. Gdy czesto krzyżujesz równiez nogi - jesteś wyjatkowo powściągliwy i sztywny. Przepełniają cię lęki, obawiasz się krytyki. Jeśli krzyżujesz ręce w ten sposób, że widac tylko wyprostowane kciuki, a dłonie są schowane - powyższy opis ciebie nie dotyczy. Ty nie rozumiesz ludzi z kompleksami. Na kazdym kroku podkreślasz swoją wyższość. Jesteś zarozumiały i niezachwianie wierzysz w siebie. Nie szanujesz ludzi, zdecydowana wiekszość reprezentantów homo sapiens uważasz za skończonych głupców.

3. Ręce swobodnie opuszczone wzdłuż ciała: Doskonały z ciebie przyjaciel! Życzliwy i serdeczny, nie opuścisz nikogo w biedzie. Jesteś zgodny i spokojny, niełatwo wyprowadzić cię z równowagi. Znasz swoją wartość, potrafisz walczyć o słuszną sprawę i upierać się przy swoim zdaniu. Gdy trzeba, potrafisz zdecydowanie odmówić.

4. Ręce oparte na biodrach: Jesteś niczym ptak puszący piórka! Chcesz błyszczeć, sciągać wzrok i pokazywać się od najlepszej strony. Chętnie udajesz, koloryzujesz swoje zalety i osiągnięcia, opowiadasz o niesamowitych miłosnych podbojach. Możesz być agersywny! Oceniasz ludzi krytycznie, wyrażnie brakuje ci tolerancji.

5. Ręce na plecach: Jeśli dłoń lekko trzyma drugą - to tzw. gest królewski. Nie odczuwasz lęku, jesteś swobodny i pewny siebie. Chcesz dominować nad otoczeniem, często zachowujesz się protekcjonalnie. Chętnie udajesz dobrego wujaszka, poklepujesz po ramieniu i pobłażliwie się uśmiechasz. Gdy jedna dłoń jest zaciśnięta w pieść - nie cofniesz się przed niczym, jesteś przebojowy i zawsze gotowy do ataku. Agresja może być wynikiem frustracji i zranionych uczuć. Jesteś przyczajony jak kot, nie wierzysz ludziom i spodziewasz się po nich wszystkiego, co najgorsze. Efekt jest taki, że to ty częściej ranisz ludzi złośliwymi docinkami. Palce obu rąk są splecione, a dłonie przekręcone - to obraz twojego wnętrza, pogmatwanie z poplątaniem. Jesteś skomplikowany i nie dajesz sobie rady z samym sobą. Z trudem osiągasz szczęście w związkach uczuciowych. Jeśli jedna dłoń trzyma palec wskazujący drugiej - czujesz się bezbronny i zbity z tropu. Przyszłość widzisz w najczarniejszych kolorach. Poszukujesz oparcia, jesteś nieśmiały i bierny. Nie potrafisz zmusić się do aktywności. Nerwica i skłonność do depresji też nie poprawiają sytuacji.

5

Pewnemu zespołowi kosiarzy polecono skosić dwie łąki; powierzchnia jednej z tych łąk była dwa razy większa od drugiej. Pół dnia cały zespół kosiarzy kosił większą łąkę; w drugiej połowie tego samego dnia zespół podzielił się na dwie równe grupy. Pierwsza grupa w dalszym ciągu kosiła większą łąkę i do końca dnia skosiła ją całkowicie. Druga grupa poszła kosić mniejszą łąkę, która kosiła do końca dnia, ale nie skosiła jej całkowicie. Reszta małej łąki została skoszona nazajutrz przez jednego kosiarza, któremu zajęło to cały dzień.

Ilu kosiarzy liczył zespół?

Odpowiedź:

Razem było ośmiu kosiarzy.

6 test

1. Narysuj świnie na kartce.

2. Nie musi to być arcydzieło!

3. Przed narysowaniem nie czytaj tekstu poniżej, uwież mi, cała zabawa straci sens, więc bierz kartke i rysuj świnie :)

4. Oto wynik:

Jeśli świnia jest:

- na górze kartki - jesteś osobą pozytywną i optymistyczną.

- na środku kartki - jesteś realistą.

- na dole kartki - jesteś pesymistą i masz tendencje do negatywnych zachowań.

- zwrócona głową w lewo - jesteś przyjazny(a), podtrzymujesz tradycje i pamiętasz o okazjach (urodziny itp.)

- zwrócona głową w prawo - jesteś aktywny(a) i postępowy(a), brak Ci poczucia więzi rodzinnych, nie pamiętasz o okazjach.

- zwrócona głową na wprost (patrzy na Ciebie) - jesteś bezposredni(a), lubisz kręcić i motać, nie boisz się dyskusji ani ich nie unikasz.

- z wieloma szczegółami - masz umysł analityczny, jesteś nieufny(a) i ostrożny(a).

- z niewieloma szczegółami - jesteś uczuciowy i naiwny, nie przywiązujesz wagi do drobiazgów, lubisz ryzyko.

- z mniej niz 4 widocznymi nogami - czujesz sie niepewnie, przeżywasz okres burzliwych zmian w Twoim życiu.

- z 4 nogami - jesteś spokojny(a), uparty(a) i wierny(a) swoim ideałom.

- z więcej niz 4 nogami - jestes chory(a) psychicznie

- wielkość uszu - świadczy o tym jak dobrym sluchaczem jesteś (im większe tym lepszym).

- długość ogona - świadczy o jakości Twojego życia seksualnego! (oczywiście im dłuższy tym lepsze)

7

Fabryka produkuje zielone i czerwone szelki. Zielone są o 50% tańsze niż czerwone i stanowią 10% liczby produkowanych szelek. Gdyby fabryka ta produkowała miesięcznie o 100 szelek mniej, ale wszystkie czerwone, to przychód ze sprzedaży nie zmieniłby się.

Ile szelek miesięcznie produkuje fabryka?

Odpowiedź znajdziesz poniżej...

Rozwiązanie:

z - zielone

c - czerwone

c = z + 1/2 z

10% z + 90% c = 100% c - 100

10% z + 90% ( z+ 1/2 z) = 100% ( z + 1/2 z ) - 100

0.1 z + 0.9 (1.5 z) = 1 (1.5 z) - 100

0.1 z +1.35 z = 1.5 z - 100

1.45 z - 1.5 z = -100

- 0.05 z = -100

z = 2000

Fabryka produkuje 2000 zielonych szelek i 18000 czerwonych, razem 20 tysięcy szelek.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Cóż, mówią że prawda w oczy kole...
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Bardzo fajne testy, dziwny jest umysł ja myślę o marchewce a ona pisze że myślę o marchewce. A w ćwiczeniu z liczbami pomyślałem o 8

PS pisze o poprzednich testach:P

PPS Maluska zapodaj więcej testów :wink:
Guest

Post by Guest »

Proszę Bardzo:)

Test numerek 1

Czy nadajesz się na policjanta?

W ramach dostosowywania polskich norm rekrutacji policjantów do norm Unii Europejskiej, zespół ekspertów opracował nowy test dla wszystkich, którzy ubiegają się o pracę w policji. Jeśli chcesz dostać za darmo tak przydatne w domu rzeczy jak pałka czy kajdanki to sprawdź, może nadajesz na glinę!

TEST DO SZKOŁY POLICYJNEJ

1. Dokończ zdanie: "Jak nie kijem go, to...."

a. dwoma kijami

b. przejechać radiowozem

c. pałą

d. on mi w pysk

e. ja uciekam

2. Zaznacz pojęcie najbardziej związane z geometrią:

a. trójkąt małżeński

b. wiadro

c. prosta

d. koło różańcowe

3. Co robisz widząc staruszkę stojącą przy ruchliwej ulicy?

a. wylegitymujesz, zakujesz w kajdanki i odwieziesz do aresztu

b. mimo protestów babci, że czeka na syna - siłą przeprowadzasz na drugą stronę

c. wydasz komendę "rozejść się obywatelko!!"; jeśli nie posłucha - pałowanie

d. podchodzisz, salutujesz i pytasz uprzejmie czy czegoś nie potrzebuje

4. Podczas kontroli drogowej zatrzymujesz samochód osoby duchownej, co robisz?

a. wyciągasz kierowcę z samochodu, łapska na maskę, nogi szeroko rozstawione, dokonujesz przeszukania odzieży

b. klękasz przy drzwiach samochodu od strony kierowcy, żegnasz się i zaczynasz spowiedź

c. wsiadasz do radiowozu, włączasz sygnał dźwiękowy i eskortujesz duchownego do miejsca przeznaczenia

d. mówisz: "pochwalony, uprzejmie proszę Waszą Elimin... Emilin... Eminencję o dokumenty"

5. Który program tv najchętniej oglądasz?

a. Wódko pozwól żyć

b. Ciuchcia

c. Słowo na niedzielę

d. 997

e. Goniec - magazyn kulturalny

6. Która osoba jest bohaterem narodowym USA?

a. Don Kichot

b. Gorbaczow

c. Myszka Miki

d. wódka Bolls

e. Pułaski

-

Odpowiedzi i punktacja:

pyt.1. a=3; b=5; c=2; d=1; e=4

pyt.2. a=5; b=4; c=1; d=2

pyt.3. a=5; b=4; c=3; d=-5

pyt.4. a=3; b=5; c=2; d=-4

pyt.5. a=4; b=3; c=2; d=5; e=1

pyt.6. a=5; b=2; c=1; d=4; e=3

22-30 punktów:

Brawo, poziom twojej inteligencji wskazuje na to, że jesteś urodzonym policjantem. Wiesz w jaki sposób umiejętnie wykorzystywać pałkę i kiedy sięgnąć po coś większego.....

15-21 punktów:

Nie jest źle!! Powtórka z 8 klasy szkoły podstawowej dobrze ci zrobi. Możesz być policjantem, ale zastanów się, czy nie lepiej być strażakiem

9-14 punktów:

No cóż... Musisz dać egzaminatorowi dobry samochód, a wtedy może dostaniesz się do szkoły policyjnej. Masz co prawda ukryty talent, ale to za mało.

1-8 punktów:

Jesteś beznadziejny, nic nie umiesz , policjanta z ciebie nie będzie, lepiej pomyśl o karierze polityka w jakiejś samobroniącej się partii.

Test numerek 2 :

Jakie ryby lubią lekarze ?

myśl....

myśl...

myśl...

myśl...

odpowiedź:

Sumy

Test numerek 3 :

Pewna dziewczyna wyjechała z koleżanką do Miami. Wynajęły pokój w hotelu tuż przy plaży. Pierwsza dziewczyna od 15 minut siedziała sama, bowiem jej przyjaciółka wyszła do sklepu. Nagle słyszy pukanie, otwiera, a tu obcy mężczyzna mówi, że pomylił się i myślał, że to jego pokój. Dziewczynie COŚ się nie spodobało, więc poszła chwilę potem do recepcji. Okazało się, iż mężczyzna jest poszukiwanym przez policję za kradzież. Jak dziewczyna na to wpadła? Nie ma w tym ŻADNYCH HACZYKÓW!!!

Pomyśl...

Wiesz?

To nie trudne

Zaczynam odliczanie. Potem pokażę Ci odpowiedź:

1...

2...

3!

Odp: Po co facet miałby pukać do własnego pokoju?

Test numerek 4

Przez pustynię idą gęsiego trzy żółwiki.

Pierwszy z nich mówi:

- przed sobą widzę piasek, za sobą żółwika;

Drugi:

- przed sobą widzę żółwika, za sobą widzę żółwika;

Trzeci:

- przed sobą widzę żółwika, za sobą widzę żółwika.

Jak to możliwe? Zastanów się!

Odpowiedź:

Trzeci żółwik kłamał!

Koniec :)

Przepraszam że gorsze no,ale coraz trudniej jest dawać nowe bo mi się kończą :P
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

I tak są fajne :)

Cóż, wychodzi na to, że mógłbym zostać policjantem, ale analizując pytania i odpowiedzi stwierdzam, że to musi być jakiś żart... Test nr. 2 - znam po pytaniem: Jakie są ulubione ryby matematyka? Odpowiedź: Sumy.

Test nr. 3 oraz 4 znałem :)
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Guest

Post by Guest »

Cieszy mnie to że Ci się podobają żeby nie offtopować w poniedziałek wieczorem nacisnę "MAGICZNY PRZYCISK ZMIEÑ ":P i dopisze nowe :D

Edytuje :)

Test numer 1 :

Jeżeli odgadniecie - nadajecie się na profesjonalnego kadrowca:

Pierwszy kandydat:

- Ile jest 2+2?

- Eeeeeeeeeeeeee, trzy!?

- Dziękujemy, jeśli będziemy zainteresowani odezwiemy się do pana.

Drugi kandydat:

- Ile jest 2+2?

- Niech pomyślę... pięć?!

- Dziękujemy, będziemy w kontakcie.

Trzeci kandydat:

- Ile jest 2+2?

- Bez wątpienia cztery!

- Dziękujemy, proszę czekać na kontakt z naszej strony.

Czwarty kandydat:

- Ile jest 2+2? - Ile tylko sobie państwo życzą!

- Doskonale, proszę czekać na odpowiedź z naszej strony.

Pytanie brzmi: Kto otrzymał pracę? Zastanów się, odpowiedź poniżej.

Odpowiedź:

SZWAGIER

Test numer 2 :

W dzień narzeka w nocy pływa?

zastanówcie się zanim przewiniecie na dół!

Odpowiedź: Szczęka teściowej :D

Test numer 3:

Matma :P

Niedźwiedź i Zając nieśli worki.

W pewnej chwili Niedźwieź powiedział:

- Jak ja Ci dam jeden worek to będziemy mieć tyle samo worków ale jak ty mi dasz jeden worek to będe miał drugie tyle worków co ty.

Pytanie:

- Ile worków niusł Niedźwiedź, a ile Zając?

Odpowiedź poniżej.

Odpowiedź:

Niedźwiedź: 7

Zając : 5

Rozwiązanie:

7-1 = 5+1 (6)

7+1 = 5-1 (8 i 4)

Ok teraz czas na czwóreczkę :P

Szedł brat i siostra i mąż z żoną - znaleźli 4 jabłka pod jabłonią. Po jabłku sobie wzięli i jedno zostało, jak to się stało?

Szedł brat z żoną i siostrą.

Był tam brat, jego żona i siostra.

I piąteczka :D

Pewien mężczyzna opuścił swój dom, w którym zostawił żonę, wyjechał na 20 lat. Po tym czasie powrócił do swojego domu, a drzwi otworzył mu pewien człowiek. Ów mężczyzna, który powrócił przywitał go takimi słowami:

- Witaj bracie, synu żony mej, jak się ma ojciec nasz, jak zdrowie jego jest?

Dlaczego tak powiedział? Jak to się stało? Pomyśl chwilkę, odpowiedź znajdziesz niżej.

Jeśli masz problem z odpowiedzią zwróć jeszcze raz uwagę na treść:

Ów mężczyzna, który powrócił przywitał go...

Odpowiedź:

Podczas nieobecności mężczyzny jego ojciec zrobił sobie dziecko z żoną, która zaszła w ciążę. W drzwiach była ich pociecha.

Numer 6 :

W pewnym dalekim kraju pewien ojciec miał trzech synów. Posiadał również 19 wielbłądów. Kiedy umarł synowie odczytali jego testament:

"Swojemu najstarszemu synowi przekazuje połowe moich wielbłądów. Młodszemu synowi przekazuje 1/4 swoich wielbłądów. Najmłodszemu synowi przekazuje 1/5 moich wielbłądów".

Synowie postanowili podzielić wielbłądy wg. woli ojca. Jednak 19 nie dzieli się ani na 2, ani na 4, ani na 5.

Jak zrobić aby sprawiedliwie podzielić wielbłądy wśród nich, aby "zostały one w całości"?

Poszli z tym problemem do mędrca, który im poradził:

(spróbuj zgadnąć, odpowiedź znajdziesz niżej)

Odpowiedź:

Mędrzec dodał jednego swojego wielbłąda, w ten sposób było ich 20.

20 : 2 = 10

(najstarszy wziął 10 wielbłądów)

20 : 4 = 5

(młodszy wziął 5 wielbłądów)

20 : 5 = 4

(najmłodszy wziął 4 swoje)

a mędrzec zabrał swojego wielbłąda

I 7

Pewien pacjent został zamknięty w zakładzie psychiatrycznym, w pokoju bez klamek. Pomieszczenie było kwadratowe. Pacjent cały czas chodził od ściany do ściany, i tak w koło.

Jak to możliwe że dwie ściany przechodził w czasie 1.20 godziny a dwie w czasie 80 minut?

Odpowiedź:

1.20 godziny i 80 minut to tyle samo.

Ósemka specjalnie dla Ariego , który chciał wiarygodny test na IQ

http://testwiedzy.pl/test_view/84/Test-na-IQ.html
Grandolik
Zbrojny w klawiaturę

Post by Grandolik »

Dziwię się wam ,ja jak szukałem testów na IQ to obrazu mi się wyświetliły strony z takimi testami np. http://www.teksty.jeja.pl/nowe,4,testy- ... encje.html .
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

co do testu pierwszego.numer 1:znałem to.

test 2:4100 mi wyszło.

test 4:czerwony śrubokręt.akurat się nim bawiłem,lol.

reszty mi się na razie nie chce robić.
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Post Reply