Przygoda z sagą Spellforce
Przygoda z sagą Spellforce
Jak to się stało, że trafiliście na tę gre?
Ja zacznę:
2 Lata temu dostałem kompa, kuzyn mi przyszedł zainstalować XP-eka i inne programy, bo ja byłem ciemny i dał mi kilka gierek wśród nich był
Spellforce:Zakon Świtu, zaintrygowała mnie dziewczyna z okładki i włożyłem grę do napędu wszystko było ok i przeszłem do kampanii, rozpocząłem misje w Szarogórzu i poszło jak spłatka niemogłem doczekać się następnych misji, przeszedłem całą grę i zainstalowałem dodatki BoW nieprzeszłem ostatniej misji ze Smokiem, ale SoP przeszedłem i była jeszcze lepsza fabuła niż w kampanii, a zakończenie było również fajne.
SF2 zacząłem niedawno w Czerwcu chyba pojechałem do sklepu po Złotą Edycję i rwniez mnie wciągnęła, ale miałm formata i niezachowałem zapisów:( Obecnie zaczynam misję w Pustyniach Tuscari.
Ja zacznę:
2 Lata temu dostałem kompa, kuzyn mi przyszedł zainstalować XP-eka i inne programy, bo ja byłem ciemny i dał mi kilka gierek wśród nich był
Spellforce:Zakon Świtu, zaintrygowała mnie dziewczyna z okładki i włożyłem grę do napędu wszystko było ok i przeszłem do kampanii, rozpocząłem misje w Szarogórzu i poszło jak spłatka niemogłem doczekać się następnych misji, przeszedłem całą grę i zainstalowałem dodatki BoW nieprzeszłem ostatniej misji ze Smokiem, ale SoP przeszedłem i była jeszcze lepsza fabuła niż w kampanii, a zakończenie było również fajne.
SF2 zacząłem niedawno w Czerwcu chyba pojechałem do sklepu po Złotą Edycję i rwniez mnie wciągnęła, ale miałm formata i niezachowałem zapisów:( Obecnie zaczynam misję w Pustyniach Tuscari.
e to ja tak. Wywodziłem się z dość biednej rodziny i komputer dostałem dopiero w 6 klasie podstawówki. Lecz na co mi on skoro nie mam gier więc poszedłem do Media i rozglądam się. Moją uwagę przykuł tytłu Spellforce Złota Edycja. Przypomniałem sobie że kiedyś w tą własnie grę grałem u mojego kuzyna i wydawala mi sie dość fajna. Więc postanowiłem kupić.
Gdy tylko ukazała się druga część stałem się jej szczęsliwym nabywcą poprzez gram.pl tak samo jak z jej dodatkiem.
Teraz nieustannie wypatruję kolejnego dodatku.
Gdy tylko ukazała się druga część stałem się jej szczęsliwym nabywcą poprzez gram.pl tak samo jak z jej dodatkiem.
Teraz nieustannie wypatruję kolejnego dodatku.
-
Guest
Ja się na kompie często nudziłem i szukałem fajnej gry. Przeszukałem wszystkie gazety o grach jakie mialem w domu. No i w CDA z 06.2006 znalazłem Spellforce 2. Przekonał mnie smok który byl na stronie dotyczącej gry. I jak zobaczylem filmik postanowiłem zamówić. I pomyślałem że jak 2 jest fajna to 1 też. Zamówilem,miałem,grałem i 3 raz przechodze 2 część ( niestety 1 anie razu
).
do mnie kiedyś przyjechał brat z cioteczny z Spellforcem 1 Złota Edycia i się spytał czy może u mnie prześć ją , kiedy przeszedł ja wziołem w zakonie świtu ostatni jego zapis i przez pewien czas chodziłem po całym świecie Eo, potem zaczołem własna kampanie niestety potem piorun mi w kompa strzelił i mi wszytkie zapisy znikneły i mósiałem zacząć o początku (ale dotąd nie przeszłem) potem pozyczyłem od kolegi Spellforca2 ale nie chciało mi się grać dopiero kiedy jakiś czas temu kupiłem Władcy Smoków to wznowiłem granie w tą gre
PS. sorry za wszytkie błędy ortograficznie ale jestem kiepski z ortografji
PS. sorry za wszytkie błędy ortograficznie ale jestem kiepski z ortografji
Re: Przygoda z sagą Spellforce
No to tak. Byłem wtedy w czwartej klasie. Pojechałem z tatą do Biedronki po zakupy. Oglądałem sobie gierki na wystawie i patrzę jakaś gra o nazwie SpellForce. Wziąłem ją do ręki , pobiegłem do taty i się zapytałem czy mi ją kupi. Oczywiście odpowiedział , że tak. Przyjechaliśmy do domu , od razu włączyłem kompa i jak psychopata włożyłem z podnieceniem płytę do napędu optycznego. Zainstalowałem gierkę , zacząłem grać. Nie umiałem przejść prologu , więc jak dawn zacząłem dzwonić do kuzyna. Przyjechał , weszedł na google i sprawa się rozwiązała. Potem kolejno all kampanie przechodziłem , aż w końcu mój kolega Waldek tez nabył tą pro , elo , super grę. Wtedy zaczęła się prawdziwa przygoda. Graliśmy przez internet! Z początku była to gra swobodna i graliśmy tylko we 2. Później jednak dołączyło do nas sporo ludzi , których do dzisiaj pamiętam.
Pamiętam i pozdrawiam:
http://spellforce.gram.pl
Robię filmiki oraz to i owo.
Czy możesz wskazać mi w Twojej wypowiedzi co Cię w Spellforce zainspirowało? Bo w takim wątku swój post umieściłeś. Klimat, muzyka, grafika, coś innego - bo ja, niestety, nie znajduję tutaj NIC, co mogłoby wskazać na jakąś konkretną rzecz, jakiś szczegół, który Cię w tej grze zaciekawił. Być może powinieneś przeredagować tekst (przed jego umieszczeniem oczywiście), aby wskazać i uwydatnić te elementy, które Ci się w grze spodobały, i zainspirowały czyli popchnęły do dalszego działania.
Póki co, ta wypowiedź ewidentnie opisuje jak zaczęła się Twoja przygoda ze Spellforce'm, ale od takich wywodów jest zupełnie inny temat i tam post zostaje przeniesiony.
Mała uwaga odnośnie interpunkcji... przecinek stawiamy zaraz za wyrazem, natomiast spacje tylko po przecinku, nie przed.
Proponuje ograniczyć też nieco liczbę używanych kolorów //STL
Szanowny moderatorze , zawsze staram się poprawić swój tekst przed jego umieszczeniem. Najwyraźniej pomyliłem wątki, człowiek nie robot. Dzięki za informacje z przecinkami, będę pamiętał.I przepraszam.
Pamiętam i pozdrawiam:
- Xena
- Patryk
- Bezimienny
- Mati
- Rafalas
- Waldeko
- Ygy (anglik)
- Dawid
http://spellforce.gram.pl
Robię filmiki oraz to i owo.
Czy możesz wskazać mi w Twojej wypowiedzi co Cię w Spellforce zainspirowało? Bo w takim wątku swój post umieściłeś. Klimat, muzyka, grafika, coś innego - bo ja, niestety, nie znajduję tutaj NIC, co mogłoby wskazać na jakąś konkretną rzecz, jakiś szczegół, który Cię w tej grze zaciekawił. Być może powinieneś przeredagować tekst (przed jego umieszczeniem oczywiście), aby wskazać i uwydatnić te elementy, które Ci się w grze spodobały, i zainspirowały czyli popchnęły do dalszego działania.
Póki co, ta wypowiedź ewidentnie opisuje jak zaczęła się Twoja przygoda ze Spellforce'm, ale od takich wywodów jest zupełnie inny temat i tam post zostaje przeniesiony.
Mała uwaga odnośnie interpunkcji... przecinek stawiamy zaraz za wyrazem, natomiast spacje tylko po przecinku, nie przed.
Proponuje ograniczyć też nieco liczbę używanych kolorów //STL
Szanowny moderatorze , zawsze staram się poprawić swój tekst przed jego umieszczeniem. Najwyraźniej pomyliłem wątki, człowiek nie robot. Dzięki za informacje z przecinkami, będę pamiętał.I przepraszam.
Moja przygoda zaczęła się od pożyczenia Spellforce od mojego kuzyna. Pamiętam, że najdalej dotarłem wtedy do Mulandir-u. Tam się wściekłem, bo nie mogłem pokonać meduz, a do omijania ich nie miałem cierpliwości. Później udało mi się zdobyć SP 1 z dodatkami. Nie pamiętam jak wróciłem do tej gry. Ale po jakimś czasie postanowiłem mieć oryginał, a że akurat wyszedł SP Universe to kupiłem, czego nie żałuję.
-
PaladynFarlon
- Odbębniacz postów
A więc to było tak.
jak miałem swój pierwszy komputer, mą pierwszą grą była spellforce demo ^^.
Zagrałem raz, potem grałem częściej, a teraz... jestem w złotej edycji
jak miałem swój pierwszy komputer, mą pierwszą grą była spellforce demo ^^.
Zagrałem raz, potem grałem częściej, a teraz... jestem w złotej edycji
Hmm... a ten podpis.... to ważny jest ಠ_ಠ?
-
Krisek1992
- Niemy Mędrzec
Heh, moja przygoda ze SpellForce zaczęła się w sumie niespodziewanie(będzie trochę reklam): udałem się do Biedronki, gdyż reklamowali gry za dychę, więc pomyślałem "czemu nie". Kupiłem wtedy dwie gry: Neverwinter Nights oraz SpellForce Złota Edycja, chodź podchodziłem do tego tytułu sceptycznie, bo nie lubiłem strategii, ale skoro były elementy cRPG to wziąłem. I tak zetknęły się dwie osobne skrajności: nielubiane strategie i kochane cRPGi
Nie żałuję, że wtedy postanowiłem ją kupić
Niedawno znów zagrałem sobie w Zakon Świtu 
Moja przygoda rozpoczęła się od pójścia do empiku po nową gierkę , niestety nie miałem zbyt wielu pieniędzy i nie stać mnie było na te ''pro'' gry więc poszukałem czegoś w zwykłych grach tam pośród różnych pieprzot i totalnie pizgniętych gier wyłonił się SpellForce złota edycja . Bardzo lubię RPG-MMO i ten teges postanowiłem ją niezwłocznie kupić !
Gdy wleciałem piorunem do chaty , odpaliłem kompa i zainstalowałem SP2 i dodatek WS . Gra okazała się wspaniała ! Realistyczna , ciekawa fabuła , zajebista grafa wprawiała mnie w bardzo dobry nastrój !
Wtedy też pomyślałem że 1 może być równie dobra co 2 . Zainstalowałem i spędzałem wiele godzin włócząc się po EO i szukając przygód , misji , bitek i przedmiotów .
Nigdy jeszcze nie grałem przez neta bo coś się tam z serwerami stało i tak twórcy gry spieprzyli sprawę ! , a ja musiałem się nacieszyć singlem i przechodzeniem gry po 10 razy z rzędu .
Mam ogromną nadzieję iż twórcy to naprawią ................... BO OSOBIŚCIE IM NOGI Z DUPY POWYRYWAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gdy wleciałem piorunem do chaty , odpaliłem kompa i zainstalowałem SP2 i dodatek WS . Gra okazała się wspaniała ! Realistyczna , ciekawa fabuła , zajebista grafa wprawiała mnie w bardzo dobry nastrój !
Wtedy też pomyślałem że 1 może być równie dobra co 2 . Zainstalowałem i spędzałem wiele godzin włócząc się po EO i szukając przygód , misji , bitek i przedmiotów .
Nigdy jeszcze nie grałem przez neta bo coś się tam z serwerami stało i tak twórcy gry spieprzyli sprawę ! , a ja musiałem się nacieszyć singlem i przechodzeniem gry po 10 razy z rzędu .
Mam ogromną nadzieję iż twórcy to naprawią ................... BO OSOBIŚCIE IM NOGI Z DUPY POWYRYWAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!
To możesz się już szykować do wyrywania, bo twórcy tego pewnie nie naprawią. Skoro nawet FiD nie wyszedł...
Mess with the best - die like the rest.
A tak w ogóle phenomic nadal wydaje gry ? Szkoda że FiD-u nie ma
Zawsze mówiłem że niemcy mają nie równo pod sufitem ...
Spellforce Złota Edycja znaleziona któregoś roku pod choinką.
Zainstalowałem, odpaliłem i zaraz wiedziałem, że to nie jest byle co.
Pierwsze kroki ze SpellFrorce były trudne... Kolega chciał mi pożyczyć SpellForce2 Złota Edycja kilka razy, odmawiałem... Ale po dłuższym zastanowieniu postanowiłem jednak w tę grę pograć
Pożyczyłem, zainstalowałem, włączyłem i grałem... grałem... grałem
) Tak jakoś wyszło, że jestem teraz najlepszy w te klocki w szkole
A propo - gdzie można kupić pierwsze SpellForce i za ile?
Od zawsze chyba lubię RPG, więc podświadomie kupiłem tą grę w jakimś supermarkecie.Wersja 1 o ile pamiętam.Potem dokupowałem pozostałe części.Jakby dobrze poszukał to gdzieś się jeszcze "wala"ta jedynka.W ciągu tych wszystkich lat grałem w SF 1 kilkanaście razy:)

Venetic