Metal - muzyka i życie

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja z Nighwisha uwielbiam ' też jest fajny :wink: . Jeszcze będę dużo ściągał piosenek Nightwisha. :wink:
Doyle
Łupieżca tematów

Post by Doyle »

Nightwish znam i lubię, lecz tylko z pierwszą wokalistką Tarją Turunen. Ta druga nie przypadła mi jakoś do gustu. :/

Ja ci mogę natomiast polecić Battlelore, oraz Blind Guardian. Niedawno odkryłem dzięki pewnemu radiu. Fakt, są tematyczne (Middle-earth :wink: ), lecz niezwykle dobrze brzmią.

Z Battlelore na uznanie zasługują już choćby: Sons of Riddenmark, Mark of the Bear, czy War of Wrath [ Album Swords song], i inne albumy, choć ten oceniam, za jeden z najlepszych

Z blind Guardian szczególnie polecam: Time Stands Still(at the Iron hill), Mirror Mirror, Noldor(Dead Winter Reigns) [ w sumie cały album Nightfall...], jak wyżej, wymieniam moim zdaniem najlepsze utwory Blind Guardian.

(sorki za tak naukowo stylizowany tekst, ale jestem w połowie referatu i nie mam zbytnio czasu, żeby się przestawić :wink: )
Image
Image
Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Sonata Arctika, Rhapsody, Offspring, Sum41, Rise Against, DragonForce, Disturbed...
Image
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Najlepszy jest Iron Maiden
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja lubię heavy metal i power metal. A jak szukałem piosenek Iron Maiden to były takie spokojne:/
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Zależy co szukałeś.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Jak znasz się na Iron Maiden to podaj mi jakieś takie mocne kawałki :wink:
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Be quick or be dead , powerslave , fear of the dark.
Guest

Post by Guest »

Nightwish przewija się przez każdego posta, więc się powtarzać nie będę 8D

Ja głównie słucham ... właśnie dobre pytanie ... 8D

Wszystkiego co się nawinie kumpel mnie ostatnio zaraził Iced Earth.

Ale w domciu słucham innych rzeczy a jak wychodzę to tylko metalu ... chodzę do knajpy gdzie co i rusz są jakieś koncerty i grają tam tylko metal więc słucham tego co tam puszczają ... ostatnio był Kat połowy koncertu nie pamiętam bo przy włażeniu na stół przywaliłam sobie lampą w głowe i wylądowałam na scenie 8D Zebrali mnie na zaplecze i obudzili zimnym piwem ... a reszta była na pół przytomnie ... 8D

Teraz wybieram się na Virgin Snatch wie ktoś co to ?

Bo ja zawsze ide i nic nie wiem o zespole 8D
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Be quick or be dead znalazłem sam;P. Fajny jest. Jeszcze zerknę na tamte :wink:
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

To zobacz też Aces High
Eastwood
Skrytopisarz

Post by Eastwood »

Ja słucham zespołu Blind Guardian "the Bard 's song" i system of a down "lonely day"
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

W końcu zrozumiałam sens tematu "muzyka i życie". Śmiało mogę powiedzieć, że ten typ muzyki jest dla mnie jak dragi dla narkomana. Słucham pewnych utworów już chyba od dwóch miesięcy i mi się w ogóle nie nudzą. Aż sama jestem zdziwiona.

Nightwish rządzi, nie ma co :wink:
Spoiler:
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

BG to najbardziej lubię "Under the ice", "And then there was silence", "Another stranger me" i "Into the storm". "The bard 's song" była pierwszą, którą z BG poznałem :wink:

@Sorv: Ja słucham Nightwisha od półtora roku ;]
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Wcześniej ten zespół widocznie odkryłeś. Wcześniej zupełnie nie słuchałam metalu (żadnego rodzaju), bo przyznam się, że kojarzył mi się z warczącymi i potrząsającymi włosami facetami. Taki stereotyp. Ale od kiedy poznałam Nightwisha (a do niego też trochę musiałam się przekonać, bo za pierwszym przesłuchaniem nie dało się zakochać w nim) zupełnie inaczej patrzę na ten typ muzyki. Sądzę, że też będę słuchać go tak długo jak ty, albo i dłużej :wink:

Ah, i poprawię się - Nightwish z Tarją rządzi.
Spoiler:
Post Reply