Kod Lyoko Powrót Xany - czyli moja książka

Możesz tutaj dać link do swojej strony.
Post Reply
Maciej
Odbębniacz postów

Kod Lyoko Powrót Xany - czyli moja książka

Post by Maciej »

Choć w temacie napisałem "książka" to jednak link który podam jest do bloga. Przyczyna jest jedna - blog jest jedynie formą publikacji mojej książki która jest kontynuacją mało znanego w Polsce(ze względu na emisje na trudno dostępnym kanale -Zigzap), aczkolwiek bardzo dobrego serialu o tytule "Kod Lyoko", zaś "Xana" to sztuczna inteligencja z która za pośrednictwem Lyoko(świat wirtualny w superkomputerze)walczą bohaterowie serialu, zwani "Wojownikami Lyoko". A jest nawet coś co łączy ten serial ze Spellforcem, on również posiada wspaniałą fabułę, choć niestety jej rozwój w serii 3 i 4 (Powrót Xany jest "5") uległ spowolnieniu, choć i tam pojawiły się ciekawe nowinki(Jak Spellforce2? - nie bez przesady klimat nadal był choć w serii 4 bardzo osłabł)
Adres wspomnianego bloga to lyoko-maciej.blog.onet.pl, założyłem też jego forum - www.powrotxany.fora.pl. Jednak samo umieszczanie kolejnych rozdziałów nie jest jedyną działalnością bloga, umieszczam tam także linki do swoich filmików na YouTubie(mój kanał - http://www.youtube.com/user/Lyokoheros), a także co ważniejsze, za jego pośrednictwem rozpocząłem akcję Kod Lyoko na Polsacie, która niestety nie odniosła dużych skutków.
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Re: Kod Lyoko Powrót Xany - czyli moja książka

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

Oglądałem kiedyś Kod Lyoko, i jest to dość ciekawy serial animowany. Tak więc zapraszam do zapoznania się z serialem by lepiej pojąć blog. Główni bohaterowie to: Aelita, Yumi, Ulrich i jeszcze dwóch innych bohaterów których imion nie pamiętam.

Odd i Jeremy ;P - Ari.
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Maciej
Odbębniacz postów

Post by Maciej »

No najlepszych zapomnieć... ale cóż widzę, że nie tylko ja znam tu Kod Lyoko co mnie bardzo cieszy. A co do edycji Ariego to ja wolę raczej formę Jeremie, bo jest oryginalna i do odmiany nie wymaga apostrofu.
Wracając do wypowiedzi Aryna - nie rozumiem o co Ci chodzi, doskonale znam serial. To, że są już jacyś główni bohaterowie, nie znaczy, że nie może pojawić się nowy, jak ma to miejsce u mnie. Oczywiście, jest o nowym bohaterze dość dużo, gdyż czytelnicy najmniej o nim wiedzą, a o postaci którą samemu się wymyśliło pisze się najłatwiej.
A przy okazji, chciałbym również zaprosić Aryna i Ariego oraz oczywiście innych fanów Kod Lyoko(którzy mam nadzieję na tej stronie są) na stronkę lyokokod.ubf.pl.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Nie jestem fanem (: Jak byłem mały, to obejrzałem parę odcinków, nic więcej ;)
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

Ja oglądałem ten serial już dawno temu i ledwo co jeszcze pamiętam z niego... Nawet nie pamiętam jak zniszczyli Xanę O.o
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
Maciej
Odbębniacz postów

Post by Maciej »

Szkoda... ale można oglądać odcinki online... naprawdę warto.
Tak po za tym to niedawno stworzyłem trailer mojej książki, o to link http://www.youtube.com/watch?v=PMPosxmjSX0 mam nadzieję, że się wam spodoba, ale jak ktoś nie oglądał jeszcze/nie obejrzał do końca Kodu Lyoko, a ma taki zamiar to niech lepiej najpierw obejrzy do końca, bo w filmiku jest trochę spoilerów...
Post Reply