Ogromna porada dla początkujących, a może i nie tylko

Porady do gry SpellForce
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

potrzebuję pomocy przy rozbudowie postaci , mam 20 punktów umiejetnosci i wpakowac je w 9 poziom magi żywiołów i 9 poziom ognia lub lodu lub ziemi , czy 10 poziom magi umysłu a z niej wybrać 10 poziom ofensywy lub defensywy lub uroki czy 8 poziom czarnej magi i wybrac z niej śmierć lub nekromancie lub klątwy ? ta magia mi bedzie potrzebna do ataku
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Wpierw podaj co ta postać już ma za umiejętności, bo od tego dobór pozostałych umiejętności zależy. Bo jak mi się wydaję nie dotyczy Twój post owego lekkiego wojownika?
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

biała magia 20 ,natura 20, zdrowie 20, wzmocnienia 20
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Ja bym polecił magie umysłu, konkretnej szkoły Ci nie podam, bo to zależy co preferujesz. Czy atak, obronę a może odzyskiwanie many. Oczywiście wybór należy do Ciebie. Sam mam podobną postać i muszę powiedzieć, że całkiem nieźle się nią gra i to zarówno jako magiem i jako wojownikiem.
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

preferuje atak to co mam tam wybrac? ofensywe ,defensywe czy uroki?
Zachary09
Zbrojny w klawiaturę

Post by Zachary09 »

Sama nazwa wskazuje, że ofensywę.
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Bierz ofensywę. Tylko, że na 10 poziomie i tak na niewiele się zda... Gdybyś miał ją chociaż na 13 to byłoby dużo lepiej no i miałbyś wtedy dodatkowe zaklęcia.
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

dzięki za rady przemmir
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Spoko :wink:.

Ja bym zrobił tak, jeśli masz taką możliwość, że całą białą magie na 18 lub i do tego bierzesz magię umysłu. Wydaje mi się to lepszym połączeniem niż cała białą na 20 i umysł na 10. Ale zrób ja wolisz, w końcu Twoja postać to jest a nie moja. Ja Ci tylko daje rady :P.
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

jest jakieś eq którego nie da się znaleźć i trzeba użyć AM i żeby mieć to w rozgrywce dowolnej? ,wcześniej wspomniałeś mi o jakimś mieczu przemmir , są gdzieś opisy eq którego nie ma w rozgrywce dowolnej ?
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

Tak jest całkiem sporo takich przedmiotów, których nie ma w Nakroplanecie, bo w Questplace to praktycznie nic nie ma ^^.

W http://www.spellforceweb.fora.pl/porady ... zy,92.html temacie będzie lista z takimi przedmiotami wstawiona przez Hyoutona. Poszukaj a na pewno ją znajdziesz.
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

znalazlem ,a teraz jak te przedmioty przeniesc do mojego eq?
przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

W tym samym temacie, który Ci już podałem, masz mój poradnik jak dodawać eq ^^.
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

aha,dzięki
River1988
Odbębniacz postów

Post by River1988 »

jakie jest najlepsze eq dla lekko zbrojnego i ciezko zbrojnego woja kture mozna tylko zdobyc w kompani fenixa ,chcial bym znac nazwe przedmiotów ,wymagania ,staty i id ,mile widziane by byly zdjecia jesli to nie problem
Post Reply