Wady SpellForce 'a?

Dyskusja o grze SpellForce
Guest

Post by Guest »

Najbardziej mnie wnerwia brak przycisku atak, takiego jaki jest w Warcrafcie III. Tj. nie można skierować jednostek w określone miejsce, by one podczas "pochodu" atakowały wrogów.

@down

Dzięki zbawco! Rozwiązałeś jeden z moich największych problemów dot. Spellforc 'a ^^. :)
Mayor
Łupieżca tematów

Post by Mayor »

Dziwne... zdawało mi się, że jest taki klawisz, który za to odpowiadał... Sprawdź alt+p.klik, shift+p.klik lub ctrl +p.klik wiem, że dało się tak robić...
Guest

Post by Guest »

Mnie wkurza, że nie ma opcji ataku w szeregu np. jakimiś rekrutami albo innymi jednostkami jak w filmie Troja.
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Ja nie lubie tego że jest limit lvl :( . Mogliby też duuużo wydłużyć spella :D
Feniks
Mocarz klawiszy

Post by Feniks »

A mi nie podoba się to że w swobodnej w 1 i 2 nie można zapisać mapy (musisz zawsze zaczynać od nowa) .
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Do jedynki mogliby też tak zrobic tak jak w 2, że jest walka o surowce i nieprzyjaciel się rozbudowywuje razem z nami :D
Drzewiu
Odbębniacz postów

Post by Drzewiu »

ja nienawidzę jak zapiszę grę i potem jak wczytam to połowa mapy jest zaczerniona i muszę z powrotem całą odkrywać
Guest

Post by Guest »

Moim zdaniem spellforce ma jedną wadę. Brak możliwości wyborów np. między dobrem a złem itp.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

To jest bardziej strategia, niźli RPG :wink: Nie zapominaj, że w pierwszym SF jesteśmy Sługą Run, co już coś sugeruje ;]
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Guest

Post by Guest »

No tak ale fajnie by było czasami móc wybrać po czyjej stronie stanąć itp.
Eastwood
Skrytopisarz

Post by Eastwood »

Z tego co pamiętam w spellforce zakon świtu jest pare questów które mają kilka rozwiązań ;p
Guest

Post by Guest »

a ja mam jednego gupiego buga ktorego w zaden sposob nie moge wyeliminowac :(

Rozchodzi sie o to ze jak cos kupuje to zamiast odejmowac mi kase to dodaje(zdroja kosztuje 20 zlotych? ok! kupuje i mam zbroje + kasa). Takim sposobem na poczatku gry moge wykupic sobie wszystkie itemsy czary i co tam jeszcze mi sie podoba. Wkurwiajace
Guest

Post by Guest »

a mnie wnerwia ta cala mapa - nic nie widac, dopiero trzeba sie przejsc do jakiegos miejsca zeby bylo co kolwiek widać. Jak np. mam obóz jakiś do rozwalenia to wiele razy jest tak, że miejsce to sie zasłania i musze na ślepo atakować..
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Wpisanie i wyłączenie kodu na odsłonięcie nieco przyspiesza odsłanianie mapy.
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Guest

Post by Guest »

ale i tak w calości wszystkiego nie zobacze, zreszta nie wiem ten kod u mnie nie zabardzo działa
Post Reply