Jak,kim,czym zacząć?

Porady do gry SpellForce
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Nom ja też nie mogę ulepszać tytanów a mam taką samą wersję jak Borris
Image
Borris
Skrytopisarz

Post by Borris »

dzisiaj czytałem na spellforce.com że to trzeba miec podobno dodatki wieć niedługo zobacze jaka maja siłe upg. tytani
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

Jak ja miałam zwykłą wersję SF (bez dodatków) to też nie mogłam ulepszać Tytanów. Takie rzeczy można tylko robić mając Złotą Edycję.
Spoiler:
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

musisz mieć cień fenixa
Guest

Post by Guest »

Ulepszenia tytanów są tylko w cieniu feniksa ;]
Guest

Post by Guest »

Ja gram ciężkozbrojnym magiem żywiołów. :D Tzn: rozwinąłem ciężkie uzbrojenie-ciężką broń sieczną do poziomu 6, a oprócz tego Magię żywiołów ogień lód i ziemię do poziomu 12 (na razie gram w podstawkę).

Nie rozumiem, dlaczego w postaciach z programu magowie używają broni drzewcowej.Według mnie jest to klasa gorsza. :P
Guest

Post by Guest »

w dodatkach drzewcowa jest wpożo często mocniejsza od ciężkiej ;]
Guest

Post by Guest »

Nie wiem, jeszcze nie grałem-powstrzymuje sie.Trzeba miec silną wolę:)

Możesz mi powiedziec czy w dodatkach rozwijac dodatkowe umiejętności tzn np czrną magię?
Guest

Post by Guest »

Ja proponuje Lekkie bronie sieczne i Ciężkie tarcze razem z ciężkimi pancerzami

UWAGA!!!

W powyższym ustawieniu aby dojsc do 12lvl umiejetnosci wszystkie punkty atrybutów dawać tylko do Siły i Wytrzymałości (Ciężkie Uzbrojenie) Zręczność i Zwinność (Lekkie Uzbrojenie)

NIEDAWAÆ ani jednego punktu do Inteligencji, Mądrości i Charyzmy
Guest

Post by Guest »

tarcze :X Fuj
Guest

Post by Guest »

o lol toż nie są takie złe :D jak się ma dobre i wogule
Guest

Post by Guest »

Ja przechodziłem grę zaczynając jako lekkozbrojny wojownik wyspecjalizowany w broniach siecznych i pancerzu, a potem (chyba w Greydusk Vale) zrobiłem se maga ognia i wyszło na to, że magiem jestem potężniejszy niż wojownikiem.

Moją taktyką na porządną armię (niestety tylko u ludziów i elfek) jest zrobienie tak, aby 50% armii stanowiły jednostki leczące (u ludziów kapłani a u elfek uzdrowicielki) a potem najmocniejsze i najprzydatniejsze jednostki (mentat bo ma zaczepiste ulepszenie; paladyn bo mocny, dobrze walczy i ulepsza kumpli a najbardziej za obrażenia ożywieńcom ; czasami strzelcy z ulepszeniem lub zbrojni bo są mocni)
Guest

Post by Guest »

a ja wole druidki maja:

Aurę Uzdrawiającą

Wyleczenie z Choroby

Świętość

i chyba coś jeszcze
Guest

Post by Guest »

ja u ludzi klikam tylko zbrojny,zbrojny,kapłan,strzelec,menat,i ten drugi magczny albo paladyn na ożywieńców :P i tak powstaje czokapik xd

u elfitek lodowe czarodziejki i łuczniczki wiatru z ulepszeniem w 100% wystarczają ;]

btw."ludziów" :lol:
Guest

Post by Guest »

Ja się nie mieszam, tylko mówię jak gram. Po prostu nie lubię kiedy mi ciągle giną jednostki, a u elfek nawet z 40 uzdrowicielkami jest to normalka.

P.S. "Ludziów" to tak specjalnie :)
Post Reply