Zakon Świtu, Oddech Zimy, Cień Feniksa.

Dyskusja o grze SpellForce

Poll: Jaka jest twoja ulubiona kampania?

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:12

Zakon Świtu
30
67%
Oddech Zimy
2
4%
Cień Feniksa
13
29%

Total votes: 45

Marcineeq
Skrytopisarz

Post by Marcineeq »

Ja oddaje głos na Cień Feniksa ponieważ według mnie już na samym początku są bardzo interesujące zadania.
filipman
Skrytopisarz

Post by filipman »

według mnie najlepszy jest cień feniksa fajne mapy,dzięki Empyri łatwo się zarabia (obligacie).
Gordon
Niemy Mędrzec

Post by Gordon »

Zakon Świtu. Zdecydowanie. Klimat ma o wiele lepszy niż pozostałe dwie kampanie. Szarogórze, Liannon, Eloni... te pierwsze mapki mają jakiś taki urok.
gitpatison
Zbrojny w klawiaturę

Post by gitpatison »

Dla mnie najlepszy jest cień feniksa. Oddechu zimy nie lubię ponieważ nienawidzę grać na mapach śniegowych i walczyć z lodowymi potworami. Zakon świtu ma najgorszą fabułę z nich wszystkich i jest troszkę łatwy i nudnawy. Cień feniksa natomiast ma klimat pustynny, który lubię oraz wprowadza się tam troszkę wyborów między dobrem as złem, są fajne misje poboczne, trzymająca w napięciu fabuła i jest to kampania w którą gra się 25 level + a nie zaczyna się od 1 leva
Khryst
Niemy Mędrzec

Post by Khryst »

Ja grałem w SpellForce coś koło dwóch lat temu. Byłem bodajże w przedostaniej mapie części podstawowej i na tym się skończyło (problemy z przejściem/znudziło się). Teraz znowu zaczynam swoją przygodę. Patrzyłem, jak wygląda Oddech Zimy oraz Cień Feniksa, zarówno grając chwilę samemu, jak i oglądając filmiki/screeny i przyznaję, że mimo wszystko jestem za Zakonem Świtu, z którym walczę już drugi raz. POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE, JESTEM TU NOWY. :wink:
Milten
Zbrojny w klawiaturę

Post by Milten »

Najlepszy był Cień Feniksa. Taaak ta postać już taka rozwinięta. Super mapki i Postacie. :) Klimat wporzo. xD
Rafinhi
Niemy Mędrzec

Post by Rafinhi »

Przed chwilką ukończyłem Podstawkę i powiem że Rohen który stoi i się gapi na wieżyczkę ma jakiś taki urok:D
Jacusiek
Odbębniacz postów

Post by Jacusiek »

Dla mnie najlepszy był Zakon Światu, pewnie dlatego, iż to od niego zacząłem przygodę (zresztą pewnie jak większość z was xd). Potem jest Cień Feniksa i na samym (niestety) dole Oddech Zimy. Wybrałem Zakon, ponieważ tam są dość proste mapki, fajnie wykonane, fajna fabuła, nie dość trudna (aczkolwiek były momenty gdzie trzeba było się trochę pomęczyć). W Cieniu Feniksa jest bardzo dużo trudnych momentów (a ja raczej takich nie lubię, bo jestem mało cierpliwy ;s). Poza tym Cień Feniksa miał taką jakby sztuczną fabułę. Może była zbyt przewidywalna? Poza tym też dużo trudnych misji (nie tylko tych głównych) no i Krypty Zegarowe... Mapa bardzo oryginalna, aczkolwiek nie dla mnie coś takiego :p (bo jak już wspomniałem jestem dość mało cierpliwy). Wracając jeszcze na moment do ZŚ, tam to lubiłem jak niektórzy z was wracać do tych starych miejscowości typu Liannon. A teraz Oddech Zimy. Co w nim jest nie tak? No, chyba wszystko... A fabuła to już na maksa przesadzona (chociaż trochę podobna do CF, gdyż na końcu walczymy z czymś niemożliwym (Smok - Belial), aczkolwiek gorsza od CF). Tam jest najwięcej trudnych, denerwujących mnie momentów, szczególnie cała ta akcja, jak te mroczne elfy gonią nas po całej mapie, to mnie niesamowicie wkurzało (w sumie to podobnie też było w CF jak goniła nas armia cesarza). No i faktycznie możliwość grania na końcu tylko krasnoludami sprawia, że ten dodatek spada na sam dół (według mnie). Jeszcze później napiszę co sądzę o Cieniu Feniksa od strony Oddechu Zimy. Na razie to wszystko xd.
Jazon
Skrytopisarz

Post by Jazon »

Według mnie najlepszy jest ZAKON ŚWITU!. Pierwszy gra z tej serii. Wciągający klimat i fabuła. Świetna grafika jak na tamten rok. Po prostu palce lizać.
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

ZAKON ŚWITU rzadzi ^^
Alven
Niemy Mędrzec

Post by Alven »

Dla mnie najlepszy jest Zakon Świtu, gdyż jest dobra fabuła i masę zadań pobocznych i ponad 50 godzin dobrej zabawy.
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

jeszcze tu nie skomentowałem?

Zakon. Jest to coś w pierwszych częściach.
Image
Rohen_Tahir
Skrytopisarz

Post by Rohen_Tahir »

Uwielbiam zakon świtu, bo jest szczególnie do cienia drzew niezwykły klimat,którego nie sposób opisać, poza tym jest najdłuższy :D

i te meduzy nie do pokonania :D

Chociaż wszystkie części są fajne
Image
PaladynFarlon
Odbębniacz postów

Re: Zakon Świtu, Oddech Zimy, Cień Feniksa.

Post by PaladynFarlon »

Ja uwielbiam Zakon Świtu
Niepowtarzalny klimat, najlepsza fabuła ze wszystkich i piękne mapki początkowe, ciągle wracałem do liannon czy eloni jak większość z was by pozwiedzać czy posłuchać muzyki ;D
Cień Feniksa stawiam na drugim miejscu, była by na pierwszym gdyby nie śmierć uriasa ;/
Oddech Zimy... najgorsze co dodali do spellforce... zwłaszcza te krasnoludy na koniec, gdyby nie to ze mogą rzucać młotami po ulepszeniu to by ostatnia mapa była niedoprzejścia!!!!
Hmm... a ten podpis.... to ważny jest ಠ_ಠ?
Krisek1992
Niemy Mędrzec

Re: Zakon Świtu, Oddech Zimy, Cień Feniksa.

Post by Krisek1992 »

Pod względem klimatu mi najbardziej przypadł Zakon Świtu, jeśli chodzi o oprawę muzyczną to oczywiście każda kampania jest świetna, jeśli chodzi o poziom trudności to Cień Feniksa zdecydowanie (ech, te Onyksowe Brzegi i niezapomniane Mumie, które przy bugu gry tańczyły w kółeczku). Więc ostatecznie ciężko mi wybrać ulubioną kampanię :)
Post Reply