Normalnie ściągasz z neta i instalujesz jak SpellForce 'a. Ja też do dwójki musiałam ściągać stery, ale znowu te gryzły się z jedynką, więc uważaj, bo i twoje mogą się gryźć z przeróżnymi grami. Być może ty będziesz miał szczęście, ale ja tylko wspominam o swoim przypadku.
Mam ten sam problem. Przeinstalowałam praktycznie wszystko poczynając od directx a kończąc na wszyściutkich sterownikach. I nic. Mam SF złota edycja z Extra Gry 4/2009.
EDIT: sprawdziłam wymagania, raczej wszystko gra. Czy to może mieć związek z tym że zainstalowałam na innym dysku niż c? Chyba nie. Próbowałam uruchomić z płyty, też nic.
EDIT2 : właśnie zauważyłam że wewnątrz pudełka mam klucz do instalacji gry a ja go nigdzie nie wpisywałam O_o kle?
CD KEY będziesz wpisywał w menu gry. Waszym problemem nie jest zła instalacja gry itp. Najlepiej zainstalować najnowsze sterowniki oraz sprawdzić czy ma się zintegrowana karte graficzną. Na zintegrowanych o ile pamiętam nie chula. Drugie pytanie to jakiego Shadera Macie itp.
Nie mam zintegrowanej karty. A gdzie sprawdzić shader? Bo kurczak blady nie wiem jak. Wszystkie sterowniki najnowsze zainstalowane i proszę ja was nic. Posunęłam się nawet do jakże sprawnej i szybciutkiej reinstalki ;P i znowu to samo.
No właśnie... Jakie macie karty graficzne? Ja mam GeForce 9800 GT i powiem, że gra jednak się zacina... Jeśli macie słabsze to może są za słabe, albo nie maja owego Shadera.