Bug...

Post Reply
Drakon Arach

Bug...

Post by Drakon Arach »

Ten bug polega na tym, że kiedy rozmawiam to kamera skacze na dziwne miejsca a kiedy kończe rozmowe to mi pozostaje w jakimś dziwnym miejscu. I teraz kiedy już kończę rozmowe to jakby gra odmawia mi posłuszeństwa. Nie mogę nic zrobić z kamerą. Kiedy teleportuje się w inne miejsce menhirem to kamera skacze w inne dość dziwne lokalizacje i nie mogę też nic zrobić z kamerą, ale za to mogę się ruszać moją główna postacią! Niestety wszytkie inne postacie, jednostki mi zniknęły!

Ten sam bug jest przy mozaice i układance w przedostatniej misjii! Tylko, że tam kamera mi nie skacze w dziwne miejsca tylko pozostaje w pozycji tuż przy rozmowie. I pojawiają się te same problemy(kamera sparaliżowana, brak jednostek i innych)...

Błagam was pomóżcie mi ja tego niezdzierże!

A i jeszcze jedno. Wszelkie wybiegi z reinstalacją, deinstalacją i ponowną instalacją odpadają, bo ten bug dalej pozostaje! Uruchamianie ponownie też daje mizerne efekty...
Guest

Post by Guest »

Tak ja też tak miałem to błąd kamery a mi pathy ni działają.

klikaj w dialogu esc odrazu a nie bedzie zlego miejsca
Drakon Arach

Post by Drakon Arach »

O.o dzięki za pomoc Rohem. Już to sprawdzam. Wrescie może dzięki temu zrobię mozaikę( chcę ją wykonać bo do wygrania jest miecz dwuręczny a moja postać się tymi mieczykami posługuje)...

Edit:

To niezdało egzaminu na mozaice. Robię Esc ale niechce mi wyjść z rozmowy... . No i dalej jest ten sam błąd przy mozaice... .

Czekam na dalsze pomoce. Ale jedno wam powiem, ten bug jest chyba jedyny na które nie ma patha...

Ale ja się nie poddaje i myślę, że uda wam się znaleźć jakieś wyjście z tej sytuacji...
Guest

Post by Guest »

mialem ten bug w Dolinie z krasnoludami przy rozmowie klikalem caly czas spacje(pominiecie dzialogu) i mi zadzialalo
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Niestety nie macie racji xD

Proszę tu masz linka do specjalnego patcha który te bugi usuwa instalacja łatwa:

http://www.gram.pl/pomoc_problem.asp?g=301&p=2274

Po tym musisz wczytać sejwa a następnie wyjść z mapy i wejść na tą co była mozaika i już będzie oki w kraterze rozmowa ze szkieletem też sie wieszała teraz już nie będzie xD

Jeśli pomogłem daj pomógł^^
Image
Guest

Post by Guest »

Dzieki za pomoc

Szkoda tylko ze musze miec save sprzed wejscia do kamieni magnetycznych wiec pomoglo mi to przy szkielecie ale nie przy mozaice
Guest

Post by Guest »

Hej nie chcę zakladac nowego tematu..wiec spytam tutaj, czy mozna w jakis spospb ustawic rozdzielczosc Spellfroce2 na 1680x1050? pozdrawiam
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Chyba nie da się sam mam monitor panoramę 20 cali i nie mogę ustawić takiej rozdzielczości...

Garithos pomoże i z mozaiką jak masz sejw i jesteś w kamieniach magnetycznych to wyjdź z tej krainy i wróć z powrotem i i już będzie ok :wink:
Image
Guest

Post by Guest »

wiem ze w normalny sposob sie nie da ale moze jest jakis programik ktory do tego sluzy. Troche wstyd ze nie pomyslano o obsludze monitorow panoramicznych tym bardziej ze w 2006 chyba byly juz one dostepne;]
Guest

Post by Guest »

próbowałem, ale mi nie zadziałało może to dlatego, że już miałem wszystkie zrobione została mi ostatnia część
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

aha no to pewnie tak bo ja to robiłem przed włożeniem pierwszej :D
Image
Guest

Post by Guest »

Również dopiszę się tutaj z moim bugiem^^ otóż wędrowałem sobie wczoraj po krainach z zakonu świtu szukając cieni (zad. poboczne, chyba wszyscy pamiętają) i gdy dotarłem do Shiel zobaczyłem że w twierdzy żołnierze rozprawiają się z mrocznym elfem o.O, wpisuję kod na odkrycie mapy a tam 2 pokaźne grupki mrocznych xD szybko poradziłem sobie z nimi za pomocą driad które wciąż w shiel sobie były jako moje jednostki :) niestety nie mam screena... Jak myślicie te mroczne elfy w Shiel to błąd gry czy efekt zamierzonych działań twórców?
Guest

Post by Guest »

Przepraszam lecz jet to temat o spellforce 2 a nie 1. Prosze o skasowanie posta mojego poprzednika lub przeniesienie go gdzieś i skasowanie mojego.

//Tak, zgadzam się z tym. Jest temat o bugach w dziale o SpellForce 1. Post zostanie jeszcze przez pewien czas, aby autor mógł zauważyć, że się pomylił i napisał posta tam, gdzie powinien. //Sorvina
Post Reply