Metal - muzyka i życie
U mnie od tego się zaczęło (czyżbyś widziała to na 4fun 'ie?
), a teraz na 21 utworów na mp3 jakieś 15 to nightwish ^^
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
Z tych nigtwishów co wypisałeś to znam tylko beauty, Islandera i Amarantha
Przy czym Isla słyszałem tylko jeden raz i niezbyt pamiętam jak leci.
Jak mi przejdzie faza na Moondance i Planet Hell (to drugie przesłuchałem wczoraj 30 razy z rzędu o.O) to wysłucham
Jak mi przejdzie faza na Moondance i Planet Hell (to drugie przesłuchałem wczoraj 30 razy z rzędu o.O) to wysłucham
Ty, który wchodzisz
"Przeze mnie droga w miasto utrapieniaHju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
Ty, który wchodzisz
-
Guest
Kafar, a jak długo słuchasz? Ja sportowcem jestem średnim. W dodatku jestem chyba jedynym dresem słuchającym metalu ^^
Ty, który wchodzisz
Ty, który wchodzisz
-
Guest
Ja sportowcem też nie jestem (nie licząc sprintu przez osiedle zanim monopolowy zamkną
) i nie sądzę, aby słuchanie metalu miało jakiś większy wpływ na moje życie. W ogóle jeśli już muza miałaby na kogoś wpływać, to raczej na ludzi wrażliwych i skłonnych do zadumy przy fajnym kawałku (czyli nie mnie
), a w takim razie co za różnica czy to kawałek metalowy czy hip-hopowy?. Dla mnie muza to raczej relaksator podobny do gier komputerowych - przyjemny i niezobowiązujący.
Ostatnimi czasy chodzi za mną (w mp-trójce) Gorgoroth - Ad Majorem Sathanas Gloriam i Mayhem - Ordo Ad Chao (choć wolę Chimerę).
Ostatnimi czasy chodzi za mną (w mp-trójce) Gorgoroth - Ad Majorem Sathanas Gloriam i Mayhem - Ordo Ad Chao (choć wolę Chimerę).
Cóż, ja dzisiaj sobie przeczytałem ten temat i z ciekawości poszukałem na necie mp3, no i tak na próbę włączyłem Nightwish i normalnie się zakochałem!
. Myślałem, że metal jest głupi bo kiedyś jak miałem 6 lat cały czas jakieś stare piosenki Metallici leciały i mi się strasznie obrzydziło. Ale teraz włączam i nawet Metallica mi się podoba
. Nightwish rządzi!
-
Guest
Cóż w typach muzyki owej to mam kolejność od najlepszej 
1.Power Metal(nie zwykły ani death
)
2.Punk rock(Anarchista jestem
)
3.Rock ale mocny słaby mnie nudzi
I najlepiej lubię szybkie utwory chociaż wolniejszych też czasem słucham zależy od humoru mego.
Co do zespołów i utworów... nie będę ich tutaj wypisywał bo znam i słucham ich tak dużo że po prostu nie chce mi się pisać jednak kilka podam
Z power metalu: DragonForce - Revolution Deathsquad
z Punka: Rise Against - State of the union, Art of losing
Z mocnego rocka sam nie wiem dawno nie słuchałem
1.Power Metal(nie zwykły ani death
2.Punk rock(Anarchista jestem
3.Rock ale mocny słaby mnie nudzi
I najlepiej lubię szybkie utwory chociaż wolniejszych też czasem słucham zależy od humoru mego.
Co do zespołów i utworów... nie będę ich tutaj wypisywał bo znam i słucham ich tak dużo że po prostu nie chce mi się pisać jednak kilka podam
Z power metalu: DragonForce - Revolution Deathsquad
z Punka: Rise Against - State of the union, Art of losing
Z mocnego rocka sam nie wiem dawno nie słuchałem

"Amaranth" - fajny, wyróżniający sie utwor z nowej płyty, aczkolwiek nowej wokalistce dużo, baaardzo dużo brakuje do Tarii.
Zapomnieliście o klasyce
- "Wishmaster", "Dead Boy 'u, wiec polecam do ściągnięcia dwa koncerty:
- "Wishes To Eternity" - Nightwish w pełni formy, Tarja co wyczynia swoim glosem to jest po prostu przepiękne, oraz
- "End Of An Era" - pożegnalny koncert Tarii
Ze swojej strony mogę polecić jeszcze takie coś jak Sonata Arctica.
A u mnie czesto leci jeszcze Theatre Of Tragedy, Therion i Dream Theater, tez maja bardzo klimatyczne utwory.
Zapomnieliście o klasyce
- "Wishes To Eternity" - Nightwish w pełni formy, Tarja co wyczynia swoim glosem to jest po prostu przepiękne, oraz
- "End Of An Era" - pożegnalny koncert Tarii
Ze swojej strony mogę polecić jeszcze takie coś jak Sonata Arctica.
A u mnie czesto leci jeszcze Theatre Of Tragedy, Therion i Dream Theater, tez maja bardzo klimatyczne utwory.