Metal - muzyka i życie

Możecie pisać tu co nie pasuje do innych kategorii.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

U mnie od tego się zaczęło (czyżbyś widziała to na 4fun 'ie? :P), a teraz na 21 utworów na mp3 jakieś 15 to nightwish ^^
Grunt to szczerość (wyrwane z kontekstu, ale co tam)...
Hju wrote:Ja tu modem nie jestem, Fen. Czasem tak bana strzele tylko...
"Przeze mnie droga w miasto utrapienia
Przeze mnie droga w wiekuiste męki
Przeze mnie droga w naród zatracenia (...)
Ty, który wchodzisz
Żegnaj się z nadzieją..."
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Posłuchaj Nightwish-Ghost Love Score bo fajna muza a z metalu jeszcze fajne jest mettalici-whiskey in the jar i Iron Maiden-Blood Brotheera.A nightwisha to lubie jeszcze-amaranth,the poet and the pendulum,the islander,beauty and the best i Creek Masry 's Blood
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Z tych nigtwishów co wypisałeś to znam tylko beauty, Islandera i Amarantha :P Przy czym Isla słyszałem tylko jeden raz i niezbyt pamiętam jak leci.

Jak mi przejdzie faza na Moondance i Planet Hell (to drugie przesłuchałem wczoraj 30 razy z rzędu o.O) to wysłucham :wink:
Ty, który wchodzisz
Guest

Post by Guest »

A ja słucham techno i sportów nie uprawiam do tego jeszcze chodze w szerokich jeansach ewentualnie jakiś dresik :D Nie zły ze mnie musi być mutant :roll: Ja bym raczej powiedział że to życie ma wpływ na preferencje muzyczne a nie na odwrót :]
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Na mnie metal wo góle nie wplyną.A sportowcem jestem dobrym.
Ari
Arinistrator

Post by Ari »

Kafar, a jak długo słuchasz? Ja sportowcem jestem średnim. W dodatku jestem chyba jedynym dresem słuchającym metalu ^^
Ty, który wchodzisz
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Ja metalu nie słucham i sportowcem nie jestem.
Image
Kafar
Zaklinacz słów

Post by Kafar »

Słucham z rok.A najlepsze jest Creek Marys Blood bo teraz u mnie leci.W skoku w dal miałem 4,11 a na 60 8,76(na 1000 4.06.??) o to moje na razie wyniki sportowe a mam prawie 14 lat!
Guest

Post by Guest »

Ja sportowcem też nie jestem (nie licząc sprintu przez osiedle zanim monopolowy zamkną :wink: ) i nie sądzę, aby słuchanie metalu miało jakiś większy wpływ na moje życie. W ogóle jeśli już muza miałaby na kogoś wpływać, to raczej na ludzi wrażliwych i skłonnych do zadumy przy fajnym kawałku (czyli nie mnie :twisted: ), a w takim razie co za różnica czy to kawałek metalowy czy hip-hopowy?. Dla mnie muza to raczej relaksator podobny do gier komputerowych - przyjemny i niezobowiązujący.

Ostatnimi czasy chodzi za mną (w mp-trójce) Gorgoroth - Ad Majorem Sathanas Gloriam i Mayhem - Ordo Ad Chao (choć wolę Chimerę).
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Cóż, ja dzisiaj sobie przeczytałem ten temat i z ciekawości poszukałem na necie mp3, no i tak na próbę włączyłem Nightwish i normalnie się zakochałem! :wink: . Myślałem, że metal jest głupi bo kiedyś jak miałem 6 lat cały czas jakieś stare piosenki Metallici leciały i mi się strasznie obrzydziło. Ale teraz włączam i nawet Metallica mi się podoba :shock: . Nightwish rządzi!
Guest

Post by Guest »

~Shiver

Polecam ci zespół "Disturbed" oraz "Within Temptation". Jak masz czas, to posłuchaj sobie jeszcze "Rammstein"(a szczególnie piosenkę "Mein Herz Brennt").
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Cóż w typach muzyki owej to mam kolejność od najlepszej :)

1.Power Metal(nie zwykły ani death :P)

2.Punk rock(Anarchista jestem :))

3.Rock ale mocny słaby mnie nudzi :)

I najlepiej lubię szybkie utwory chociaż wolniejszych też czasem słucham zależy od humoru mego.

Co do zespołów i utworów... nie będę ich tutaj wypisywał bo znam i słucham ich tak dużo że po prostu nie chce mi się pisać jednak kilka podam :)

Z power metalu: DragonForce - Revolution Deathsquad

z Punka: Rise Against - State of the union, Art of losing

Z mocnego rocka sam nie wiem dawno nie słuchałem :P
Image
Sorvina
Jeden z Trzynastu
Postać w RPG: Nashera Yildun

Post by Sorvina »

No proszę. Idealnie trafiłeś w mój gust ;D Też ostatnio słucham rocka/metalu symfonicznego. Też gorąco polecam utwory tych zespołów.
Spoiler:
Sknerus
Zaklinacz słów

Post by Sknerus »

Rammsteina słuchałem jak miałem 8-9 lat xD. Już mi przeszła faza na Rammsteina :) . Dzięki Embodi za polecenie Disturbed :wink: . Wyrypiste. Nightwish jest super. Deer Dance i Disturbed też są fajne :wink:

PS Uwielbiam metal - gotyk i bardzo mocny metal :wink:
st34l3k
Tańczący z warnami

Post by st34l3k »

"Amaranth" - fajny, wyróżniający sie utwor z nowej płyty, aczkolwiek nowej wokalistce dużo, baaardzo dużo brakuje do Tarii.

Zapomnieliście o klasyce :P - "Wishmaster", "Dead Boy 'u, wiec polecam do ściągnięcia dwa koncerty:

- "Wishes To Eternity" - Nightwish w pełni formy, Tarja co wyczynia swoim glosem to jest po prostu przepiękne, oraz

- "End Of An Era" - pożegnalny koncert Tarii

Ze swojej strony mogę polecić jeszcze takie coś jak Sonata Arctica.

A u mnie czesto leci jeszcze Theatre Of Tragedy, Therion i Dream Theater, tez maja bardzo klimatyczne utwory.
Image

Precyzja odpowiedzi zaleÂży od precyzji pytania.
Nie czytam w myÂślach

Image

www.bitten.pev.pl
Image
Post Reply