Wasze opinie i sugestie na temat WWW

Dyskusje związane z forum, wiki, oraz naszą stroną
Tobik
Webmajster

Wasze opinie i sugestie na temat WWW

Post by Tobik »

W tym temacie możecie pisać wasze sugestie związane z naszą stronką.
Jeżeli macie jakieś rady, lub pomysły to walcie śmiało. A może chcecie by wasz screen, lub plik znalazł się na stronie? Zapraszam do pisania. :)
Fenris
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Fenris

Post by Fenris »

http://img222.imageshack.us/i/imgsf.jpg/

eee czy tylko ja tak mam z wyświetlaniem?
Image
Spoiler:
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

Fenris wrote:http://img222.imageshack.us/i/imgsf.jpg/

eee czy tylko ja tak mam z wyświetlaniem?
Winą jest komponent Jcomments. Próbuję zaradzić ten problem, ale potrzeba jeszcze czasu. Wkrótce wszystko będzie dobrze.
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Co do głosowania w ankiecie.
Po zagłosowaniu przez USERA forum (funkcja do logowania mogłaby się tez znaleźć na stronie głównej) powinny się ciągle wyświetlać słupki z wynikami ankiety. Przykład: http://www.gmclan.org (po prawej stronie, pod shoutboxem)
Zagłosujesz jako gość, zapisze twoje IP i nie możesz kolejny raz głosować. Dopiero jak się zarejestrujesz/zalogujesz, to można kolejny raz z tego samego IP, lecz po oddaniu głosu już nie ma tej możliwości.
Jednak ankieta to jest mniej ważna. Bardziej jest potrzebne logowanie na stronie głównej, dodawane komentarze na stronie gł. moga być podpisane, a niezarejestrowany user nie mógłby komentować.
Nie wiem czy w ten sposób nie powiekszył byś liczebności uŻyszkodników :)
Rohen_Tahir
Skrytopisarz

Post by Rohen_Tahir »

Można się gdzieś zalogować? Bo na razie nie widzę.

Poza tym, strona cud miód! Przeszedłem SP kilka razy, gram od 3 lat i w końcu doczekałem się zajefajnej polskiej fan strony SP.

Gratuluję!

PS: a gdzie era of the orcs? ulubiona moja :twisted:
Image
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

MagnusArias wrote:Co do głosowania w ankiecie.
Po zagłosowaniu przez USERA forum (funkcja do logowania mogłaby się tez znaleźć na stronie głównej) powinny się ciągle wyświetlać słupki z wynikami ankiety. Przykład: http://www.gmclan.org (po prawej stronie, pod shoutboxem)
Zagłosujesz jako gość, zapisze twoje IP i nie możesz kolejny raz głosować. Dopiero jak się zarejestrujesz/zalogujesz, to można kolejny raz z tego samego IP, lecz po oddaniu głosu już nie ma tej możliwości.
Jednak ankieta to jest mniej ważna. Bardziej jest potrzebne logowanie na stronie głównej, dodawane komentarze na stronie gł. moga być podpisane, a niezarejestrowany user nie mógłby komentować.
Nie wiem czy w ten sposób nie powiekszył byś liczebności uŻyszkodników :)
Hmm, to o czym mówisz wiąże się z powiązaniem bazy forum z bazą głównej strony. Nie łatwe zadanie, ale myślę, że możliwe. Popytam trochę na forum joomli i może się uda :D.
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Post by MagnusArias »

Huh, ez popytam się znajomych, jak można połączyć dwie bazy danych. Ty używasz jakby "gotowych funkcji" czy kodujesz w PHP/mySQL? Jeśli nie wiesz o czym mówię, to czy używasz wyrażen typu

Code: Select all

document.GetElementById($this->config[$segment])
Nie wiem, kod pisałem na pa*ę. ;)
Sylar
Zaklinacz słów

Post by Sylar »

Strona dobra, szkoda tylko, że w arcie o królestwie nazwy budynków i jednostek są po angielsku. To w końcu polska strona nie? 8)
Image
Tobik
Webmajster

Post by Tobik »

MagnusArias wrote:Huh, ez popytam się znajomych, jak można połączyć dwie bazy danych. Ty używasz jakby "gotowych funkcji" czy kodujesz w PHP/mySQL? Jeśli nie wiesz o czym mówię, to czy używasz wyrażen typu

document.GetElementById($this->config[$segment])
Nie wiem, kod pisałem na pa*ę. ;)
Nie o to mi do końca chodziło. Aby połączyć forum ze stronką, na stronie musi być odpowiedni komponent do tego. Po przejściu na BB3 zajmę się czymś takim.
Rohen_Tahir
Skrytopisarz

Re: Wasze opinie i sugestie na temat WWW

Post by Rohen_Tahir »

Ej no, teraz jest do niczego układ wszystkiego na forum i jeszcze polskich znaków nie ma. Czyj to był pomysł? :roll:
Weźcie wróćcie z orientacją lewobrzeżną :evil:
Image
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

Yup! Tak, lewostronna orientacja forum (brzmi dziwnie, wiem) powinna powrócić, jak najszybciej! Ja wnoszę również o funkcję tabulatora. Przyda się w RPG i w niektórych dłuższych postach, coby sprawić, by były bardziej czytelne.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Eon
Postrach moderatorów

Post by Eon »

Duble-buble!

Zapomniałem dodać o opcji edycji i kasowania postów (swoich własnych i adminów, oraz modków ^^'), no i wykombinowanie czegoś z logo, które teraz wygląda, jakby nagle skurczyło mu się "to i owo".
Aileen
Wójt
Postać w RPG: Evanesca | Fay

Post by Aileen »

Może logo to samo, lub w podobnym stylu jak to na stronie byłoby dobre? Ew, jakiś pejzażyk z gry, tylko też, bez przesady :)
Ja już się przyzwyczaiłam do prawostronnych avatarów, choć, jak ludziom to przeszkadza, można zmienić.
Spoiler:
Szaleństwo nie jest niedorzeczne: otóż im bardziej szalone, tym bardziej logiczne, tym bardziej wyrafinowane, tym bardziej wymowne, tym bardziej olśniewające.
Pawemol
Misiek

Moje sugestie dotyczące forum

Post by Pawemol »

Witam. Stronka jest pro , jednak ja do forum bym coś dołożył:
  • Poprawił bym bbcode youtube , że filmik można powiększać , ani nie jest on taki mały
  • Dodałbym bbcod button , kolor tła (taka ramka) , efekt html

np. bolec 
  • Możliwość stosowania czcionek w edytorze wiadomości (tak z 50 czcionek do wyboru) , najlepsza to tahoma
  • Tworzenie ankiet w temacie
  • Punkty reputacji
  • Więcej stylów forum (tak z 5-7)
  • Profesjonalne logo , stworzone przez profesjonalnego grafika
  • Prefiksy tematów:
    [Tutorial] - Poradnik , download
    [Problem] - Po prostu problem lub błąd
    [Dyskusja] - dyskusja na wybrany temat
    [Szukam] - szukanie jakiegoś pliku , tematu lub posta
    [Pytanie] - pytanie odnośnie czegoś
    [Inne] - coś co nie pasuje do powyższych prefiksów
  • Oczyściłbym temat Odpowiedzi na Najczęstsze Pytania Graczy ze spamu takiego jak kasacja
Coś jeszcze , tylko nie wiem co. Hyouton ma już wszystko w planach :D

Aktualizacja:
Dodaj formatowanie tekstu: left , center , right. Przecież to podstawa :P
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
Eon
Postrach moderatorów

Post by Eon »

Profesjonalne logo? Profesjonalna grafika? Profesjonalni profesjonaliści w profesjonalnie profesjonalnej grafice? No fajnie, a skąd takich wziąć? To samo tyczy się stylów forum. Próbowałem stworzyć kilka za pomocą pstrykania palcami - jakoś nie wychodziło.
Post Reply