Krypty Zegarowe
1. W labiryncie minotaurów, który wymieniłeś w 2 punkcie
. Tylko, że to nie są obeliski, a głowy, przy których musisz postawić po jednym z bohaterów.
2. Na południe od tej bramy jest skrzynka, którą musisz otworzyć monetami. W niej jest coś co otworzy tą bramę ( nie pamiętam dokładnie nazwy ).
EDIT
2. No tak, klucz od Xalabara. Wystarczy przyjąć misję i go dostajesz.
Btw. STL, wyprzedziłeś mnie :c, ja wysłałem tego posta po tym jak ty napisałeś swojego. No tak, trochę Cię wyprzedziłem - mój post 14:22, Twój 17:24 - czyli tylko jakieś 3 godziny...
2. Na południe od tej bramy jest skrzynka, którą musisz otworzyć monetami. W niej jest coś co otworzy tą bramę ( nie pamiętam dokładnie nazwy ).
EDIT
2. No tak, klucz od Xalabara. Wystarczy przyjąć misję i go dostajesz.
Btw. STL, wyprzedziłeś mnie :c, ja wysłałem tego posta po tym jak ty napisałeś swojego. No tak, trochę Cię wyprzedziłem - mój post 14:22, Twój 17:24 - czyli tylko jakieś 3 godziny...
Re: Krypty Zegarowe
Ja mam takie pytania:
1Jak dostać się do skarbca na północy(nie tego otwieranego głowami, tylko tego drugiego).
2Jak otworzyć skrzynie na południu(tam gdzie musisz zapalać latarnie)
1Jak dostać się do skarbca na północy(nie tego otwieranego głowami, tylko tego drugiego).
2Jak otworzyć skrzynie na południu(tam gdzie musisz zapalać latarnie)
Do tego "drugiego" skarbca nie można dostać się normalną, uczciwą metodą. Jedyny sposób to teleportować się tam przy użyciu kodu.
A co do drugiego pytania, kilka miejsc jest, gdzie trzeba zapalać/gasić latarnie. Musisz sprecyzować dokładniej o które konkretnie miejsce Ci chodzi - dopiero wtedy będzie można podpowiedzieć w jaki sposób to zrobić.
A co do drugiego pytania, kilka miejsc jest, gdzie trzeba zapalać/gasić latarnie. Musisz sprecyzować dokładniej o które konkretnie miejsce Ci chodzi - dopiero wtedy będzie można podpowiedzieć w jaki sposób to zrobić.
to gdzie po jednej stronie przejścia jest osiem kamieni których dotykasz by zapalić, a po drugiej jest ich sześć.
A co do drugiego pytania to jaki to kod? I po co twórcy robili miejsce do którego nie da się dostać... to chyba bez sensu, musi istnieć rozwiązanie.
A co do drugiego pytania to jaki to kod? I po co twórcy robili miejsce do którego nie da się dostać... to chyba bez sensu, musi istnieć rozwiązanie.
Nie chcę się czepiać, ale z tego co ja pamiętam, to po obu stronach było po 8 kamieni (obelisków), których się dotykało, aby zapalić/zgasić latarnie. Jedynie latarni była mniejsza ilość po którejś ze stron.
W każdym bądź razie, przyjmując następujące numerowanie obelisków:
Kod na teleportację był już tyle razy podawany na tym forum, że na prawdę nie widzę konieczności wpisywania go po raz kolejny. Wystarczy nieco dobrych chęci i chwila szukania na forum.
W każdym bądź razie, przyjmując następujące numerowanie obelisków:
Code: Select all
1 2 3 4 1 2 3 4
Skrzynia1 Skrzynia2
5 6 7 8 5 6 7 8
właściwą kolejnością będzie:
1, 7, 5, 2 oraz 5, 3, 8, 2Kod na teleportację był już tyle razy podawany na tym forum, że na prawdę nie widzę konieczności wpisywania go po raz kolejny. Wystarczy nieco dobrych chęci i chwila szukania na forum.
Cóz nie wiedziałem bo go nie szukałem, ale to zrobię(tylko że mi chyba jakoś wadliwie działa opcja szukaj bo jak wpisuje "kod" albo "teleportacja" to nic mi nie znajduje więc prosiłbym o powiedzenie gdzie mogę to znaleźć). I w sumie to mogłem się pomylić z tymi obeliskami bo dawno już grałem w Cień Feniksa... i to była jedyna rzecz której nie byłem w stanie zrobić. Dzięki wielkie za pomoc.
Kody są podane np w tym temacie.
Dzięki, ale już znalazłem ręcznie.