Czy brakuje czegoś w SpellForce ? Czego?

Dyskusja o grze SpellForce

Poll: Czy brakuje czegoÂś w SpellForce ??

Poll ended at Sun, 13 Feb 2011, 23:12

tak
41
82%
nie
9
18%

Total votes: 50

przemmir
Zaklinacz słów

Post by przemmir »

W kampanii Feniksa masz dwa nowe plany.

Hord i tych specjalnych jednostek do niszczenia wież.

Mi to jednak nie przeszkadzało, bo po pierwsze fabuła była całkiem spoko a i mapy były trudne.
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

Co do tzara to zaraz sobie zainstaluję,mam na drugim kompie go.W SF jest bardzo dużo itemów.A tak to gra krótka.3 rozdziały...Przeszedłem w ok. 3 tygodnie(nie wyczyściłem niektórych map).A jakby co to ja mam tylko 2 niepełne strony planów trolli.Nie wie ktoś jak zdobyć resztę(napiszcie na PW)?Ogólnie w SpellForce jest bardzo dużo herosów i stworków.
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Jazon
Skrytopisarz

Post by Jazon »

Według mnie brakuje jednostek ras i budynków.

Brakuje jeszcze ustawienia planów budynków. To znaczy, że budynki wojskowe będą obok siebie i tak dalej.
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Mi właściwie nieczego , no może murów , na których by mozna stawiać strzelców i machiny oblężnicze takie jak drabiny. poza tym jest ok bo jednostki konne i latające są w 2 :D
Rohen_Tahir
Skrytopisarz

Post by Rohen_Tahir »

mi w dwójce nieoparcie brakowało magii run, tego, co było w jedynce

Może trójkę zrobią wojny przywołania...:D
Last edited by Rohen_Tahir on Sat, 19 Feb 2011, 19:00, edited 1 time in total.
Image
Konradus-Killer
Zbrojny w klawiaturę

Post by Konradus-Killer »

Ne, ne będzie trójki , tak ja też ubolewam^^

No w 2 musieli coś wymyślić po zniknięciu woj. run itd.
Aryn Lodowy Tkacz
Zbrojny w klawiaturę

Post by Aryn Lodowy Tkacz »

Shaikanie nie są w całe najgorsi ale mogli by dodać do dwójki kilka frakcji, a w jedynce ze dwie max ( najlepiej Szkarłatni (mroczni) i Zakon Aryna (światło)).
"Nic nie jest wieczne, nawet Bogowie!"
Image
Image
reZ
Łowca postów

Post by reZ »

Nikt nie powiedział że nie będzie trzeciej części, wszystko wyjaśni się na przełomie 2011/2012 :) rzecz jasna musi zostać najpierw wydany dodatek.
Image
maciek
Zbrojny w klawiaturę

Post by maciek »

W Dzikiej Przełęczy brak zwierzyny leśnej oraz ryb.
24.08.2010 - przeszedłem Zakon Świtu po raz pierwszy.
Tallos
Łupieżca tematów
Postać w RPG: Faern Liom

Post by Tallos »

Ryby są, ale zwierzyny nie ma. Myślałem, że tu chodzi ogólnie o całej grze, a nie o poszczególnych lokacjach. Z resztą jak chcecie :)
Why magic is magic?
Image
Karta Faerna
KamiKaDze
Skrytopisarz

Post by KamiKaDze »

Mi brakuje w 1 jednostek latających, kosturów (lub jakiejkolwiek innej broni) wyłącznie dla magów i podzielonych na magię. Np.: kostur śmierci wymagania m. śmierci 5 i jakieś atrybuty, np.: kradzież życia.
Pawemol
Misiek

Mało hp ma menhir

Post by Pawemol »

Mnie denerwuje to , że menhir ma bardzo mało hp i w trybie PvP bardzo łatwo go zniszczyć. Oczywiście chciałbym , żeby miał tak z 5x więcej hp. Denerwują mnie także takie czary jak masowa hipnoza oraz masowe zamrożenie , ponieważ to psuje całą rozgrywkę wieloosobową.
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
MagnusArias
Tańczący z warnami
Postać w RPG: Thalon Van Leyen

Re: Czy brakuje czegoś w SpellForce ? Czego?

Post by MagnusArias »

Nie psuje, po prostu utrudnia, a masz takie zdanie po przegranej z Vinem. No cóż, a Ostrza na śmiertelnym uścisku cię nie denerwowały? Każdy czar jest dopracowany, dopasowany do postaci.
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

Post by Eon »

MagnusArias wrote:Nie psuje, po prostu utrudnia, a masz takie zdanie po przegranej z Vinem. No cóż, a Ostrza na śmiertelnym uścisku cię nie denerwowały? Każdy czar jest dopracowany, dopasowany do postaci.
Odpuść, Magnusku ;P Jego stwierdzenie w grze, cytuję: "To nie ma sensu", po kilku zmasowanych atakach trolli jest wystarczającą satysfakcją. Jeśli chodzi o menhir, to niestety ma jednak za mało PŻ. Dwa Ostrza i dziesięć sekund wystarczy, by było po nim. Fakt faktem jednak, że masowe zaklęcia są drażniące, nie ukrywajmy. Kogo nie denerwuje, gdy ktoś hipnotyzuje jedną trzecią jego armii? Albo zadaje cierpienie wszystkim wrogim jednostkom na polu bitwy?
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Pawemol
Misiek

Post by Pawemol »

@MagnusArias Mi nie chodzi o to, że z nim przegrałem , tylko o te debilne czary :D I nie każda postać jest dobra. Zrób pro ciężkiego wojownika [samuraj] słabego maga i zobacz wyniki.

@Vinreal mnie to nie obchodzi, że przegrałem. I tak się cieszę, że przynajmniej z jedną osobą mogę pograć :D
Myślę , że regulamin wk należy zaktualizować.
Mój kanał na YouTube
Wiem , trochę zrąbane filmiki :D Image Pajacyk.pl--> klikaj codziennie
Post Reply