FAQ - podstawowe pytania dotyczące Wojen Klanów

Znajdująca się w Cieniu Drzew - wielkiego dęba i topoli - smukła wieża jest najrzadziej używanym budynkiem. Nieliczne osoby zapoznają się z regulaminem, by potem skrótowo wyjaśnić go reszcie klanu. Czasem jakiś niewo... posłaniec przychodzi, by sprawdzić, czy nie ma nowych, ważnych ogłoszeń.
Post Reply
Eon
Postrach moderatorów
Postać w RPG: MG

FAQ - podstawowe pytania dotyczące Wojen Klanów

Post by Eon »

Temat ten został stworzony, by każdy nowy użytkownik chętny do wzięcia udziału w projekcie "Wojny Klanów", mógł bez zbędnych przeszkód do niego dołączyć. Poniżej przedstawiam pomniejszy FAQ:

1. Co oznacza skrót "WK"?

WK (pisane również z małej litery) oznacza po prostu "Wojny Klanów". Skrót jest dość często używany przez użytkowników zaangażowanych w projekt.

2. Do czego dąży "WK"?

Akcja ta została zorganizowana przez użytkowników forum SpellForceWeb. Ma na celu wspólną integrację graczy, poprzez internetowe pojedynki w świecie gry. Wszyscy chętni mają obowiązek dołączyć do wybranego wcześniej klanu, zapoznać się z regulaminem i zaangażować się w projekt.

3. Co muszę zrobić, by dołączyć do klanu?

Na samym początku, należy posiadać w pełni aktywne konto na forum SpellForceWeb. Zbanowani i usunięci użytkownicy nie mają możliwości wzięcia udziału w Wojnach. Po zapoznaniu się z WK, należy odwiedzić dział Koszary, udać się do wybranego pokoju (subforum) klanu, do którego chcemy przystąpić i złożyć podanie w odpowiednim temacie. Akceptacji dokonuje Lider, ale by ją otrzymać, należy spełnić wymagania. Wymagania klanów mogą się różnić.

4. Gdzie znajdę ogólne zasady traktujące o projekcie?

Znajdują się w Wieży Dyplomatów, dokładnie w tym temacie. Bardzo istotne jest dogłębnie zapoznanie się ze spisanymi zasadami, celem uniknięcia niedomówień i nieprzyjemnych komplikacji.

5. W jaki sposób mogę zostać Liderem Klanu?

Należy wysłać odpowiednie zgłoszenie w tym temacie. Aby to zrobić, należy przekopiować formularz dostępny w pierwszym poście, wypełnić i zamieścić w temacie. Zgłoszenia nie będą rozpatrywane, jeśli dany klan posiada już Lidera. Liderów wybiera się drogą demokratycznych wyborów.

6. Czy istnieją opiekunowie, którzy dbają o porządek WK?

Takie osoby nazywane są Arbitrami. Nadzorują pojedynki, sprawdzają postacie, wyłapują niedociągnięcia i nieścisłości w projekcie - ogółem istnieją po to, by udział w akcji WK sprawiał przyjemność. Liderzy klanów zobowiązują się do pełnienia funkcji Arbitra. Istnieją także Arbitrowie niezależni - nienależący do żadnego klanu i nie biorący formalnego udziału w projekcie.

7. W jaki sposób mogę zostać Arbitrem?

Tutaj można wysłać odpowiednie zgłoszenie. Arbitrów wybiera się drogą demokratycznych wyborów, identycznie, jak w przypadku Liderów.

8. Gdzie mogę zamieścić własne przemyślenia dotyczące projektu?

Mając pytanie, problem, czy też po prostu chęć podzielenia się czymś z innymi, a dotyczy to WK, wystarczy zamieścić post w tym wątku.

9. Chcę wziąć udział w projekcie i czuję nieodpartą chęć pomocy w jego realizacji. Co powinienem zrobić?

Aby pomóc przy realizacji projektu, należy zgłosić się do Ariego, Hyoutona, lub któregoś z Arbitrów.

10. Zdaje mi się, że nie wezmę udziału w WK. Niestety projekt do mnie nie przemówił i nie zainteresował. Co powinienem zrobić?

W takim wypadku, gracz deklaruje niechęć do wzięcia udziału w projekcie. WK nie jest obowiązkiem, który trzeba wypełnić, a jedynie formą rozrywki zorganizowaną przez użytkowników forum SpellForceWeb. Jeśli jednak posiadasz znajomych, którzy chętnie wezmą udział w przedsięwzięciu lub też wiesz, jak zareklamować WK, śmiało pisz do któregoś z Arbitrów, albo do Ariego.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ Pjerdl życie, odpisz w sesji! ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ And if you won't... Image
Post Reply