Czy pójdzie mi Spellforce wraz z dodatkami ?
-
Guest
Czy pójdzie mi Spellforce wraz z dodatkami ?
Tak jak w temacie. Zaciekawiła mnie ostatnio gra Spellforce. A jak jeszcze zobaczyłem że z wszystkimi wyposzczonymi dodatkami i za 20zł bardzo się ucieszyłem. Ale kwestią jest mój sprzęt:
Win Xp Pro SP2
amd athlon 1.2 ghz
256 mb ramu
geforce 2 mx 400
Żeby nie zaśmiecać forum spytam się od razu czy pójdzie mi na tym: spellforce 2.
Win Xp Pro SP2
amd athlon 1.2 ghz
256 mb ramu
geforce 2 mx 400
Żeby nie zaśmiecać forum spytam się od razu czy pójdzie mi na tym: spellforce 2.
Może być ciężko. Największym mankamentem jest mała ilość RAM 'u (niby na okres, w którym gra została wydana 256mb było standardem,lecz mimo tego do płynnego działania na ogromnych obszarach występujących w SF zalecałbym min. 512) i karta graficzna. Sam mam GF 4 MX i grafika haczy czasem niemiłosiernie. Nie jestem pewien czy GF 2 obsługuje DX 3D, bo jeżeli nie to możesz mieć problem z samym uruchomieniem gry.
Moim zdaniem będziesz w stanie zagrać, ale na min. detalach, w niższej rozdzielości.
PS. Spellforce 2 na takim sprzęcie niestety nie ruszy.
Moim zdaniem będziesz w stanie zagrać, ale na min. detalach, w niższej rozdzielości.
PS. Spellforce 2 na takim sprzęcie niestety nie ruszy.
-
Guest
raczej nie :/ na 512 ram by spokojnie poszło ja mam 1024 ramu i chodzi na najwyższych ale z tego co wiem o znalazłem masz tu dokładne.
Procesor:1,5 Ghz
5 Gb wolnego miejsca
System:WIndows 2000/XP
Pamięć ram:512 Mb
Napęd optyczny:napęd DVD-Rom
Karta Graficzna:128 MB ze sprzętową obsługą Pixel Shader 1.1
Inne:Karta dźwiękowa DirectX 9.0c
to do SpellForce 2
Procesor:1,5 Ghz
5 Gb wolnego miejsca
System:WIndows 2000/XP
Pamięć ram:512 Mb
Napęd optyczny:napęd DVD-Rom
Karta Graficzna:128 MB ze sprzętową obsługą Pixel Shader 1.1
Inne:Karta dźwiękowa DirectX 9.0c
to do SpellForce 2
-
Guest
Mogę jeszcze prosić o jakieś posty ?
Edit: 17:24.
Odpalam demko przed zakupem aby sprawdzić jak to chodzi. Włącza się menu, daję na samouczek. Wczytuje się, myszka się wyświetla Windowsowka i coś długo się ładuje myślę, kliknąłem w obojętnie jakie miejsce i błąd:
http://img242.imageshack.us/my.php?image=bladtj0.png
O co tu chodzi ? Za słaby komputer mam rozumiem ;( ?
Edit: 17:24.
Odpalam demko przed zakupem aby sprawdzić jak to chodzi. Włącza się menu, daję na samouczek. Wczytuje się, myszka się wyświetla Windowsowka i coś długo się ładuje myślę, kliknąłem w obojętnie jakie miejsce i błąd:
http://img242.imageshack.us/my.php?image=bladtj0.png
O co tu chodzi ? Za słaby komputer mam rozumiem ;( ?
Prawdopodobnie program nie ma dostępu do jakiejś ścieżki zapisu lub odczytu danych. Sprawdź czy twoje konto ma uprawnienia administratora. Jeżeli nie, to odinstaluj grę, zaloguj sie na konto administracyjne i spróbuj zainstalować ponownie.
Jeżeli twoje konto ma poziom admina, sprawdź ustawienie firewalla i ponownie reinstaluj grę.
Ew. Sprawdź i porównaj wszystkie parametry uruchamiania gry z parametrami twojego pc.
Jeżeli twoje konto ma poziom admina, sprawdź ustawienie firewalla i ponownie reinstaluj grę.
Ew. Sprawdź i porównaj wszystkie parametry uruchamiania gry z parametrami twojego pc.
-
Guest
-
Guest